Домакини 35 / Великденски приготовления

• 30 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Много. Най- желаните сме.

# 256
  • UK
Добър вечер Hug

ние се нахранихме Mr. Green приспахме дребните Crazy ама сега ги чакаме, пак да се събудят, че почва офанзивата наречена- къпане Mr. Green

Джейми,честит рожденик!  bouquet

Славче Hug а моята Теа пък гълта, ама си го държи в устата  ooooh!ползва я за хранилище Joy и като и отеснее hahaha я плюе навън Outta Joint вчера си изля така млякото, половината отиде в нейното деколтето, другата част се раздели в моето деколте и по дивана ooooh! Whistling мазало!

# 257
Славче, то и аз не знам много. От едни приятели, те си водеха детето, но тяхното беше родено по-рано и не наддаваше. Най-добре е да питаш педито към какъв лекар да се насочиш, като специалист - хирург ли, гастроентеролог ли? Ти я познаваш най-добре, просто може да е каприз, а не че не може да гълта. Яде ли солети, бисквити? Не се притеснявай! В здравния има тема на д-р Оги - брилянтен детски хирург, сега е в Токуда. Та ако искаш може да го попиташ за съвет, той винаги отговаря.

Ама наистина какво става днес тук? 4 новорегистрирани и чакаме още една.  Laughing

# 258
  • София
Славче, аз бих ти препоръчала една среща със специалист по хранене, колкото и странно да ти звучи - логопедите имат такава насоченост, поне някои от тях.
Директорката на терапевтичния център на моята Бояна е точно такъв специалист- логопед, но и по хранене на бебета и малки деца. Имам предвид не по диетично хранене, а по сукателни, гълтателни, дъвкателни рефлекси. Ама и аз добре го обясних. Crazy
Тя преди много пишеше във форума, вече не е толкова активна тук, но можеш да я попиташ ако желаеш на лични, може да те насочи към такъв специалист. Правят се там някакви специални упражнения, с които детето се научава на дъвкане, гълтане и подобни.
Пиши ми на лични ако желаеш.

# 259
  • София
Добър вечер, момичета!

Добре дошли новите момичета Мая, София и Ася.
Да ви кажа, че не сте се представили много добре с почерпките - ние сме тук сериозни, трябва да има храна, алкохол и цигари... може и мъже да ни покажете Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мигрената не успях да овладея, затова да се приготвя за още 2-3 дена главобол... Чак очите ми болят, не мога да гледам...

Довърших и двата балкона... Като не съм майстор - мазах както можах... Стана чистичко, все пак балкони са, не дневна... След 2-3 години като правим основния ремонт, тогава ще пипне майстора навсякъде... Не можах да направя облаците, оказва се, че боята е изсъхнала, сигурно се разрежда по някакъв начин, ама минах с беличкото и това е.

Днес исках да правя козунак, но имах работа и с тоз главобол не искам да се мъча... Може би утре или други ден...

Маникюри... или съм със светъл перлен лак или бежов матов...  Едно време се поувлякох с рисунките, но ми мина мерака... Лятото слагам и тъмно червен лак с изпичане... Не михаресват олюшпен лак, особено като е тъмен изглежда... Sick Ноктите са ми къси, не че не обичам дълги, защото са ми чупливи...

Бонболинка, радвам се, че можа да пишеш! Успя ли да свършиш миризливата работа? Laughing

Джейми, аз пък се олях,... да ти е жив и здрав рожденник!

Вио, 90-дневна, влез в темата и има там на първия пост - 90-дневна за кърмачките...

Моренк
а, много хубави книжки си купила на детето.

Марче
, и аз съм така с диетите... само ти към 17, аз на обяд съм се предала  Joy

Ма ко, не се набутвай към дъртите..., щот ти е рано още... Naughty

Тити, къде си бе, момиче newsm78, много работа много нещо... Ще те чакаме в почивните дни на отчет Wink

Калинка
, не съм разкрасила балконите...  Confused Нещо съм в чуденка от единия ти пост....След това купихме бизнеса и настъпи промяна - с детето се върнахме в бг, а и искахме първи клас да учи в България. ... В БГ ли си сега.... newsm78

Хортензия, аз мисля да кажеш на шефа да те съкрати, за да можеш да се регистрираш в бюрото по труда и да получаваш паричките определено време... Ама потърси и професионално мнение...

Мони, ти на същото мнение относно работата на Хортенз... Hug

Мастърче
, малък ти е диоптера... Peace Твойта работа е готина и аз бих искала такава, ама не умея... Купон... Party За циците имам същото мнение..., който какво има той да не се срамува...

Аз цял живот се срамувах, че нямам нищо... Колко момчета бой са яли, че бях и побойничка... да ми викат ДДС... (доска два соска) Crossing Arms Сега не ми пука... Харесвам възрастта си, мога да си позволя да не ми пука за нищо и от никой Peace

Стади, как ги готвиш кИфтета по-чирпански... При мен се развалят "топовете"... нещо грешно забърквам...

Коконче, правилно, тук сме не по възраст другаруваме... Peace

Креми, що ти е виновен Коцето, горкото да мие чиниите.. да доведе гаджето да му помага Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Като каза, здравей София, мислех че ще идваш, да уредим едно кафепиене Sunglasses

Смърфи, радвам се, че живеете в чудно място... Оздравявайте!

Мая, ето се запознай с една гадна майка... Голямата по 4-5 часа на компа,но не гледа ТВ... Малкия - 2 часа таблет, 2 часа ТВ, 2 часа - ТВ игри... през почивните дни... Когато е на училище, нещата намаляват към 4 часа общо...

Както и друго - нямам режим на ставане, на лягане, на ядене... Всеки прави каквото иска... Когато не ядем заедно - всеки да си мие чиниите, дори малкия си маже Mr. Green Mr. Green Mr. Green Голямата преди 3 години готвеше всеки ден, гладеше дрехи... Сега нищо не прави... Чистя й стаята, гладя дрехите, подреждам, бърша прах... С малкия подреждам играчките, но за него сега е атракция да готви сам или с мен, да чисти с прахосмукачка или стийм мопа..., да глади гащи, потници, кърпи, чорапи - друго засега не давам...Раницата също събирам аз, помагам сутрин да се облича, защото все е заспал...Не го карам да прави нищо насила, освен домашните... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Трябва да чете много и като не му харесват приказките - чете за отвратни чудовища, нали важното е да чете... Това е ... Търпя критиката о всички..., но... не се променям... засега...Whistling

Цензура newsm78, за малкия - да, не искам да се страхува, той и без това е страхлив... А за голямата - каква е цензурата... Да знае всичко... Говоря с нея за мастурбация, всякакъв вид секс, за цигари, за алкохол, за наркотици, за проституция, за вяра, за принципите в живота, за хигиена, за всичко, не е често... , но да знае детето... Да гледа каквото иска... По-добре от мен да знае, разказвам с примери, някой път измислям примери... имам си мой начин.

Валенцето, наистина са много тъпи филмчета, ама това сега се гледа...

Славче, ще купиш нови зайци, лакомница такава... Laughing

Много нови мами, много нещо... всички са регистрирани почти по едно и също време... newsm78 Айде времето ще покаже...

# 260
  • Бургас
Валенце,къде да питав тук във форума д-р Оги?

Ако вашата позната има регистрация тук,можеш ли да ми я пратиш.Само искам да разбера това каприз ли е или да тръгна по специалисти.ЛЛ и УНГ вдигат рамене и ми се смеят,но това не е стествено дете да дъвче хляб и да го плюе после.До ДГ трябва да се научи.

Смърфи,благодаря и на теб,мила! Heart Eyes
Само ако чуеш Криста как възкликва "О,Боже,о,Дио!" hahaha

Луси,аз също им давам свободно на децата,но те четат и много книги.
Не мога да ви изброя всички. Hug

Дами,имам едно приятно вълнение,заради това и нямам много време за форума,но ще го споделя по-късно.

# 261
Лус, за кюфтета по чирпански - забърквам каймата с ориз, подравки и един белтък. Така правя и каймата за супа топчета. След това ги оформям на топки и ги овалвам в брашно. Докато я правя тази процедура, в тенджера задушавам лук и морков. Като омекнат слагам и пасирани пресни домати или каквито имаш, към кило домати, че и малко повече. Като заврат доматите, намалям котлона на най-ниско, изчаквам да утихме и слагам кюфтетата вътре. Чак след 15-на минути засилвам леко котлона. Белтъкът ги стяга и не се разпадат. Като поварят малко и поизврат доматите, слагам и картофите, сол и малко захар, за убие киселото на доматите. Като са готови, наръсвам с магданоз. Туй то!
В предната тема бях показала снимка на кюфтетата с яйченолимоновия сос. И те са правени по този начин като технология, само с различни подправки, че нали е уж гръцка манджа.
Скрит текст:

Славче - ето я темата на д-р Оги: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726933.0
Той е хирург, но поне да те насочи.

# 262
  • Бургас
Смърфи,къде е рецептата за гръцките кюфтаци с яйченолимонен сос?
Ох,Котьоооо!Обожавам ги!!!

Благодаря за линка!Сега го видях!Ще пиша непременно.

# 263
  • София
Смърфи, благодарско Hug

Славче, и аз обичам кИфтаците Peace

# 264
Здрасти и от нас!
Добре дошли на новите попълнения!
Смърфче,Мони да преборите болестта.
Тая година може да им направя това с криенето на яйцата с някое приятелче.
За спането е щурчо.А за храненето рядко хапва след градина в 6.Иначе всички като се приберем в 8 вечеряме.
Отивам да ви изчета.

# 265
  • София
Тити, радвам се, че се появи... таман днес споменавахме те, че те няма отдавна Hug

# 266
Славче - първите два са на български, а третото е клипче на гръцки, ама като гледаш какво прави, се разбира. Аз сложих пресен джоджен (гьозум) в каймата и малко зехтин, както зехтин във водата, където вряха кюфтетата, не ги запържвах, както е в клипчето.
http://didistylee.blogspot.com/2014/02/k.html
http://sentimentsinthekitchen.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.html
https://www.youtube.com/watch?v=fmXRTsHGkWg

# 267
аЙ,ЧЕСТИТО! Единомислие де...... И у нас кИфтета по чирпански има.....  Mr. Green
Черпя!

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green......Kaкто се забелязва,порцията е големичка.....  Joy hahaha

# 268
  • UK
абе аз тъкмо вечерях салата Crossing Arms и тука влизам и гледам кИфтетата на Смърфи Mr. Green ииии газ обратно към кухнята да тършувам нещо за Йедене Joy

# 269
Големичка, неголемичка, нараво си я чопвам за мен. Другите само да гледат и да се облизват.Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт