Отговори
# 660
нашата "обучителна" родителска мина вече, обща за випуска, нищо особено - презентация със сроковете и датите по етапи - нищо различно от заповедите на МОН

след това 1 час слушахме колко са им добри паралелките след 7 клас и как вкупом всички да се явят на изпит по способности, за да имат шанс да останат там

от тази родителска разбрах, че в такива разни "профилни" паралелки в СОУ-тата се учат по 18 часа седмично чужд език, което ме накара да проверя учебните планове на баш езиковите гимназии - установих, че 73-то и втора Английска също в 8 клас преподават по 18 часа - тоест абсолютно същия план като всяко СОУ с езиков профил? в 91 НЕГ и 1-ва английска са повече - 20+, също и в Испанската 21 часа
на 9 ФЕГ не откривам учебния план, нито програмата, за да преброя

# 661
G..D.. , учителите имат вина дори повече от нас. Иначе ме е срам като ме изкарат пред строя. Викаш, да се приготвям?

аз лично похапнах, за да не съм прекалено нервна. Още ми държи от  миналата година. Тръгнах си разплакана. Разбира се ставаше въпрос за друго училище и други преподаватели. Но всички ни уверяваха как от децата ни НИЩО няма да стане. Като си знам Миткото.... не вярвам госпожа класната му да ми се усмихва любовно. Само в последния месец два пъти ме е набирала през телефона му за да ми набива канчето колко той е несериозен. И как закъснява за първи час. Ми какво да го правя... закъснява.. той е зодия телец - по един час се кипри, облича, прави перчем, после още час си сервира и обядва ( първо, второ, салатка, салфетки и пр.) Апропо, и класната му е телец. Ще взема да й напомня някои особености на зодията им. Оф..... ще ви разказвам утре - стискайте палци .

# 662
Привет! Laughing

Често мигрирам от осмокласната тема при вас, за да чета и споделям вълненията ви!

Антея, в 9 ФЕГ часовете са 20+2. Учебният план е на сайта на училището, в табличката с разпределение на паралелките по специалности. Кликва се върху съответната паралелка / напр. ФЕ+АЕ+МАТ+ИТ/ и излиза учебното разпределение по години.
Надявамсе, че съм била полезна! Успех и кураж на деца и майки! Hug  

# 663
  • София

от тази родителска разбрах, че в такива разни "профилни" паралелки в СОУ-тата се учат по 18 часа седмично чужд език, което ме накара да проверя учебните планове на баш езиковите гимназии - установих, че 73-то и втора Английска също в 8 клас преподават по 18 часа - тоест абсолютно същия план като всяко СОУ с езиков профил? в 91 НЕГ и 1-ва английска са повече - 20+, също и в Испанската 21 часа

В 73 СОУ в 8 клас учат по 20 часа НЕ (18ЗП + 2СИП)+ 2 часа седмично през втория срок СИП "Понятия на НЕ", в които часове влизат колегите, които преподават предмети на НЕ в 9 и 10 клас.

# 664
благодаря за полезната информация и на двете Simple Smile

# 665
  • Пловдив
Пробният по математика от ОМГ Пловдив вече е качен в пощата в ПИ МАТ и Състезания

# 666
В голяма драма съм- помагайте със съвети, моля!

На класното има сгрешен отговор, поради факта, че госпожата от школата го е дала, като грешен. Аз изпаднах в паника, как е възможно подобно нещо, сега как да продължа да го пускам при тази госпожа, дали няма да го обърка още, нямам доверие.

И друго- вчера съм му дала материали за подготовка, тестове и т.н. Връщам се вечерта само няколко задачи решени, отварям историята на интернета и установявам, че е чатил във ФБ през цялото време. Кабел ли да прибирам, какво да правя, направих скандал, нагнетиха се отношенията, много зле се чувствам ..

# 667
  • Русе
Успокой се, не е свършил света. Говори спокойно с момчето. Той е голям мъж вече.
Извинявайте не го казвам с лошо, ама тук се вкарвате вече в голям филм вече. ОК важно е , наближава, нервно е, но като се панирате толкова страдат децата.  И като му вземеш кабела - какво? Като крещиш - какво? Късате си нервите взаимно. Децата трябва да се успокоят - на тях също им е нервно - нищо че в някои случаи не го показват - натиска е от всякъде - в училище им викат, в къщи им викат - поставете се на тяхно място. Ще изпушат накрая.

# 668
Успокой се, не е свършил света. Говори спокойно с момчето. Той е голям мъж вече.
Извинявайте не го казвам с лошо, ама тук се вкарвате вече в голям филм вече. ОК важно е , наближава, нервно е, но като се панирате толкова страдат децата.  И като му вземеш кабела - какво? Като крещиш - какво? Късате си нервите взаимно. Децата трябва да се успокоят - на тях също им е нервно - нищо че в някои случаи не го показват - натиска е от всякъде - в училище им викат, в къщи им викат - поставете се на тяхно място. Ще изпушат накрая.
Peace
Малко са децата, които сериозно ще учат този последен месец. Колкото толкова.

# 669
  • София
Ние нямаме нищо общо с Регалия, така че този справочник го нямаме.

А с теб, antea , да не би да сме в едно училище? И на нас ни хвалиха нашето, и ни диктуваха датите. Ние пишехме послушно. Дори разбрах как се формира оценката за кандидатстване: средно аритметичното от двата модула. Гледайте всички да го осмислите!

Не разбрах едно нещо: от 7ми до 13ти май се подават заявления за някои специални училища. ТУЕС и НПМГ дали да от тях?

# 670

Не разбрах едно нещо: от 7ми до 13ти май се подават заявления за някои специални училища. ТУЕС и НПМГ дали да от тях?
Кампанията на НПМГ започва на 25.05 и ще се подават и електронно, което е голямо улеснение.
http://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2014/

ТУЕС: Кандидатите подават документи в сградата на ТУЕС (София, кв. Младост 1, Окръжна болница) от 12 май до 29 май 2014 г., от 9 до 17 часа, само в работни дни.

http://www.elsys-bg.org/admission/campaign/

Технологичното училище да се поучи от НПМГ и да влезе в новата ера Simple Smile Аман от хартии и разходки в работни дни.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 10:03 от peppia

# 671
Не си мислете така. Сега е период за тренировки върху всичко.
И аз тази седмица се сблъсках с обяснение: нямах за учене и не съм учил тази сутрин.... при положение, че в 10 се е върнал от курс и от там са му дали сума ти тестове за самоподготовка. В резултат на което кабелите на всички компютри, c-box - всичко е прибрано. Тренировките са намалени до критичния минимум. Като видя, че не е работил - няма тренировка. И така.  Говорим непрестанно. Подканяме го, работим с него. В никакъв случай не умаловажавам този последен период. Да се благодарим за 6-те дни неочаквана ваканция. Лично аз съм предприела тактика работа до дупка, тестове, тренировки ежедневно. Колкото могат да го вземат на уроци - толкова по-добре.
И снощи на родителската казаха точно това - тъй като материалът е приключен, от тук насетне ще има само тренировки на тестове с формат на НВО. Пък и като гледам колко се суетим върху задачите от 2 модул... има още много да тренира за да съм сигурна, че на матура ще се справи.
И най-важното е да им се внушава постоянно, че това е тяхна кауза. Да се мотивират - още има-няма 20-на дни, и после  никой за нищо няма да ги закача. Само да се стегнат и да довършат започнатото, защото иначе - язък за положения труд през годината, ако точно сега дадат назад. Ако сега се отпуснат и не дадат максимума на матурите, какво ще ги правим после - с  резултати недостатъчни за там където мечтаят. Знам, че е относително и има много обратни мнения, но аз следвам тази логика и този път. Важното е детето ми да работи с мерак. Важното е да се вдъхновява от това което му се говори у дома. Нищо друго не ме интересува.

# 672
  • някъде ... тук ...
Ние последно решихме да почиваме и да попътешестваме тия няколко дни. Е, ще се приберем на 5ти, но... глътка въздух е нужна на всички ни. Така или иначе няма нужда да си късаме нервите през празниците. Ще си вземе материалите за домашно, ще намерим време и за някоя задача/тест. То ще си покаже, дали правилно сме решили.

Заявленията, подаващи се от 7-ми до 13-ти май, са за изпитите за проверка на способностите - рисуване, музика, хореография и спорт.

Родителската мина нормално - обяснения за матури, балове, кандидатстване и т.н.

# 673
  • София
Сигурно няма смисъл да го пиша и няма да ти хареса, но скриването на кабелите не решават въпроса, а само засилват негодуванието и обтягат отношенията ви. Все пак, за деца говорим - имат нужда да разпуснат малко. Съмнявам се дали ние самите бихме издържали на напрежението и изискванията, които сега се предявяват отвсякъде към децата. Да не вземе детето баш накрая да се пречупи! Каквото е научил до момента - това е. Дай му глътка въздух.

# 674
  • София
При нас от утре влиза мораториум върху компютъра.
Договорихме го още на Нова година, той сам предложи да спре с
игрите май месец, защото го разсейват и изморяват.
Не очаквам да учи и чете кой знае колко повече, познавам си
човечето, но поне ще се наспи - когато му е скучно, спи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт