ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 399
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • София
2-те ми лапароскопии при д-р Попов бяха около 1000 лв. без здравна каса май...
а последната ми лапароскопия в Надежда е 750 лв. със здравна осигуровка. Така че мен ако питаш около 1000 - 1300 лв. е едно лапаро за неосигурена жена. Дано не те подведа.
Magnollia,благодаря ти, възстановявам се вече. Минаха най-лошите дни. Иначе по-скоро ме притесняват не снимките, а това, че месеци наред почти всички доктори виждаха хидросалпингс в ляво, а дясната тръба беше запушена. А сега Д-рът каза, че нищо й няма на лявата. Всичко това е гоялм шок за мен. Премахната е като проблемна дясна тръба и двете ендометриозни кисти в ляво. Дано всичко това да е за добро, все пак аз не съм присъствала на операцията.

Не се притеснявай за това, какво се е виждало преди.
На мен на цветната снимка се видя запушена лява тръба, но на първата лапароскопия доктор Стаменов е констатирал, че няма никакво запушване и не махна нито една.
Радвам се, че се възстановяваш.   bouquet

# 736
  • Sofia
В Шейново, подписах декларация за избор на екип, където пише, че районната здравноосигурителна каса заплаща 711 лв. по тази пътека и аз заплащам 800 лв. за избор на екип. 2 седмици ще са ти достатъчни със сигурност.

Здравейте , опитвам се да наваксам с четенето на темите и колкото повече чета ,толкова повече се обърквам . Повечето симптоми ,които се описват са сходни , но при мен липсват освен два - силната болка по време на менструация ( която си е все така от както се помня ) и безуспешните опити да забременея (имаме и мъжки фактор) . Докторът ,който ми прави ехографиите е доста добър специалист и ме вика всеки месец на прегледи , но нямам време  да чакам ред тук за лапароскопия и за това той предложи магнитен резонанс като потвърждение.
Искам да попитам дали някой може да ми каже как са цените на тези операции в Бг , защото нямам здравни осигуровки от близо 8-9 години и ще си плащам всичко . И другият ми въпрос е дали  2 седмици  са достатъчни за всички изследвания и операцията ? За жалост трябва да се съобразявам с отпуски и трябва добре да планирам нещата .
Лека вечер

# 737
  • Варна
Важно е първо да си запишеш час за преглед при добър гинеколог,който после и да те оперира.Защото  за тези лекари се чака поне месец.И съответно после да определите по скорошна дата за операцията.Моята  коремна операция не беше по здравна каса,т.к. я правих в частна клиника.Лапароскопията мисля беше 1400 лв.

# 738
  • София
Важно е първо да си запишеш час за преглед при добър гинеколог,който после и да те оперира.Защото  за тези лекари се чака поне месец.И съответно после да определите по скорошна дата за операцията.Моята  коремна операция не беше по здравна каса,т.к. я правих в частна клиника.Лапароскопията мисля беше 1400 лв.

Извинявай, ама коя е тази частна клиника. При условие, че от здравната каса получават над 800 лева и общо за лапароскопия 2200 лева е прекалено много. Нищо нападателно към теб, да не го възприемеш така   bouquet

# 739
Очевидно цените са различни навсякъде и няма да има нужда да си доплащам осигуровките , което е добре - една бумащина по-малко с която да се разправям . Обаче оставам с впечатлението , че никой не си остава само с една лапароскопия - явно от нея се получават сраствания и всичко е един постоянен кръговрат .
Като минат празниците вече ще си организирам отпуската , сега само остава да намеря и някои подходящ лекар . От Бургас съм , но не държа да е там - ако трябва мога и в София да остана така че съм отворена към предложения за лекар . За сега съм разгледала само сайта на Щерев , но съм сигурна че за там няма да се вредя за час скоро .

# 740
  • Варна
По добре не се оперирай в Бургас.Аз съм от Варна и се оперирах в Плевен.По добре се насочи към София или Плевен.За София има добри отзиви за д-р Попов от" Вита",клиниката на д-р Щерев,а Плевен-''Св.Марина"-проф.Горчев и Томов.По подробна информация за цените на съответните клиники може да получиш и по телефона.

# 741
Mомичета, спешно ми трябва съвет.
Писах тук преди време, че имах 3 инжекции. Последната ми беше на 2ри февруари, а на 13-14 ми дойде. СЛед това имах много горещи вълни до към края на февруари и спряха.
От тогава не ми е идвало.
Днес следобяд ми щукна да си купя тест за бременност ей така импулсивно и имам много много бледа втора черта.
Не вярвам да съм бременна та аз нямам една тръба. Отрязаха я заради извънматочна бременност която направих миналата година. При лапароскопията откриха лека форма на ендометриоза както се изразиха.
Имам още един тест.

# 742
Очевидно цените са различни навсякъде и няма да има нужда да си доплащам осигуровките , което е добре - една бумащина по-малко с която да се разправям . Обаче оставам с впечатлението , че никой не си остава само с една лапароскопия - явно от нея се получават сраствания и всичко е един постоянен кръговрат .

Не се сугестирай. Аз съм с една, например. При това много сериозно лапаро, с много сраствания поначало. 

# 743
Аз да стигна до секцио и здраво бебе, пък после ще му мисля за това, че пълзи.

Hug Пожелавам ти го в най-скоро време и стискам палци, САБ-ф.

# 744
karmelita_007, благодаря ти Hug

# 745
  • София
И аз съм с едно лапаро през далечната 2010. Оттогава всичко е ок. Пу-пу.
Саб, късмет!

# 746
  • София
Обаче оставам с впечатлението , че никой не си остава само с една лапароскопия - явно от нея се получават сраствания и всичко е един постоянен кръговрат .

Моля ти се недей така  Hug аз съм на трета инжекция золадекс и след шестата почваме да работим за бебе, има много случай в който след проведеното лечение няма проблеми и се забременява нормално. За съжаление малко от тези щастливи жени пишат във форумите да ни дадат кураж, защото са заети да си гледат бебчетата  Crazy Весето, много се радвам за теб, дай боже всички да станем майки  Hug

# 747
  • София
Желая ви го от сърце и вярвам, че ще стане.
Лично аз забременявам сравнително бързо, но ендометриозата си е нанесла щетите. Левият ми яйчник не работи. Правя и биохимични бременности заради некачествени яйцеклетки.

# 748
  • София - Варна
Е, то да е нанесла поражения, но да има поне един работещ яйчник и тръба, и да става забременяване. Лично аз бих изтърпяла дори ежедневни болки, стига да не са твърде силни.

# 749
  • Варна
Аз нямах никакви неразположения освен НЕзабременяването. В смисъл качеството ми на живот не беше нарушено. Никога не съм имала болезнен цикъл и като цяло не отговарях на симптомите. Все пак чудото стана, макар че вече бях започнала да губя вяра. Вярвам, че всички рано или късно ще успеят.
Силно стискам палци на lady_Joy, SAB, Alinea и се надявам скоро да се местят към отчетните. Както и всички други , които не познавам и за жалост започнаха да пишат в тази тема. Късмет момичета!

Общи условия

Активация на акаунт