Отговори
# 270
  • София

evelin  и двете школи са добри,но все пак нека ходенето да не се превръща в "лудница" .По-близко по-добре,а времето в 7 клас все не стига.Успех!

И ние на там клоним,защото не искам и пътуването допълнително да я изморява.Благодаря!

# 271
  • София
Аз пък не бих гледала коя е по-близко, но и затова  хората сме различни. След като детето е било при едни учители в 6 клас  и най-вече щом е доволно от наученото при тях, не бих направила експеримента със смяната, още повече , че май във Веди няма опция за избор на учители. За успешна подготовка не е решаваща школата,  тя е все пак едно име, пък било то и с традиции. Най-важна е за мен спойката дете-учител.  Не са малко случаите  на отказали се от дадени школи деца (въобще не визирам само тези две школи), именно заради липсата на напасване между преподавател и дете.  Бих заложила на вече изпитаното, пък дори и  на цената на неудобството при придвижване.  Става дума все пак само за веднъж седмично..

# 272
  • София
Но дали в седми клас групата ще я води същият учител?

# 273
  • София
Със сигурност. Тоава е клон  и учителките там са само 3 -  две  по БЕЛ и една по мат. И трите водят занимания  и на 6-ти , и на 7-ми клас.  Освен това при записването дори и външните ( нови) деца имат право да заявят при кого искат да се обучават в 7 клас . Казвам го от опит, децата ми ходят там на БЕЛ. И неоспоримият позитив за мен е друг - групите са по максимум 5-6 деца и никога не се надхвърля бройката.

# 274
За сега не съм чула негативни отзиви за преподаватели в посочените школи.Така ,че при нас беше определящо местоположението.

# 275
  • София
Странно, как си покриват разходите, че и за печалба да останат?  newsm78

# 276
  • София
О, не става дума въобще за негативни отзиви...А за съвсем друго. Нима някой ще отрече, че Иван Симеонов е прекрасен преподавател по мат? Но има достатъчно деца, които се отказват от заниманията с него в Междучасие.  Не се напасват към темпото му, не винаги разбират обясненията му като за напреднали математици и т.н.. Та при непознат учител шансът да  липсва въпросното напасване е по-голям. Докато при учител, при когото си бил цяла година, от когото си доволен и който познава слабите и силните ти страни  и който предвид броя на децата в групата ще ти обърне повече персонално внимание, този шанс е по-минимален.

# 277
Цветница е !
Честит празник и успех!
За избора на школа-важен е изпитът ,но и умението да се напасваш на преподавателите също.Може да съм крайна,но учителите в училище са различни и за напасването също са нужни умения и тренировки. Hug

# 278
  • София
Естествено, че е така, но в училище нямаш избор, докато тук имаш. И не виждам какво му е лошото да се възползваш от него, избирайки учител, чиито обяснения разбираш и на темпото на когото вече си свикнал, с когото си прекарал вече цяла учебна година и чиито методи на работа познаваш .  При тепърва предстоящ избор  съвсем логично е и местоположението да е фактор, ама при вече изминала една година работа, при това по думите на майката ползотворна.. А колкото до крайността ти, ( аз  не бих я определила като такава) тя може да се обърне и в друга посока. Да, в училище учителите са много и различни и човек следва да се напасва към тях. Но и хубавите училища след само една година може на детето да са му толкова далеч от дома, колкото е школата сега. Е, заради фактора отдалеченост ще се откаже ли да учи в тях? Едва ли.

# 279
Факторът отдалеченост беше споменат със съществителното "лудница",а тя не ми се вмества в терминологията за седмокласна подготовка. Децата и родителите им трябва да са спокойни и уверени,за да постигнат това към което се стремят.

# 280
  • Варна
Честит празник !Пожелавам на всички  много здраве,щастие,късмет,
успех на всички седмокласници, дано  тази година,да се справим отлично !

Скрит текст:
Толкова дълго време чета темата, а все още не разбирам за тази поща с тестовете

# 281
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, някой има ли верните отговори на пробния изпит днес в СМГ?

# 282
  • София

Аз решавах днес изпита с една ученичка, но го нямам. Коя задача те интересува?

# 283
  • София
Здравейте Hug, дъщеря ми е седмокласничка. Ходи на уроци в Междучасие. Някога когато тръгна в първи клас,  Mr. Green се бях записала в тази група. Леле, кога минаха седем години ooooh!. Сега ще ми се наложи да внимавам и да не изпускам повече темата, защото много неща не са ми ясни, а знам от опит, че бг-мама е "велика сила" Crazy, та се надявам да не пропусна нещо важно.
Като начало, може ли да ми кажете къде може да се намери обобщено, кои софийски езикови гимназии какви езици предлагат?

# 284
  • Стрелбище-в пряк и преносен см

Аз решавах днес изпита с една ученичка, но го нямам. Коя задача те интересува?
Всичките!   Laughing
Честно казано, малко са задачите, които мога да реша и да съм сигурна във верния отговор.  Blush
Нещо доста неща съм позабравила, а нямам и време да седна над учебника да си припомня.
Така че, ще ми е по- лесно да сверя отговорите на моя младеж и където има разлики, да се вгледам там. Така че, ако някой вече си е направил труда, или удоволствието /има много мами на които им личи, че обичат да решават/ ще съм много благодарна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт