Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ето ме при вас, уплашена и много притеснена. От петък съм с диагноза Хашимото. Не съм имала никакви субективни симптоми, само преди две години доста завишен холестерол и нормални хормони и захар.(а съм с нормално тегло). Казах че не е проблем.
Преди седмица правиха едни скринингови профилактични прегледи с ехограф и еий така на майтап се прегледах. Доктора небрежно ми вика ти си пиеш хапчетата за щ.ж. другото ти е наред #Crazy Какви хапчета, аз няма проблем. Да ама не оказа се че имам
тсх 4.96 нямам правени ТАТ и МАТ но след преглед при ендокринолог тя е убедена че и те ще са завишени и ми предложи да почна тироксин 25 мл.
Чета, чета и се мятам от ужас в страх и депресия. Гърлото ме е стегнало едвам дишам, нито ям, нито спя.

Зузи,не знам дали това ще те успокои ама ендокринологът,при който ходих последно ми каза,че е установено:50%/някъде толкова ми каза/ от дълголетниците,столетниците са имали Хашимото. Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingАз разбира се,се разсмях...но той съвсем сериозно ми каза,че това е болест на столетниците.......Не знам до колко е вярно,но моят мъж само ме бъзика на тази тема Joy Joy Joy Joy Joy

# 271
Ето това е позитивна новина! "...това е болест на столетниците..."!!!. Ха сега да ги видим нашите мъже, така им се пада! evelin, дай адреса и телефона на тоя доктор! newsm62

# 272
като казах на ММ и той възкликна "УЖАС", но го успокоих, че тъй като е доста по-голям от мен, по-вероятно тормозът му ще свърши по-рано  Joy

# 273
  • В сърцето на любимия човек
Да попитам - нормално ли е около МЦ да качвам ТСХ-то. Трябваше да изследвам полови хормони и към пакета бяха включили бонус ТСХ. През март ми беше 2.05, а сега на 4-ти ден от МЦ - 3.67 при референтни граници до 4.2. Всички хормони са в норма, след 2 седмици трябва да изследвам прогестерон.

При всеки е различно, но при мен миналата година февруари-март (преди да започна да пия л-тироксин) картината беше сходна - в чист ден ТСХ=3,6, на трети ден от МЦ ТСХ=4,26  Shocked Двете изследвания бяха направени в рамките на 2 седмици, гинеколожката ми искаше да види стойността по време на цикъл преди да ме изпрати при Начев.
Ако искаш за твое спокойствие изследвай ТСХ отново заедно с прогестерона  Peace

И аз имам едно питане:
Последната ми контрола беше на 12.03 на втори ден от стимулация с клостилбегит, тогава ТСХ беше 1.81 въпреки, че бях втори пореден месец в стимулация. Въпросът ми е - кога според вас трябва да пусна нова контрола за евентуална лятна корекция? Около 12.05. рано ли ще е според вас?
Притеснявам се да не ми е висока дозата вече, предвид, че нямам автоимунен процес и не съм в стимулация в момента. Пия 0.5 от август, но тогава трябваше да сваля ТСХ. Декември месец ТСХ вече беше 0.8, но ми остави дозата за зимата, после за стимулациите, а вече е топло и се притеснявам да не закова някоя нула  Thinking

# 274
Благодаря ви момичета, много сте позитивни. Снощи като се рових и четох из темите назад малко се по успокоих и можах да поспя. Но няма пълно щастие, днес цялата съм в херпеси. Докато чета из нета си систематизирам въпроси които на следващото посещение след празниците при ендокринолога да задавам.

# 275
И aз дa се включa с мaлко зaкъснение, искaм дa блaгодaря нa всички зa бързите отговори Simple Smile Преглеждaйки зa пореден път нетa,се нaткнaх нa едни хaпчетa, нa билковa основa - Тиреостим и Тирaмин, някой дa ги е ползвaл или дa е чул нещо повече зa тях?

# 276
Момичета на Хашимотото ли му викат гуша? Взех днес том 3 на Димков за билко лечението и там са описани лечение за Гуша, Базет и тиреотоксикоза за хашимото нищо  newsm78

# 277
Здравейте момичета  Hug Отдавна не бях писала, защото откакто забременях и тсх ми направо "замръзна" на 1,5, и така до ден днешен. Исках само да споделя, че вече в родилното след направените изследвания на бебето- в епикризата вече се записва и изследването за автоимунно заболяване независимо дали резултатът е положителен или отрицателен.  bouquet

# 278
това е много добре, аз съм фен на око да види нещата и както беше до сега хич не ме устройваше.

# 279
Здравейте момичета  Hug Отдавна не бях писала, защото откакто забременях и тсх ми направо "замръзна" на 1,5, и така до ден днешен. Исках само да споделя, че вече в родилното след направените изследвания на бебето- в епикризата вече се записва и изследването за автоимунно заболяване независимо дали резултатът е положителен или отрицателен.  bouquet

Честита рожба ! Да ти е живо и здраво детенцето!
А какво е това изследване за автоимунното заболяване.
През бременността пи ли някакви лекарства за да ти замръзне ТСХ

И моля ви обяснете ми в  бланката на моите изследвания пише че нормата е от 0,38   до  4,31, а вие тук коментирате че е добре да е към 2 newsm78
Преди две години си бях правила профилактични изследвания и видях че тогава  ТСХ ми е 3,72 и тогава ми казаха че всички резултати са ми супер. Може ли още тогава да съм била болна и да не са ми обърнали внимание newsm78

# 280
  • София

нищо не са изписвали, а изследване е правено

# 281
Изследване на всички новородени се прави за вроден хипотиреоидизъм, не за автоимунно заболяване. Нещо ново не вярвам да има?

# 282
Е Хашимотото не е ли автоимунно? Просто сестрата която взема пробата ме пита за заболявания и когато ми дадоха епикризата , на нея пишеше Хашимото-не/съжалявам ако не съм се изразила правилно Embarassed/. Зузи пиех по 100мг л-тироксин,но след раждането го спрях и засега съм още в ремисия Praynig

# 283
Автоимунно е разбира се. Само че бебетата не ги изследват за Хашимото а за вроден хипотиреоидизъм. Има разлика. Антитела да изследват вееднага след раждането според мен е абсурдно. Те до известен период имат в организма АТ, преминали от майчиния.

# 284
Да ясно ми е че чак след 7-8 год. възраст на детето ако не се лъжа може да се установи дали е Хашимото.Защо тогава ми пишат така в епикризата-да отбият номера сигурно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт