Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 197
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
А TSH, fT4? Те изследвани ли са?

# 256
Ето товa сa пуснaли:
ТСХ- 1,7; ТAТ -1,1; МAТ- 0,8
Ехогрaфия нa щ-тa жлезa- дискретни дифузни промени от с-рaтa нa жлезaтa.
Терaпия: без терaпия. Контролен преглед след 6 месецa
Ето товa пише в зaключение нa aмбулaторния лист...

# 257
Колко е нормaлно и aз не знaм вече, но товa положение ще ме побъркa вече, нa мементи тaкa ме стягa, че не е истинa и кaк ще мине от сaмо себе си, не знaм...Sad в нетa зa подобен случaй нищо не откривaм, зa товa се нaдявaм поне тук дa рaзберa мaлко повече и дa се успокоя нaй- нaкрaя...

# 258
milena_230 - написал ти е док. - контрола след 6 мес. Послушай го , не че не можеш да се консултираш и с друг , но има етапи в заболяванията, когато освен изчакване няма какво друго да се предприеме.
Ползвай бутон "редактирай"  Wink

# 259
Според резултатите ти наистина нямаш нужда от терапия за момента.
Колкото и да ти е трудно, намери начин да се успокоиш. Колкото повече се притесняваш, толкова повече ще те стяга. Confused

# 260
milena_230 , правилният подход е да проследяваш хормоните на 6 месеца. Никой не може да предвиди дали заболяването ще се отключи или няма да се отключи.
Аз също бях с хормони и антитела в норма, но с увеличена щитовидна жлеза.
В последствие при мен заболяването се отключи. Не казвам, че това ще се случи и при теб. Просто никой не може да предвиди как ще се развият нещата.

Имах нетърпимост към носене на поло и тесни блузи. Задух и стягания в гушата, особено при нервно напрежение. Задъхване, умора, повишаване на тегло, ускорен пулс, нетърпимост на студ и студен въздух - задушаваше ме и ме задавяше студения въздух. Това общо взето бяха симптомите, които ме насочиха към ендокринолог преди години.
Моят съвет е да се обърнеш към хомеопатията отсега. Намери добър класически хомеопат, обърни внимание на хранането си. Ако имаш възможност разхождай се повече сред природата, практикувай йога.

Сънчи и mama irina  са писали преди мен, но все пак ще публикувам и моето мнение   bouquet

Папазова при Гала - говори за магнезия. Важно за нас Peace

# 261
Имах нетърпимост към носене на поло и тесни блузи. Задух и стягания в гушата, особено при нервно напрежение. Задъхване, умора, повишаване на тегло.... 
да добавя и носене на колиета - невъзможно ми е...
Да попитам - нормално ли е около МЦ да качвам ТСХ-то. Трябваше да изследвам полови хормони и към пакета бяха включили бонус ТСХ. През март ми беше 2.05, а сега на 4-ти ден от МЦ - 3.67 при референтни граници до 4.2. Всички хормони са в норма, след 2 седмици трябва да изследвам прогестерон. Имам и други автоимунни в допълнение към Хашимото-то и забелязвам обостряне на симптомите около МЦ. След празниците съм на ендокринолог за ехография и преглед, но исках да попитам дали сте забелязали подобна тенденция.
Прочетох за "суперхрани" за щитовидната жлеза - корен от мака, годжи бери, спирулина, див ям, ангелика. Някой има ли по-подробни впечатления и информация като цяло?
Лекарка ме посъветва да се изследвам за Хепатит С и Хепатит В, понякога имали скрита форма и предизвиквали доста неприятности, в т.ч. и автоимунни заболявания. Звучи ли ви резонно? Чернодробните ми показатели са ок.

# 262
Аз често се изследвам по време на цикъл. Правила съм изследвания и в първия ден на М, и към 3-4 ден. Промени не съм забелязала. Изследвала съм се докато пия лекарства.
Сега съм без лечение обаче и предната контрола ми се падаше 1-ви ден на М и реших да изчакам няколко дена, за всеки случай, че съм без лекарства и да не остават съмнения в мен, уж. Ама пак пуснах на 4-5 ден изследването.  Simple Smile

Но, за себе си съм забелязала, че ден, два преди цикъл и първите ден, два по време на цикъл ми се изострят симптомите на заболяването. Задушливо ми е, напрегнато, със сърцебиене.

# 263
  • София
Аз често се изследвам по време на цикъл. Правила съм изследвания и в първия ден на М, и към 3-4 ден. Промени не съм забелязала. Изследвала съм се докато пия лекарства.
Сега съм без лечение обаче и предната контрола ми се падаше 1-ви ден на М и реших да изчакам няколко дена, за всеки случай, че съм без лекарства и да не остават съмнения в мен, уж. Ама пак пуснах на 4-5 ден изследването.  Simple Smile

Но, за себе си съм забелязала, че ден, два преди цикъл и първите ден, два по време на цикъл ми се изострят симптомите на заболяването. Задушливо ми е, напрегнато, със сърцебиене.

И аз така,преди цикъл ,засилване на симптомите.Но за изследванията ендокр. ми е казвал,че няма влияние върху резултата.....Важно е предния ден да не се пият кафета,да не се ядат шоколади и шок.изделия.....

# 264
Според мен и без Хашимото преди цикъл сме напрегнати, изнервени и по-чувствителни без видими причини. Просто така сме устроени. Другите "екстри" само леко усложняват периода.

# 265
Вълничке, аз не съм била така. Не разбирах като ще ми идва цикъла, но пък беше обилен и продължителен.  Laughing Изключвам периода като тийн.
По време на лечението имах пак един такъв период от няколко месеца, през които се чувствах отлично, и без ПМС, но... само няколко месеца.

# 266
При всяка жена си е индивидуално. Аз също не съм имала цял живот проблеми с цикъла (вече нямам и цикъл), никакви болки и нерви, само ставах много работлива преди него. Тогава отмятах сума работа. Изключая настинки, тогава имах леки болки. Също така никога не разбирах, че съм бременна. Без да ми е прилошавало и съпровождащото гадене и пр. Имам 3 бременности и 4 аборта по желание. Към 47 г. започнаха аномалии, кръвоизливи на два пъти, последвани от кюретаж, но това е нормалното начало на края. Не зная от кога ми е хашимотото, но както и ти Мереленда, в началото на темата си казала с момичетата, отворили темата - с хашимото се раждат здрави и красиви деца. До някъде колкото по-малко знаем, толкова по-добре.

# 267
само ставах много работлива преди него.
Ха, аз си мислех, че само аз съм така, защото на повечето им е отпаднало и сънливо.   Laughing

# 268
Ето ме при вас, уплашена и много притеснена. От петък съм с диагноза Хашимото. Не съм имала никакви субективни симптоми, само преди две години доста завишен холестерол и нормални хормони и захар.(а съм с нормално тегло). Казах че не е проблем.
Преди седмица правиха едни скринингови профилактични прегледи с ехограф и еий така на майтап се прегледах. Доктора небрежно ми вика ти си пиеш хапчетата за щ.ж. другото ти е наред #Crazy Какви хапчета, аз няма проблем. Да ама не оказа се че имам
тсх 4.96 нямам правени ТАТ и МАТ но след преглед при ендокринолог тя е убедена че и те ще са завишени и ми предложи да почна тироксин 25 мл.
Чета, чета и се мятам от ужас в страх и депресия. Гърлото ме е стегнало едвам дишам, нито ям, нито спя.

# 269
Зузи, все едно себе си чета от преди години  Laughing
Спокойно, пий си хапчетата, пускай контроли и си свиркай! Няма нищо страшно Hug

Общи условия

Активация на акаунт