Отговори
# 645
  • София
Дънди, не съм гледала въпросния пробен, но доколкото разбирам говориш за задача от тези със свързване на буква и цифра . Срещала съм в сборник на Регалия, както и на пробни на СМГ, задачи от този тип, при които даден отговор от дясната колона не се свързва  на финала с нищо от лявата, тоест остава един вид  излишен, въпреки наглед  равната бройка твърдения и в двете страни. Просто има случай с дублиращ се отговор. Вероятно случаят е точно  такъв. Събуди интереса ми, но сега за жалост нямам възможност да погледна теста.

# 646
  • Пловдив
русалке, ами срещу две цифри трябва да се сложи една и съща буква и една буква остава.  newsm78

# 647
Някой да има отговорите на ПИ по МАТ от МГ Варна - 27/04?

Нещо 21 задача не ми харесва - има две фигури с еднакво лице според мен...

Според мен няма дублиране.

MDK  2
KNF   0.5
FCT   1.5
DCT   3
KND   1
MNCD 6
KFCTH 7.5
MNH    4.5

# 648
  • Пловдив
ivokost, мерси за помощта  Simple Smile

# 649
Несериозно е да се смята, че един език ти трябва само в съответната страна или в кол център (?!), особено пък ако говорим за мащабите на развитие на Япония. Помислете колко преводачи от японски се намират в момента.
Всеки език е ценен, а колкото повече - толкова повече Simple Smile.
80 % от японците знаят английски, а нашите търговски и политически взаимоотношения с тази страна не са от най-активните, но всеки си има виждане по въпроса. А относно ценността на езика - напълно съм съгласна, ако обаче имаш шанса да го поддържаш на съответното ниво с практика. Да наистина, не съм чувала за много преводачи от японски, но не съм и чувала да търсят такива.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 16:14 от juli_ett

# 650
Ние пък сме другата крайност - немски и нищо друго. Това безкрайно много ограничава възможностите, а и високите балове по този език още повече ни ограничават.  При все, че е свидетел на трудностите през които минава брат му изучавайки този език, ни най-малко не се замисля, че при благоприятно стечение на обстоятелствата и него го чака това.
Дунди - нашия пробен от неделя отиде при госпожата. Нямам какво да предложа. Дано някоя друга пловдивска майка го пусне. Има една 23-та - направо е чудна! Сигурно няма дете да не и се е хванало в капана. А 24-та беше направо класика - имаше изискване за ПРАВДОПОДОБЕН чертеж. Моя човек я беше направил. макар че чертежът му не беше правдоподобен. Правилно беше изчислил ъглите, но там където е   получил  90градуса, визуално ъгълът беше остър.  Вероятно ще му вземат точки за неправдоподобен чертеж Simple Smile С две думи - пробния си заслужава.
Тази вечер съм на родителска среща. Поради този факт настроението ми е минорно отсега. Представям си как ще ни овикат като първолаци( тази година на родителските освен да ни крещят , учителите не правят друго). Нищо градивно и помагащо на децата не чувам. Само упреци, упреци....
Дори няма да си правя устата да питам как ще се развият годишните оценки на децата при отличен първи модул. Това ще се осмеля да дискутирам като му видя резултата черно на бяло.  Дотогава - прехапвам езика и мълча.  Препрочела съм  си справочника, ако има нужда - мога да го преподавам  Laughing Laughing

# 651
  • София
Няма ли да си направим списък с училищата по профили: езикови, математически, икономически,...?

Трябва да представя нещо на моето мързеливо момче. Той без учене повече от 5 няма да изкара, та с бал 31-32 така да наредим желанията, че да не се окаже, че са го приели на 20-то желание.

Тази вечер съм на родителска среща, ще ни обучават как да кандидатстваме. Много се вълнувам, за пръв път няма да ни говорят колко неполсушни са децата.

# 652
  • Пловдив
Някой да има отговорите на ПИ по МАТ от МГ Варна - 27/04?

Нещо 21 задача не ми харесва - има две фигури с еднакво лице според мен...
иначе изпитът е приятен и не много труден, пак според мен.

ОМГ Пловдив са качили отговори от ПИ, ако някоя добра душа качи и изпита в пощата ...  Hug

довечера ще се опитам да сканирам пробния. Върна го свит на фунийка за слънчоглед и все едно някой го е изгризал...
Бърди, сестра ми ходи на курс по японски от няколко години. Ако искаш да я питам за координати на школата и сенсея.

# 653
  • София
Мерси, Иланг, ама то вече няма за кога, нека да си учи БЕЛ и МАТ сега  Laughing пък може да му мине мерака Simple Smile

# 654
  • някъде ... тук ...
и аз съм на родителска тази вечер Simple Smile

Радо, ако докара до бал 28-30, ще е екстра. Училищата, към които сме се насочили, са професионални гимназии с техническа насоченост, но най-вероятно без програмиране и подобни. Видях, че Радо си е набелязал разни специалности в справочника, май вече му се избистря в главата. Да видим.

# 655

Тази вечер съм на родителска среща, ще ни обучават как да кандидатстваме. Много се вълнувам, за пръв път няма да ни говорят колко неполсушни са децата.

Дали? Аз не вярвам. Верояно първия половин час ще се пенят колко децата не са наясно какво им предстои. Разбира се за това сме виновни ние - родителите. Затова - навеждай глави и се срамувай Embarassed Embarassed Embarassed

# 656
  • София
Здравейте,
За съжаление работата не ми позволява да съм достатъчно активна в темата Rolling Eyes, но се опитвам да наваксвам и чета накуп темата за няколко дена. Ако не ми се доверявате за да получа достъп до пощата, (въпреки, че не съм новорегистриран потребител),  моля някой да ми изпрати няколко пробни изпита по бел и математика (с отговори  Embarassed) на е-мейл vicky.daskalova@gmail.com за да проверя и аз как се движи щерката в "пространството"  Hug

Моля, препоръчайте ми и справочник. Четох, че споменавате на Ню Импрес, дъщеря ми беше донесла на Педагог 6, но нямам поглед и върху него.

# 657
  • София
И аз съм утре на среща в училището относно кандидатстването,но всички седми класове накуп.Да видим какво толкова ще ни кажат.За справочник имаме на Педагог, хубав е.

# 658
  • София
G..D.. , учителите имат вина дори повече от нас. Иначе ме е срам като ме изкарат пред строя. Викаш, да се приготвям?

# 659
  • София
Няма ли да си направим списък с училищата по профили: езикови, математически, икономически,...?

Грета, в справочника, който са раздали на децата в Регалия, има интересни рейтинги на паралелките по профили и езици, както и на професионалните гимназии. Рейтингът е на база минимален бал за второ класиране за миналата година. На мен ми се вижда много ценен - така, ако детето има категорично предпочитание към даден език, може да се видят всички паралелки, профилирани с този език и подредени по "желаност".

Общи условия

Активация на акаунт