ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 416
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Казаха ми ,че ще изгубя много кръв.

Това не е коректен отговор. Просто този, кото е правил секциото навярно не е сигурен в себе си.
newsm10
Твърде вероятно. Жалко, че се налага нова интервенция. А и ендометриоза се доказва само хистологично. За момента това са само предположения.

# 691
  • София - Варна
Аналогичен случай съм.
Разбрах, че имам ендометриоза на самото секцио. Вас къде Ви оперираха?
Аз исках секцио, само защото исках да ми махнат и кистата и да си реша проблема (тогава още не знаех, че е ендометриозна). Иначе секциото се обезсмисля, освен ако не сте имали други показатели за него.

Махнаха ми голяма ендометриозна киста, която беше и руптурирала, и причинила срастване от страната, от която е била, по време на самото секциото.
Поради тази причина секциото ми продължи 2,5 часа, вместо стандартните 40-60 мин. Лекарят е чистил каквото е могъл. Това беше преди година и половина.

Сега ми предстои лапароскопия при същия лекар, имам болки от 3,4 седмици, та явно имам огнища и други поражения. Много ме е страх да не са ми запушен вече и тръбите от гадната болест.

Ще си пусна въпроса и тук: Цикълът кога идва след лапарото; разбирам, че май при всяка жена е различно, така че въпросът ми малко губи смисъл.
Първо мислех, че не се обърква, но сега чувам, че можело и да се размести, което допълнително ме притесни, тъй като в момента имам и някакъв дисбаланс в хормоните. 

# 692
  • София
На мен цикъла след операцията си ми дойде без промяна, когато си трябваше

# 693
  • София - Варна
Благодаря за отговора.
Irendira, наистина се губи много кръв. А и не може да се почисти всичко при секцио, така както може при лапароскопия, точно заради кръвозагубата, мисля.
На мен лекарят ми каза, че е направил и почистил всичко възможно при дадените обстоятелства, но че пак ще трябва да правя лапаро - при което на спокойствие ще може да се огледа и почисти/изреже вече всичко ендометриозно.
Спомням си, че в реанимация като се събудих (а и първо бях със спинална упойка на самото секцио и после заради това почистване на ендометриозата ми биха и пълна - така че две упойки за 2,5 часа) акушерката ми шушнеше, че лекарят е направил много дълга и сложна операция. Тогава още бях малко в несвяст и не разбирах какво ми говори, но после разбрах.

# 694
  • Варна
И мен ме бяха предупредили,че цикълът може да търпи промяна и ако се случи,да не се притеснявам.Било нормално,но не задължително.Моя си дойде,когато го очаквах.Но всеки организъм е различен.

# 695
Раждах в "Лозенец"  и секциото се наложи заради увита пъпна връв. Сега ще правя лапаро в "Надежда". И на мен ми се искаше  наведнъж ама каквото такова.

# 696
  • София - Варна
Irendira, не съжалявай.
 Във всички случаи май пак щеше да се наложи лапаро по някое време, дори и да те бяха чистили по време на секциото. То тая болест рецидивира, има момичета с по над 2,3 лапароскопии, а какво остава за чистене по време на секцио...

# 697
afrikancho,много благодаря за бързите отговори. Ти къде ще правиш лапаро?

# 698
  • София - Варна
Аз ще съм в Шейново, при д-р Ненов. Той ми прави и секциото. Другата седмица съм и аз най-вероятно. Силно се надявам да мине тогава.
Имам гадна аритмия от мн време и се опасявам, че може да се запънат заради пълната упойка, ама вече ми се изпилиха нервите и искам да се маха по-бързо.

# 699
Стискам палци всичко да е наред.

# 700
  • София - Варна
Благодаря,
да ти се връща! Simple Smile

# 701
  • Sofia
Моят беше 650, аз писах преди няколко дни, за да бъде ясен резултата от СА 125 трябва да се направи и HE 4, двата заедно могат да покажат наличието на нещо по сериозно.

Здравейте! Разбрах,че имам ендометриоза по време на секциото ми. Имам киста на десният яйчник и живот и здраве другата седмица ще ме оперират. Резултата  ми от тумор маркера  е завишен- 77 при норма до 35 .Искам да Ви попитам правили ли сте си това изследване и какви са резултатите при Вас?

# 702
  • София - Варна
А моят CA125 в месеца, в който откриха кистата, беше 30. Оттогава не съм го изследвала никога.

# 703
  • София
Африканчо, и на мен Ненов ми прави лапарото. Може да се засечем някой пъъ пред кабинета. Аз сега често ще ходя. Wink

# 704
  • Sofia
И на мен Ненов.

Африканчо, и на мен Ненов ми прави лапарото. Може да се засечем някой пъъ пред кабинета. Аз сега често ще ходя. Wink

Общи условия

Активация на акаунт