Отговори
# 240
  • София
Можем само да гадаем по посока на изпитите. Нека дойдат 21 май и 23 май. Тогава ще се види сложността им и ще разискваме, как са се справили децата. Още е рано за статистики, оценки, скали, прием. Нека времето, което остава до изпитите децата оползотворят пълноценно.

# 241
  • София
tufche, линк ли има? При мен само на 25 април – състезание „Талантлив химик” има линк с информация.

Да, има линк,

кликаш на точките след Ред и условия за прием в НПМГ за 2014-2015 учебна година [ ... ]

и се появява това:
http://npmg.org/wp-content/uploads/2014/04/priem2014-2015.pdf

# 242

Ако трябва да бъдем точни 82% от миналогодишните седмокласници са останали в СМГ в 8 клас.

Welcome back, така да се каже, Кумчо.

# 243
в неделя в Регалия ще има информационни и родителски срещи - първите ще разясняват приема, балообразуването, план-приема и такива неща; ако има нещо ново и интересно после ще споделя

след седмица пък в училище ще имаме пак такава подобна родителска за етапите и документите по кандидатстването

# 244

Ако трябва да бъдем точни 82% от миналогодишните седмокласници са останали в СМГ в 8 клас.

Welcome back, така да се каже, Кумчо.

Вярно ме немА сума ти време...  Simple Smile Ама сега с наближаването на ДВЕТЕ ДАТИ най-вероятно всички ще се активизираме.  Hug

# 245
  • София
..........Ама сега с наближаването на ДВЕТЕ ДАТИ най-вероятно всички ще се активизираме.  Hug

Тъкмо снощи споделях с мъжа ми, че във форума (който той не чете лично, но покрай мене е доста в час) започнаха да се появяват "старите муцуни" и атмосферата много взе да заприличва на тази от края на четвърти клас! Дано и този път кампанията приключи успешно за форумските деца и юни всички да сме доволни!

# 246
  • София
tufche, линк ли има? При мен само на 25 април – състезание „Талантлив химик” има линк с информация.

Да, има линк,

кликаш на точките след Ред и условия за прием в НПМГ за 2014-2015 учебна година [ ... ]

и се появява това:
http://npmg.org/wp-content/uploads/2014/04/priem2014-2015.pdf
То аз да си бях формулирала правилно въпроса. Има линк за записване онлайн за състезанието по химия, но няма такъв за това по математика.
Може би трябва да се ходи на място до НПМГ, но не разбрах от кога започва записването.

# 247
Как се справяте с тезите, т.е как учат децата за успешното справяне с тях? Не е възможно, а и не остава време да се изчетат всички анализи. Искам да й създам за кратката ваканцията някаква схема по която да учи, така че да й остане в главата  запас от лит. термини, начин на изразяване и т.н., но нямам идея от къде да започна. Имаме на Веди анализите и приложението по литература на Елена Митева,  но върху него трябва системно да е работено и попълвани ключови цитати, за да е от полза.  Дайте други идеи. Не мога да разчитам само на школата.
Голям препъни камък се оказаха тези тези.

# 248
  • София
То аз да си бях формулирала правилно въпроса. Има линк за записване онлайн за състезанието по химия, но няма такъв за това по математика.
Може би трябва да се ходи на място до НПМГ, но не разбрах от кога започва записването.

Пише, че системата за online кандидатстване ще бъде отворена на 25.05.2014г., а ако питаш за заявяване участие в конкурса Рики, най-вероятно ще трябва да се ходи на място.
Дъщеря ми няма да участва на този канкурс, точно тогава - на 27.04., има пробни по БЕЛ и по-добре да направи още един пробен.
А пък след като минат изпитите по БЕЛ и МАТ, ще мислим дали да се яви на изпита по математика в НПМГ, който е на 01.06.

Определено НПМГ е вариант за деца с по-ниска от 6 оценка по БЕЛ в дипломата, тъй като тази оценка не е балообразуваща за НПМГ, за разлика напр. в СМГ.

# 249
Честит рожден ден на порастналото детенце на Маями!!!!! Желая от сърце здраве, усмихнато детство, много хубави емоции и чудесни нови приятели наесенnewsm59 newsm59

# 250
  • Варна
G..D.. много, много ти благодаря   bouquet. Трогна ме .
Честит рожден ден и твоето голямо момче nbirthday. Пожелавам му много здраве, успехи и страхотни гимназиални години.

# 251
Как се справяте с тезите, т.е как учат децата за успешното справяне с тях? Не е възможно, а и не остава време да се изчетат всички анализи. Искам да й създам за кратката ваканцията някаква схема по която да учи, така че да й остане в главата  запас от лит. термини, начин на изразяване и т.н., но нямам идея от къде да започна. Имаме на Веди анализите и приложението по литература на Елена Митева,  но върху него трябва системно да е работено и попълвани ключови цитати, за да е от полза.  Дайте други идеи. Не мога да разчитам само на школата.
Голям препъни камък се оказаха тези тези.
Според мен трябва да се тренират ключови думи, никой не оценява самия текст и без това... тренировка на много варианти на въпроси за тези и така, до пълно затъпяване. (Извинявам се, имам вродено отвращение към анализите.)

# 252
  • Варна
Моят седмокласник сега се движи някъде 84-86 точки математика и 76-78 български. Имахме и едни 86 по български в Регалия, но то беше единичен случай. После свали на 71 и сега не може да качи 80 точки по предмета. Не може да отлепи нагоре. По български проблемът е преразказа, по математика - от всичко по малко - медоглеждане, недоизусуряване.... Плюс по 2-3 неверни от първи модул. Имаме още месец. Наблягаме на слабите места, работим усилено и вярвам, че нещата ще се получат.

При нас е обратното, по БЕЛ се движи между 82 - 84т., а по мат 74 - 76 на пробните в МГ. По бълг.  е ОК, но по математика трябва да вдигне точките поне с 10 - 12 и то най-вече от първи модул, че от там губи много точки, за да може да докара бал, който да му стигне за първо желание.

# 253
Честито   ura на рождениците
 и на мамите- G..D..    bouquet и Маями   bouquet, да сте здрави и усмихнати, другото ще се нареди Simple Smile

# 254
Честито   ura на рождениците
 и на мамите- G..D..    bouquet и Маями   bouquet, да сте здрави и усмихнати, другото ще се нареди Simple Smile
и от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт