Отговори
# 135
На вниманието на пловдивските майки на седмокласници: преди време писах, че последния етап на Иван Рилски ще е без преразказ, но днес чета в сайта им, че състезанието ще се проведе изцяло по формата на НВО - тест с дидактическа задача. Записванията са започнали, интересът вероятно ще е голям, така че е добре децата които желаят да се състезават да бъдат записани навреме ( записванията приключват с изчерпване на местата).
И пак да кажа,  ако имате интерес - тази неделя в ЧУ Дружба - много добро състезание, български и математика смесено. Безплатно е, но не с това се приключват ползите от него - много е интересно за децата.
Ние ще пропуснем Търговската тази събота. Не знам защо, но тази година състезанията на това училище не са на нужната висота.
Моите хлапета не бяха очаровани от Крадецът на праскови. Пре-много сълзи за вкуса на моите тийнове.    В петък големият ми син става на 15 и  повечето им разговори са в тази насока. Решили са да идат на кино ( с почерпка, разбира се). Първоначалните планове бяха да са двамата, после синът ми реши да покани и свой училищен приятел, а от снощи разбрах, че към компанията ще се присъединят и две девойки - съученички на сина ми от 1 клас, понастоящем пак са в едно училище , даже с едното дете са в един клас.  Заформя се чудесна компания, дано плановете им се осъществят и си изкарат добре. Все пак - 15 години е това!
В този ред на мисли скоро се беше затюхкал, че остарява...

# 136
  • София

Къде ще се провежда пробен в неделя?

В неделя - ПИ МАТ в СМГ

# 137
  • Варна
G..D.. моят седмокласник също е рожденик в петък. Следващата седмица още в понеделник каза, че трябва да сме в районното за лична карта Grinning.

# 138
а моят утре навършва 13 Grinning предупредил ни е в събота да се изнесем от апартамента, понеже очаква 3-4 момичета и 2 момчета, за да празнуват; не ми се вярва да обсъждат матурите обаче Laughing

# 139
  • Русе
знам, че не му е тук мястото, но се подсетих с поста на antea - може ли предварително да се подадат документите за лична карта (бях чула някъде подобно нещо), че моята е на 15-ти май и ще ни е само до това тогава.

# 140
Знаете ли формулата за преобразуване на точки в оценки дали е постоянна? В смисъл, променя ли се за всяка година?
Питам защото в училище правиха пробно по БЕЛ, като резултата в точки е оценен на всички с приблизително половин единица надолу спрямо миналата година. Примерно 85,5 точки = 5,00. Обяснили им, че тази година щяло така да се образуват оценките. Знаете ли нещо повъпроса?

# 141
  • София
Знаете ли формулата за преобразуване на точки в оценки дали е постоянна? В смисъл, променя ли се за всяка година?

Всяка година формулата се уточнява в МОН СЛЕД като се обработят резултатите от матурата и
се прецени какъв да е резултатът за тройка. Ако не се лъжа, досега формулата и методите за
образуването й не са били оповестявани официално и почти всяка година е различна.

# 142
  • дядовата ръкавичка
а моят утре навършва 13 Grinning предупредил ни е в събота да се изнесем от апартамента, понеже очаква 3-4 момичета и 2 момчета, за да празнуват; не ми се вярва да обсъждат матурите обаче Laughing

Само за моя ли девойките са като извънземни  Rolling Eyes. Изобщо не разговаря с тях, много го е  Embarassed.

# 143
  • София
Дъщеря ми се е записала за Великденското състезание в събота (аз мислех сам на пробния в неделя да ходи, но щом е проявила самоинициатива, добре  Simple Smile), та реших да видя миналата година какви са били задачите, колко седмокласници са участвали и какви са били резултатите, но не видях деца от СМГ в класирането - те в отделно класиране ли са, някой знае ли?

Къде ще се провежда пробен в неделя?

В СМГ по  мат. Peace

# 144
  • Пловдив
знам, че не му е тук мястото, но се подсетих с поста на antea - може ли предварително да се подадат документите за лична карта (бях чула някъде подобно нещо), че моята е на 15-ти май и ще ни е само до това тогава.

Срокът е 1 месец, след матурите ще имате достатъчно време да отскочите до паспортното.  Peace

# 145

Всяка година формулата се уточнява в МОН СЛЕД като се обработят резултатите от матурата и
се прецени какъв да е резултатът за тройка. Ако не се лъжа, досега формулата и методите за
образуването й не са били оповестявани официално и почти всяка година е различна.
Да,да, сега се разрових и видях, че коефициента от формулата бил плаващ. Явно тази година тенденцията е към силното му занижаване

# 146
Русалка и Tufche, благодаря за информацията  bouquet

# 147
  • София
Хора, има надежда за мен. Моето искало да учи само в СМГ и в никакъв случай в ТУЕС. Може и да е временно, но ми е едно хубаво. За зла участ вчера станал инцидент в училище и дясната му ръка е нарязана от вчупен прозорец, та се чувства длъжен да не пише домашни, но пък щял да ходи на изпита в СМГ.

Ако някой ще ходи да записва детето си, да свирне. Не мога да лиша детето от изпит. Аз хубаво си мислех да го качите в пощата и да си го решава у дома, но да не ми пресичат ентусиазма.

# 148
Тогава да разбирам ли че формулата е винаги една и съща:
(x-k)/(100-k)*3+3, където x са точките, а k е коефициента който се мени всяка година?

# 149
Питам защото в училище правиха пробно по БЕЛ, като резултата в точки е оценен на всички с приблизително половин единица надолу спрямо миналата година. Примерно 85,5 точки = 5,00. Обяснили им, че тази година щяло така да се образуват оценките. Знаете ли нещо повъпроса?

Здравей,
по спомени от миналогодишната тема- оценка= ( точки + 68 )/ 28. И пак по спомени - ставаше дума за вариране от 68 до 70. Според мен при 85,5 точки ощенката трябва да е около 5,50

Общи условия

Активация на акаунт