Отговори
# 225
  • София - Рим и обратно
По биология, обикновено след масово напрасканите двойки, им дава да правят по една презентация,  в резултат на която, всички пак вкупом изкарват петици и шестици Laughing. До следващия път. По другите два предмета обаче, нямат и тази възможност.

# 226
По биология, обикновено след масово напрасканите двойки, им дава да правят по една презентация,  в резултат на която, всички пак вкупом изкарват петици и шестици Laughing. До следващия път.
smile3532 същата работа и при нас, но сега предмета беше история.
Помня първия срок имаше подобно нещо по география, като всеки трябваше да избере страна от Азия и понеже се бяха поизчерпали всички популярни държави, моята беше приготвила презентация за Сингапур. Госпожата я отхвърли под предлог че не били учили за Сингапур  Close а това според мен е една чудесна страна  Money  Money  Money

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 13:24 от tsveta_pile

# 227
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте.
виждам да отговарят майки на вече осмокласници.Въпроса ми е към тях- има ли разлика между оценките (или точките) на децата ви между пробните изпити и матурите и в коя посока е разликата.Предварително благодаря   bouquet !
Дъщеря ми на пробните в школата оценките бяха по-ниски от тези,които изкара на матурата. Не беше голяма разликата около половин единица, но все пак имаше разлика.
Успех на всички седмокласници тази година!

# 228
  • София
Jakinik, половин единица е голяма разлика. При двата изпитна предмета,математика и БЕЛ,  тази удвоена разлика води до две единици  разлика в бала, което вече е  нещо огромно. В този интервал от две единици се вместват стотици, ако не и повече  момичета. Peace

Освен това е малко относителна съпоставката между резултати на пробен и на реален изпит, защото много зависи с какъв пробен сравняваме. При голямата ми дъщеря резултатите на изпитите бяха  съвсем аналогични на  тези на пробните в школата, която посещаваше и  в същото време по-високи от тези на пробните  в СМГ. Та зависи и  коя ни е базата за сравнение.

# 229
  • Варна
Русалке, дай разшифровка на нашия случай.  Mr. Green Пробни изпити на 3 места- 2 в школа,2 в МГ и в  у-ще 1 .И на 3 те места едни и същи оценки от януари до април -4ки,като на последния в края на април 4.50 в МГ. На изпита цяла единица отгоре. По БЕЛ половин 1ца.Това е цели 3 единици в бала. Mr. Green Той ми вика "Спокойно" аз му викам "Искам да се успокоя 2 месеца преди изпита, а не чак юни" . Бях зле до края, докато не ми светна екрана.. hahaha
Да са спокойни и уверени в себе си, май там е рецептата! Знанията си ги имат!  Peace

# 230
  • София
Русалке, дай разшифровка на нашия случай.  Mr. Green Пробни изпити на 3 места- 2 в школа,2 в МГ и в  у-ще 1 .И на 3 те места едни и същи оценки от януари до април -4ки,като на последния в края на април 4.50 в МГ. На изпита цяла единица отгоре. По БЕЛ половин 1ца.Това е цели 3 единици в бала. Mr. Green Той ми вика "Спокойно" аз му викам "Искам да се успокоя 2 месеца преди изпита, а не чак юни" . Бях зле до края, докато не ми светна екрана.. hahaha
Да са спокойни и уверени в себе си, май там е рецептата! Знанията си ги имат!  Peace

Ами , Деска, разшифровката е една -  просто няма универсален отговор за всички случаи.  Затова и написах, че всичко е малко относително. Едната от близначките, май и преди го бях споменала , в рамките на седмица  или две има от два пробни по математика съответно 66 (или там някъде)  и 96 точки.  30 точки разлика..За тези няколко дни не е съществено поумняла, нали? Утре, като мине реалният  изпит  с кой от двата  резултата да сравня?   Съвсем условно да приемем, че на изпита се представи добре ( дай боже Praynig),  мога да кажа и двете неща : дъщеря ми се справи отлично, максимално близко  до  резултата й от пробни или дъщеря ми се справи буквално в пъти по-добре отколкото на пробните. Кое ще е правилното ? Това имах предвид.Сравняваме малко несравними неща. При вас вероятно пробните са били близки по сложност. Упоменатите от мен обаче определено не са.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 16:19 от пенсионирана русалка

# 231
Моят седмокласник сега се движи някъде 84-86 точки математика и 76-78 български. Имахме и едни 86 по български в Регалия, но то беше единичен случай. После свали на 71 и сега не може да качи 80 точки по предмета. Не може да отлепи нагоре. По български проблемът е преразказа, по математика - от всичко по малко - медоглеждане, недоизусуряване.... Плюс по 2-3 неверни от първи модул. Имаме още месец. Наблягаме на слабите места, работим усилено и вярвам, че нещата ще се получат. Синът ми вчера се е хванал на бас с момиче от неговия клас , че ще изкара по 90 точки на матура. На по пет лева. Много беше ядосан, и ми заяви, че след матурите ще е с 5 лв. по-богат  Laughing Laughing
И това ако не е стимул...

Искам да попитам майките чиито деца работят от последните помагала на Регалия - тестове от пробни изпити по български и математика - не ви ли се струва, че пре-много грешки има във въпросите??? Аз лично се хванах за главата... грешки, грешки...

# 232
  • София
За тези, които се интересуват, на сайта на НПМГ е качен реда за приема 2014г., условията и графика:

http://npmg.org/%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-2014/

# 233
  • София
27 април – конкурс по математика „РИКИ-кандидатгимназист".

Това има ли отношение към кандидатстването?

# 234
  • София
27 април – конкурс по математика „РИКИ-кандидатгимназист".

Това има ли отношение към кандидатстването?

Да, има:
"Оценките от конкурса, не по-малки от Много добър 5.00, се признават за оценки от вътрешния профилиращ изпит по математика."

# 235
  • София
tufche, линк ли има? При мен само на 25 април – състезание „Талантлив химик” има линк с информация.

# 236
Когато сравнявате изобщо не гледайте колко точки има детето, а гледайте колко хора са пред него и колко - зад него. Това е единствения критерий, който може да е горе-долу показателен. Спомням си на един проверочен изпит в СМГ, когато сина ми беше 4-ти клас, изкара супер малко точки (вече не помня подробности). На мен естествено ми потънаха гемиите, вече виждайки колко пари ще излизам месечно за такса в частно училище, но си направих труда да преброя децата с по-добър резултат и се оказа, че моят е в първите 140, което за него си беше добър резултат. Отделно тогава госпожата, която му водеше курса ме успокои, че нарочно са дали много трудни задачи.
Та.... от тогава следя само къде е в класирането, а не толкова колко точки е изкарал.

# 237
     Грета, защо при 33,5 да е аут от СМГ? Като се има предвид, че под 50 на сто от децата остават в СМГ, а напливът е повече към езиковите, то влизането в СМГ не е проблем...

...И това за под 50% май също не е вярно.

Ако трябва да бъдем точни 82% от миналогодишните седмокласници са останали в СМГ в 8 клас.

# 238
  • София-България, Израел - където си поискам
Освен това е малко относителна съпоставката между резултати на пробен и на реален изпит, защото много зависи с какъв пробен сравняваме.
абсолютно съм съгласна Peace

# 239
Като гледам средните резултати от последния пробен в Междучасие, никак не са за подценяване тази година, особено по БЕЛ - 5,399. Незнам как е в другите школи. Явно баловете тази година ще ударят рекорд.

Общи условия

Активация на акаунт