ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 451
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
По принцип при НЯР се практикува точно къс протокол  Peace

# 121
  • Варна
Започвам да си мисля, че определено трябва да опитаме по къс протокол. Може би блокажа ми изигра лоша шега. Нека и другите споделят.
ALMIRRA и аз съм с намален резерв. Опитвам се с хранителни добавки да го докарам поне от към качество. Ти пиеш ли нещо? Кога ще започваш опита?

# 122
Започвам да си мисля, че определено трябва да опитаме по къс протокол. Може би блокажа ми изигра лоша шега. Нека и другите споделят.
ALMIRRA и аз съм с намален резерв. Опитвам се с хранителни добавки да го докарам поне от към качество. Ти пиеш ли нещо? Кога ще започваш опита?

Блокажа при жени с НЯР и недобра реакция на стимулации е тънка работа. От една страна има опасност от прекалено голяма супресия, от друга има опастност ако не се направи блокаж да се получи доминантен фоликул и фоликулите да не растат в група. При теб изглежда блокажа е проработил зашото си имала 5 които да растат в група. Други 3 са тръгнали много по късно и не са успели да наваксат. Може би ако беше ползвала по висока доза ФСХ щяха да тръгнат по рано. Може само да гадаем.

Питаш ме за моите опити - 7 ИКСИта досега. Най-голям брой (9) извадихме с антагонист протокол, но яйцата не бяха добри (ендо не беше узряло и не можа да доузрее в лабораторията, 4 не се оплодиха а от другите 4 които се оплодиха 2 се оплодиха абнормално). Пак си имах 2 прекрасно изглеждащи ембриона, без фрагментации, но цикъла не успя. Нито един не е успявал, дори химическа не съм имала. Но аз съм 10 години по възрастна от теб и ендометриозата я открих чак на 35. Така че не се отчайвай, ти си много млада. Трябва само да намерите златното яйце. И аз като теб разсъждавам че едно нещо ако не е проработило веднъж няма смисъл да го опитвам пак. Но при теб почти се е получило. На базата на моя опит, проблема при твоя цикъл е че стимулацията е продължила толкова дълго. Интересно ми е какво ще предложи лекаря ти за следващия цикъл.

# 123
Споделям мнението на  br за важността на имунологията и имунитета. Magdalena1978 беше споменала и за алергии към някои съставки, и това при цялата сложна картина на една бременност от гледна точка на имунна реакция.
Сега стискам палци за успех на следващия протокол с лимирано или без  подтискане. Peace

# 124
  • Варна
Alinea и аз си мисля, че продължи много дълго, но кой е виновен за това? Те просто не растяха фоликулите, предполагам че нямаше какво друго да направим. И доктора ми не очакваше този развой. Явно не е било писано. А на теб какво обяснение дават за всички неуспехи? Правили ли са ти биопсия на матката? Чела съм, че тук го практикуват, ако няколко опита изобщо не успеят.
И аз не знам какво ще предложи лекарят ми. Даже ми е малко свито не ме ли вика прекалено късно /на 2-рият ми цикъл след опита, а опита да го направим на 3-тият цикъл/ Rolling Eyes.Страхувам се да не изпуснем остатъчният ефект. Но предполагам той си знае...
lady_Joy, къде се губиш душа? Grinning До къде стигна?  Hug

# 125
Не съм категорична, но не мисля ,че всички биохимични бременности са обвързани с ЕМ. Това е многооо често срещано явление. Казвам за себе си, че не е,това е лично мнение.
В момента не мога да намеря (но ще търся) записките ми от първия опит. Помня,че беше по дълъг протокол. Ще напиша 2рия опит - пила съм Омега3, вит Е400мг,навярно за подобряване качеството на яйцеклетките. 
 2ден от цикъла-1ден от стимулацията -ЛХ = 0.10; ФСХ=1.03 Е2= 17. Гонал- 3х75единици. Преднизолон 2х1 ; 4ден от стимулацията- ляв яйчник 3-4фол.х 2-3мм, десен 5фол х5-7мм ; Е2=60, ЛХ 2.и нещо,прогест. 0,56 -  Гонал 3х75 + Цитротид 0.25мг ; 5ден - Гонал 2х75 ,Меногон  1,Цитротид 0.25; 6ден - Гонал 3х75,Меногон 1, Цитротид 0.25; 7ден- Ляв яй.- 1-2х 8мм ,Десен- 5х8мм, ЛХ= 0.26,Е2= 220,прогест. 0.27 - Меногон 2х 75; Гонал 4х 75,Цитротид 0.25; 9ден - ля- Около 4фол.х 8-12мм,дя около 5фол 8-12мм, ЛХ = 0.33; Е2=759; прогест.0.48; пролактин 654-завишен. ;10ден Меногон 2 +Меногон 3, Цитротид. 11ден- ля- 4фол.х 10-12-13мм , дя- 9бр.х 12-14мм. ЛХ- 0.68; Е2=2076. Меногон 3; 12ден ля- 4бр. Около15мм,дя 9х 14-18мм- Е2=2469; достинекс 1бр  ,Цитротид, овитрел в1ч - 14ден пункция 6 яйцеклетки,3 оплодени. 15ден достинекс, 16 ден трансфер на среда(лепило),17ден трансфер на 3те мн.хубави ембриони Резултат Отрицателен.

Да допълня, че ля е оперирания ( след това мисля,че не правеше спонтанна овулация) и имахме проблем със спермограмата. Много дълго,но пиша от тел.и не мога да скрия подробния текст.

# 126
бр двете ми бременности са по естествен път. Според мен док ще прецени най-добре по какъв протокол да действате. Обикновено опитите са на принципа проба-грешка,изключително рядко става от първия път, но всяка грешка е голяма крачка към успеха !
Alinea,с тези статистики не вдъхваш много кураж на момичетата, а и не е доказано изобщо !!

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 15:25 от rossy-pm

# 127
Alinea,с тези статистики не вдъхваш много кураж на момичетата, а и не е доказано изобщо !!

Кои статистики и какво не едоказано?

# 128
Alinea и аз си мисля, че продължи много дълго, но кой е виновен за това? Те просто не растяха фоликулите, предполагам че нямаше какво друго да направим.

Никой не е виновен, не се обвиявай за случилото се. Аз на твое място не бих броила цикъла за тотален неуспех, напротив събрали сте информация на базата на която може да се планира по-добре следващия цикъл.

# 129
Бр - на мен също при първото ин витро ми се случи като на теб - положителен тест и падане на чхг след това... НО това не е от ЕМ .  Биохимичната бременност се случва доста често. Доста често се случва  и това , ембриона да спре да се развива в ранните седмици. (случва се на всяка 3-4та жена ) Понякога биохимичната бременност даже не бива засечена , тъй като никой не си прави ранни тетстове за бременност.

С теб се повтаряме отностно горното с една разлика. Как може категорично да заявиш, че химичната бременност не е от ендометриозата? Статистиката показва, че жените с ендометриоза имат в пъти по-голям шанс от помятане.

# 130
Бр - на мен също при първото ин витро ми се случи като на теб - положителен тест и падане на чхг след това... НО това не е от ЕМ .  Биохимичната бременност се случва доста често. Доста често се случва  и това , ембриона да спре да се развива в ранните седмици. (случва се на всяка 3-4та жена ) Понякога биохимичната бременност даже не бива засечена , тъй като никой не си прави ранни тетстове за бременност.

С теб се повтаряме отностно горното с една разлика. Как може категорично да заявиш, че химичната бременност не е от ендометриозата? Статистиката показва, че жените с ендометриоза имат в пъти по-голям шанс от помятане.

Не си съгласна, че жените с ендометриоза имат по голям шанс да пометнат ли? За химическата бременност не може да се твърди категорично какво я е причинило, защото причините може да са много. Както и не може да се твърди, че със сигурност не е от ендометриозата.

# 131
Така погледнато, нищо със сигурност не може да се твърди. И на мен ми идва в повече мрачна тази тема, и това не е от днес или вчера.

# 132
  • София
Така погледнато, нищо със сигурност не може да се твърди. И на мен ми идва в повече мрачна тази тема, и това не е от днес или вчера.
newsm10 Отдавна се опитвам да обясня това, но се прие като заяждане.

Не ми е приятно да слушам постоянно за незнайни чуждоземни лекари, които твърдели ъж, че нищо не помага и едва ли не всички с ЕМ са обречени. И да ми се обяснява колко начетени са те и едва ли не думите им са закон. Ами тук има доста примери, че не е точно така.

# 133
Моята идея е следната- ЕМ не е присъда. Може би всеки успява в един момент по един или друг начин (всички момичета, които аз познавам имат деца, повечето по 2). Неуспешните процедури или опити не е сигурно , че са в следствие на ЕМ. Имам позната която беше с изключително тежък случай и днес гледа сина си...

# 134
Присъединявам се към мнението.

Общи условия

Активация на акаунт