Отговори
# 150
(T-18)/82*3+3

тази беше за миналата година, пусках ви я неотдавна.  Пробните тази година при нас са оценени по тази формула.

Маями - моя рожденник, дето е на 11,04 е големия ( роден е на връх Великден), той ще направи 15. Малкия е на 17,05. Овне и теле - много се обичат .

# 151
Знаете ли формулата за преобразуване на точки в оценки дали е постоянна? В смисъл, променя ли се за всяка година?

Всяка година формулата се уточнява в МОН СЛЕД като се обработят резултатите от матурата и
се прецени какъв да е резултатът за тройка. Ако не се лъжа, досега формулата и методите за
образуването й не са били оповестявани официално и почти всяка година е различна.

колкото повече наближава, трябва по-често да си го повтаряме това, защото в началото на юни като излязат резултати може да настъпи масов шок, ако тая година скалата е занижена/повишена и видим оценки, които не сме очаквали  - или прекалено високи, или прекалено ниски (спрямо очакванията)

затова е по-важно след резултатите да дочакаме спокойно статистиките - те дават много повече информация за шанса на децата отколкото две прости оценки по 5,50 примерно - без статистиката няма как да знаем колко други деца са с под или над този резултат - все пак  информацията от участващите тук ще покрие някакъв съвсем мизерен процент от целия набор

# 152
  • Варна

Маями - моя рожденник, дето е на 11,04 е големия ( роден е на връх Великден), той ще направи 15. Малкия е на 17,05. Овне и теле - много се обичат .

G..D.., знам, знам още от миналогодишната седмокласна тема:bouquet:

# 153
  • Пловдив
Тогава да разбирам ли че формулата е винаги една и съща:
(x-k)/(100-k)*3+3, където x са точките, а k е коефициента който се мени всяка година?

Точно обратното. Формулата всяка година може да бъде различна.
Преди две години мисля, че имаше някаква безумна формула, която ощетяваше децата с най-високи резултати.
Та на този етап не гледайте оценките, а точките и къде се намират децата спрямо другите, явили се на съответния ПИ.

# 154
Преди две години мисля, че имаше някаква безумна формула, която ощетяваше децата с най-високи резултати.
Как е възможно това? Ако е така то и точките да гледаме все тая ако формулата ощетява децата с повече точки. Не вярвам да има такова нещо.

# 155
  • София
Как е възможно това? Ако е така то и точките да гледаме все тая ако формулата ощетява децата с повече точки. Не вярвам да има такова нещо.

Не вярваш, но си беше точно така. Всяка година има по някой голям гаф с матурите  Crossing Arms
Да видим тази година какво ни чака  Whistling

# 156
  • Пловдив

Ами ровни в темите и ще видиш, че всичко е възможно. Както и миналата година имаше един некоректно зададен въпрос по БЕЛ, доста деца се бяха объркали, но от министерството не направиха нищо и обърканите получиха по 1 т. по-малко.

# 157
Знаете ли формулата за преобразуване на точки в оценки дали е постоянна? В смисъл, променя ли се за всяка година?
Питам защото в училище правиха пробно по БЕЛ, като резултата в точки е оценен на всички с приблизително половин единица надолу спрямо миналата година. Примерно 85,5 точки = 5,00. Обяснили им, че тази година щяло така да се образуват оценките. Знаете ли нещо повъпроса?

Здравей,
по спомени от миналогодишната тема- оценка= ( точки + 68 )/ 28. И пак по спомени - ставаше дума за вариране от 68 до 70. Според мен при 85,5 точки ощенката трябва да е около 5,50
Според миналата година, да, но тази година коефициента с който са им изчислили резултата е 55! Мисля, че досега не е имало такъв коефициент, но така са решили в у-щето. Все пак последна дума имат от МОН.

# 158
  • София
Не се вкарвайте във филми, мами.. Формулата към този момент гарантирано не  е ясна. Натъкмяват я, както е казала Кармела, след като са проверени всички работи.  А и стига да не е ощетяваща само за една определена група деца, както беше случаят с  учениците с по 99 и 98  точки през 2012, какво толкова ви касае какъв ще е коефициентът.   Ако е висок, оценките ще са по-високи, оттам и баловете за прием. Редуцират ли го, баловете ще са по-ниски, но пак в добрите  училища ще се класират същите тези  деца, които биха се класирали и при друга, по-щадяща формула.    Тоест е все едно дали едно момиче с бал 35,60 по  една формула е  на примерно 50-то място сред девойките. На същата 50 -та позиция то ще е и по друга, по-наблагоприятна формула и съответно по-нисък бал. Тоест шансовете му са съвсем   еднакви и в двата случая.  Проблем е скалата само за хората, берещи се за 3. Не е все едно дали ще се докопат до тройка  при 18 или при примерно 25 точки. За тях е наистина  важно каква е скалата, тъй като гонената тройка е долният праг, позволяващ им да участват в класирането.

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 15:12 от пенсионирана русалка

# 159
Здравейте,
при нас учителките по БЕЛ и МАТ поне са ясни и конкретни.По МАТ ще правят на 27-ми пробен тест,във формата на НВО и това ще е и класното,т.е.оценкатата ще се зачита.Иначе по отношение на годишните оценки- колкото изкарат на НВО + 0,5 единици  (бонус от госпожата).Само където не ми стана ясно дали се отнася за оценката от 1-ви модул  newsm78. Питах го младЕЖА-  не се е интересувал коя оценка.

# 160
  • София
Със сигурност е за първи модул. И при нас е така, но без какаъвто и да  е бонус от учителката.. Sad Което обезмисля малко или много оценките през срока.  Но пък учителката по БЕЛ неколкократно го повтори на различните родителски срещи  - колкото има детето на НВО ( 1 модул) , толкова и за годината. Което не е и редно предвид това, че по наредба от НВО оценките могат да се взимат за текущи  само и то при желание на ученика. 

# 161
При нас оценката е и от двата модула.

# 162
При нас оценката е и от двата модула.
Изобщо не трябва да участва тази оценка в класирането..децата не са равнопоставени Sad
И освен това сега осъзнавам , че всичко ще се разбере доста след изпитите, като ги оформят за годината.

# 163
Мили мами, моля ви кажете как става записването за пробния изпит в СМГ? Днес цял ден звънях на телефоните в сайта, но не успях да се свържа, а ще ни е за първи път Embarassed

# 164
Мили мами, моля ви кажете как става записването за пробния изпит в СМГ? Днес цял ден звънях на телефоните в сайта, но не успях да се свържа, а ще ни е за първи път Embarassed

На 13 април (неделя) ще се проведе тренировъчен тест по математика за 2-ри, 3-ти, 4-ти и 7-ми клас.
Записването е в стая №1 в СМГ. Цената е 10лв.

http://www.smg.bg/news.php?id=62

Общи условия

Активация на акаунт