Отговори
# 210
  • София
И аз не съм чула за такова нещо като обещани шестици по БЕЛ в СМГ и положението наистина е доста сериозно като имам предвид оценките от първия срок - доста петици имаше в класа на дъщеря ми.

# 211
Аз, като гърмян заек (дъщеря ми е в осми клас) да се изкажа. Учителите в седми клас проявяват разбиране и ако могат оставят по-високата оценка. Това не значи, че няма изключения. На моя колежка детето имаше над 5.30 на матурата по математика и 5 от дипломата. В училището на дъщеря ми подкрепиха всички деца(без едно), които се бореха за 6, но не го направиха за онези между 3 и 4 или 4 и 5.  Имаше и няколко деца оставени на поправителни изпити, които с изкарани матури нямаха право да участват в класиранията.

# 212
Бенджи - не виждам причина да не ползвате касовия бон на друго дете. Така или иначе никъде няма публичност на тези резултати. Ще си ги получите лично, най-много при получаването да цитирате другото име, но итова не ми се вярва. Успех!
Преди години с бележка за Кенгуру вместо моя син отиде друго детенце. Хем там са поимени. Но си бяха направили труда родителите да сменят името, и резултата си излезе на  тяхното дете.

# 213
  • Русе
аз ползвах такъв талон на друго дете. Просто се обадихме в школата и те промениха името, нямаше никакъв проблем. Но е добре да се обадите за да не станат недоразумения - посписък едни имена а на листите други или преди да започнат като влезе детето да се обади на квестора, госпожата или който е там от организаторите.

# 214
Здравейте.
виждам да отговарят майки на вече осмокласници.Въпроса ми е към тях- има ли разлика между оценките (или точките) на децата ви между пробните изпити и матурите и в коя посока е разликата.Предварително благодаря   bouquet !

# 215
  • София
Мая, този въпрос трябва да го зададеш в осмокласната тема и да се върнеш при нас с отговор. Въпреки че не се знае "умните глави" какво ще сътворят тази година. Може такава PISA задача по БЕЛ да тупнат, че да ни изненадат.

# 216
Дъщеря ми ходеше на курс в Междучасие. По математика оценката на последния пробен изпит беше малко над 4. На матурата изкара 5.10, но една решена задача от втори модум не и беше призната, заради незаписан отговор в бланката. Задачата беше за три фигури, на които трябваше да се намерят лицата и за се сравнят. В бланката детето беше написало сравнението и после видяхме, че за всяко лицер датат по 2 точки, а за сравнебието 1. В ресултат на това за решена задача вместо 7 получи само 1 точка. Обърнете внимание на децата си да не допуснат подобни грешки. Предполагам, че оценката и можеше да бъде поне 5.30.
По български нямаше голяма разлика между двете оценки. На ПИ имаше над 4.90,а на матурата 5.20. На изпита си беше открила грешка, но в отворените въпроси и нямаше право да я корегира, но това ня беше решаващо за нея, защото се касаеше за 1 или 2 точки.

# 217
Цитат
Мая, този въпрос трябва да го зададеш в осмокласната тема и да се върнеш при нас с отговор. Въпреки че не се знае "умните глави" какво ще сътворят тази година. Може такава PISA задача по БЕЛ да тупнат, че да ни изненадат.
Питам,понеже последните 4-5 коментара са на осмокласни майки, а на последните страници и доста още,за което им благодаря  Grinning,а и предположих,че и на други ще им е интересно да разберат.
Грета Ей -пожелавам бързо оправяне на ръката на детето.

# 218
  • София
А, имаме си няколко, минали през последните 2-3 години с по-голямо дете. Иначе в осмокласната са останалите.

Дано се оправи тази ръка, много е трудно писането. А и нали заменихме смартфона с такъв с "числа" (клавиатура), и сега му е трудно дори да се обажда.

# 219
  • Карлово

Дано се оправи тази ръка, много е трудно писането. А и нали заменихме смартфона с такъв с "числа" (клавиатура), и сега му е трудно дори да се обажда.
Защо бе, нали има бързо набиране със закрепване на номер на една цифра.

# 220
  • Варна
Моя пример съм го писала, но най общо казано слаби пробни-отлични матури.
Обаче имам пример 2 деца, които на пробни изкарваха 5.30-5.50 ,а на матурите 5.00-4.50.
Та психиката на самата матура е много важна, както и това дали хлапето е подценявало пробните(както е ставало при нас, убедена съм , защото си го познавам, след всеки пробен ми казваше "Спокойно бе, на матурите ще съм 6,нали те са важните" )

Малко остана, майчета!  Hug

# 221
Моят опит е сходен с този на Деска. Пробни - максимум 70-75 точки. Отлични матури.  Но и тя е права - всичко е до кондиция, съсредоточаване, концентрация  и моментно състояние на детето. Всички са подготвени, всички знаят много, но не всички успяват. Важното е да вярваме, че нашите деца ще са сред успелите. Под успели визирам такива, които са постигнали желаното от тях.
Има и нещо друго - през май децата  постигат чудеса от храброст. Дори и при не дотам добри пробни, ако подготовката тече с пълна сила, бъдете сигурни - на изпита ще дадат всичко от себе си и ще се справят.

# 222
Някакси ми се струва нелогично текущите оценки да са шестици, на матурата детето да има 5 и да му оставят 5 в дипломата.
При нас пък има един друг "феномен", учителката по физика масово е наредила двойки и няколко деца са застрашени от оставяне на поправка и не са само застрашени, ами направо тя си го каза на  РС, е, те, това не го разбирам вече Sad

# 223
  • София - Рим и обратно
О, и ние си имаме такива феномени, и то не само по един предмет. По биология, химия и физика най-редовно нареждат двойки и тройки на целия клас демонстративно в дневника, след някое изненадващо контролно Shocked.

# 224
О, и ние си имаме такива феномени, и то не само по един предмет. По биология, химия и физика най-редовно нареждат двойки и тройки на целия клас демонстративно в дневника, след някое изненадващо контролно Shocked.
Кому е нужно това питам, има толкова начини да накараш едно дете на тази възраст да обърне макар и не толкова задълбочено внимание на предмета, могат да се правят реферати, табла, презентации, по този начин могат да изкарат по някоя хубава оценка и същевременно да обърнат внимание на материала. Да, ама не, с лошо по-лесно...

Общи условия

Активация на акаунт