ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Получих рецидив след лечението .

Съжалявам за случилото се. Неведнъж съм казвала, че от така нареченото лечение полза няма. Момичетата които за забременели след него най-вероятно са щяли да забременеят и без него. Както и че ако имаш ендометриоза, винаги ще имаш ендометриоза. Твоя случай е доказателство.

# 76
  • София
Алинеа, недей така да обобщаваш. При мен има полза от лечението. Не съм забременяла веднага след него. Доста време мина...

# 77
И аз не съм съгласна с извода на Алинеа - все едно след като може пак да ни хване грип след месец, защо да го лекуваме сегашния  Peace

# 78
Алинеа, недей така да обобщаваш. При мен има полза от лечението. Не съм забременяла веднага след него. Доста време мина...

Което най-вероятно означава че си щяла да забременееш и без него. А доколкото си спомням имаше и едно помятане между лечението и износената бременност. На твоята млада възраст се предполага че повечето яйца са годни да се развият в бебе и помятането е много възможно да се дължи на ендо-то.

Красина беше друг пример за лечение, рецедив, пак лечение и пак рецедив. Цяло чудо е че е успяла да вмсести две бременности някакси. Което ме навежда на мисълта - какво стана с нея? трябва отдавна да е родила.

# 79
И аз не съм съгласна с извода на Алинеа - все едно след като може пак да ни хване грип след месец, защо да го лекуваме сегашния  Peace

Сравнението е неуместно. Индуцираната менопауза не лекува ендометриоза. Мнението не е мое, има рисърч по въпроса и съм го публикувала в стари постове. Темата-въпросник е пълна с примери на момичета провели лечение при които бременност няма.

# 80
Е, тя е пълна и с момичета, непровели лечение, при които също няма бременност. Зависи какво разбираш под "лекува" - при премахване на ендометриозните огнища + лечение, какъв е процентът на жените, при които пак се е появила?

# 81
  • София

Което най-вероятно означава че си щяла да забременееш и без него. А доколкото си спомням имаше и едно помятане между лечението и износената бременност. На твоята млада възраст се предполага че повечето яйца са годни да се развият в бебе и помятането е много възможно да се дължи на ендо-то.

Красина беше друг пример за лечение, рецедив, пак лечение и пак рецедив. Цяло чудо е че е успяла да вмсести две бременности някакси. Което ме навежда на мисълта - какво стана с нея? трябва отдавна да е родила.
Ама "най-вероятно" нищо не значи. Пък можеше и да не забременея без лечение? Това не знаем нито аз, нито ти.
Все едно пък няма такива без ендометриоза с биохимична бременност.
Просто не съм съгласна, че мнението ти е винаги меродавно и не е редно да го излагаш като такова.

Сравнението е неуместно. Индуцираната менопауза не лекува ендометриоза. Мнението не е мое, има рисърч по въпроса и съм го публикувала в стари постове. Темата-въпросник е пълна с примери на момичета провели лечение при които бременност няма.
Ама то проучвания много! Ама нека всеки реши на какво да вярва.

# 82
Момичета, родих бебче Даниел на 16-ти април.
И двамата сме добре и се гледкаме.
Да ви почерпя за здравето на детето.
Нека всеки в тази темичка да има това щастие.

Относно последния спор и на мен докторът, който ми прави операцията, ми каза, че лечението по-скоро не помага.
Не знам дали е така или не... Може би няма достатъчно добра статистика по въпроса.

# 83
Получих рецидив след лечението .

Съжалявам за случилото се. Неведнъж съм казвала, че от така нареченото лечение полза няма. Момичетата които за забременели след него най-вероятно са щяли да забременеят и без него. Както и че ако имаш ендометриоза, винаги ще имаш ендометриоза. Твоя случай е доказателство.

И аз по-скоро подкрепям това ... Значи в моят случай - 4та степен ЕМ , доста огнища и т.н. при първото лапаро и 6 месеца Диферелин. Дойде ми цикъл след още 6 месеца ...последва рецидив = лечението не е помогнало.Второ лапаро кисат 4см (само да вметна ,че "докторката" не я била махнала ,а я изолирала- пълна глупост , но да не задълбавам ) - последвало лечение от 4 инжекции Лукрин = ЕМ продължава да си се развива..  След последното лапаро на киста 5см (т.е. пораснала с още 1 см по време на лечението , което според мен е било напълно излишно) на същия яйчник не проведох лечение = за 1 година до появата на бременност не съм получавала симптоми на ЕМ , киста или др подобни. МОже би ако се провежда някакво лечение , то по-скоро е ок , но до 4 инжекции , не повече. Скоро една приятелка роди момчеце(второ)  - първата бременност настъпва спонтанно след пункция на ЕМ кисти. Не е провеждала лечение , втората бременност е след 5-6години след операция на ЕМ + лечение с 4 инжекции (отказала е другите 2) - спонтанна бременност преди да и дойде цикъла.

# 84
Аз съм от забременелите след лечение, но имам четири кюртажа след шестмесечно лечение със золадекс, 5 неуспешни инсценизация и от четири инвитра две успешни. Золадекса беше 2005г а сега сме ..... Ендометриозата в повечето случаи прави яйцеклетки те некачествени, та дори и да има бременен мост при естествен цикъл едва 5% е вероятността за нормална бременност. И никога не правете кардинални изводи освен ако не сте гадатели или нещо подобно

# 85
Аз не съм съгласна ,че ЕМ прави в повечето случаи яйцеклетките некачествени ! ПОзнавам доста момичета с ЕМ и всичките са успели по един или друг начин (даже повечето които познавам забременяха спонтанно , въпреки ,че имаха и неуспешни процедури (ИКСИ и и ин витро ) включително и с  трансфер на бластоцист... Самите интервенции и хормоналните лечения до някаква степен може би временно влошават нещата . НЕ са кардинални изводи , а мои наблюдения. Не съм съгласна също ,че едва 5% е вероятността  при естествен цикъл за нормална бременност!!!
Да не говорим ,че има доста жени забременели и родили без да знаят ,че имат ЕМ !

# 86
Това ми го е каза проф. Керменски и моят опит също, а също така написах че има и спонтанно забременели но е много малък процента. Тези дето незнаят очевидно не са с големи огнища и поражения и не е имало необходимост от мед. лечение, както ние тук пишещите и споделящите. И некачествените яйцеклетки и продължителния стерилитет са причина жените с ендометриоза да могат да кандидатстват по фонда за инвитро. Аз съм една от тях.

# 87
  • София
Аз съм от забременелите след лечение, но имам четири кюртажа след шестмесечно лечение със золадекс, 5 неуспешни инсценизация и от четири инвитра две успешни. Золадекса беше 2005г а сега сме ..... Ендометриозата в повечето случаи прави яйцеклетки те некачествени, та дори и да има бременен мост при естествен цикъл едва 5% е вероятността за нормална бременност. И никога не правете кардинални изводи освен ако не сте гадатели или нещо подобно
Точно това искам да обясня отдавна! Случаи много...Никой обаче не е неоспорим. Едни забременяват, други не, при едни лечението помага, при други не. Всеки може да сподели опит без да твърди, че неговото мнение е единственото вярно.

# 88
Точно това искам да обясня отдавна! Случаи много...Никой обаче не е неоспорим. Едни забременяват, други не, при едни лечението помага, при други не. Всеки може да сподели опит без да твърди, че неговото мнение е единственото вярно.

Peace Peace Peace

# 89
И некачествените яйцеклетки и продължителния стерилитет са причина жените с ендометриоза да могат да кандидатстват по фонда за инвитро. Аз съм една от тях.
Аз също съм от тях... Имам 2 опита -единият си го платих , след това се появи фонда и оттам направих 2рия опит и ме одобриха и за следващ. В деня в който разбрах, че съм бременна ми се обадиха ,че съм одобрена . Случаи много , за радост повечето момичета успяват !

Общи условия

Активация на акаунт