Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulübü # 131

• 74 302
  • 747
  •   1
Отговори
# 450

Petan, красоти си сътворила! В памук ли ги нашари ?

# 451
с 1 разбит белтък 1 салфетка (тази до купата, друга нямах  Mr. Green мнооооого лесно  Peace

Я тук прочетете (беше ми пуснато в пощата на фейса) за тези, които утре ще вапцат  Grinning
http://-spam238-/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B6-%D0% … 0%B4%D0%B5%D0%BD/

# 452
с 1 разбит белтък 1 салфетка (тази до купата, друга нямах  Mr. Green мнооооого лесно  Peace

Я тук прочетете (беше ми пуснато в пощата на фейса) за тези, които утре ще вапцат  Grinning
http://-spam238-/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B6-%D0% … 0%B4%D0%B5%D0%BD/

Петане Hug, мерси за четмото за боядисването на яйцата утре, ама по щеше да е хубаво да беше боядисала за мен още 10-тина яйца от твоите, красотни са станали Peace

# 453
  • София
Скрит текст:
Не знам  newsm78  "Имало едно време..." не ме впечатли, за разлика от журито в Кан  Grinning.
Единственият филм, който ме е впечатлил и оставил ярък спомен е  "Видях слънцето"  Peace ... не знам какво стана с "Чудото" на Махсун К. , излезе ли  newsm78

Но тук има познавачи на турското кино и ако този "сън" си струва, ще го преведат  Grinning

“Mucize” („Чудо”) на Боют Филм по първоначални планове ще бъде на екран през ноември 2014 г., напоследък се спряга и дата дори януари 2015 г. Актуалната информация, споделена от самият М. Кърмъзъгюл на 12.04.2014 г. в Туитър е, че се занимава с монтажа и музиката за филма. Продуцентите обещават от около месец-два и трейлър, а пък феновете съобщават, че по кината в Турция се върти промоционален клип. Ала, режисьорът държи в тайнственост продукцията си, така че и промоционалният клип не се е появил в интернет-пространството все още.
Кадри от „Чудо” споделени от М. Кърмъзъгюл през последните месеци:
http://instagram.com/p/kPAkF0jT5W/
http://instagram.com/p/kPAkF0jT5W/
http://instagram.com/p/kUZOmUDTxB/
http://instagram.com/p/l7EPfyjT6T/
http://instagram.com/p/l9TDlgjT4M/

# 454
На 87 години Габриел Гарсия Маркес напусна този свят
18.04.2014
Носителят на Нобелова награда за литература почина в четвъртък

Нека си припомним и някои от най-известните му цитати:

*„Никой луд не е луд, ако се приемат неговите основания“
Из „За любовта и други демони“ (Изд. „Лъчезар Минчев“, София, 2012, превод: Елена Дичева)

*“…И двамата научиха едно: че мъдростта идва, когато вече не служи за нищо”
Из “Любов по време на холера” (ДИ „Народна култура“, София, 1987, превод: Тамара Такова)

*“…Докато минаваха безбройните му години, разбра, че лъжата е по-удобна от съмнението, по-полезна от любовта, по-трайна от истината”
Из “Есента на патриарха.” (ДИ „Народна култура“, София, 1979)

*„… да помнят винаги, че миналото е лъжа, че паметта няма пътища за връщане назад, че всяка някогашна пролет е невъзвратима и че най-буйната и упорита любов е все пак бързолетна истина.“
Из “100 години самота” (Издателство на ОФ, София, 1978, превод: Румен Стоянов)

Скрит текст:
Световноизвестният колубмийски писател, носител на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес почина в четвъртък в Мексико Сити на 87 години, съобщи колумбийският президент Хуан Мануел Сантос.

"Сто години самота и тъга за смъртта на най-големия колумбиец за всички времена", написа Сантос в Туитър.

Гарсия Маркес почина в дома си в Мексико сити. Съпругата му и двамата му синове са били край него до последния му дъп.

Причината за смъртта не се съобщава, но в началото на месеца Гарсия Маркес прекарала една седмица в болница, където беше лекуван от пневмония. След изписването му, той се възстановяваше в дома си в Мексико Сити у дома, където живеше в продължение на повече от три десетилетия.

Габриел Гарсия Маркес е роден на 6 март 1927 в Аракатака, Колумбия, известно като банановото пристанищена Карибско море, но прекарва по-голямата част от живота си в Европа и Мексико.

Често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Световната му слава идва с публикуването на книгата "Сто години самота" през 1967 година. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 година.

През 1989 г. е забелязано раково образувание на дробовете. През 1999 г. Габриел Грасия Маркес е диагностициран с лимфома – рак на лимфните жлези.

Той претърпява две тежки операции; химиотерапията, на която е подложен в болница в Лос Анджелис, се оказва успешна и болестта изглежда излекувана. Това събитие обаче го навежда на мисълта, че трябва да започне да пише мемоарите си.

През 2002 г. – 3 год. по-късно, той публикува "Живея, за да разказвам" - първия том от трилогията мемоари.

През 1993 г. Габриел Гарсия Маркес лично забранява творбите му да се превеждат, издават и преиздават на български език, тъй като научава от преводача си Румен Стоянов, че издателите му за България отчитат минимални продажби и печалби при положение, че всяко българско семейство има негова книга.

Обиден, той отказва да се тиражират книгите му в България. През 2010 г. литературните агенти на Маркес постигат споразумение с българско издателство за нови издания на негови книги.

Поклон!    bouquet  bouquet

# 455
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Петане, страхотни яйца! Жалко, че ги видях късно, иначе щях да се пробвам. Ама ми свършиха белите яйца - та догодина!

Жалко за Маркес, мир на душата му! Но пък какъв живот, какво оставя след себе си! Беше един от любимите ми писатели, да не кажа най-любимият...

# 456
Milena, благодаря за инфото Мнооого мисъл и дълбочина има във филмите му, но не знам защо не го любят (не е защото е кюрд  newsm78) ... имам смътен спомен, че нещо в миналото е прегрешил към колегите си ...

СтрахОтни фотоси има на инстаграма  Peace Ще го следя  Grinning

# 457
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Отново влизам "у дома" и кво да видя - богатство! Ей, незаменими сте, няма две мнения по въпроса!  Heart Eyes Hug Heart Eyes ВСИЧКИТЕ!

Петане, скри ми топката  Laughing Догодина и аз шъ съ омотам в салфетки  Wink

Hushpuppy,  Hug ще търся филмчето, дори и без превод. На Джейлан обикновено веднага ги превеждат на инглиш, та шансовете за бг букви са големи. Друг е въпросът, че ама никак не мога да го разбера тоз чиляк. Много пъти съм се напъвала - е, няма, братче! Едва избутвам половин час от дадено творение.  Rolling Eyes

Поклон пред Маркес!   cry Да почива в мир! 

# 458
ЗабраИх, че ви нося дар  Joy Joy Joy

Невероятният дом на Къванч Татлату-снимки   Wink

# 459
Поклон!Да почива в мир!
И да преговорим, като го е казал, такъв човек.

Петане, трепач са яйцата, ще пробвам утре.
Лорич, бива ли такива изкушения в днешния ден hahaha
Момичета, благодарско за инфото за филмите, ще следим.

Скрит текст:
Днес по стар народен обичай се купуват изделия от глина, за здраве, които се пазят и не се подаряват на друг.Като малка баба ми ми купуваше петлета, стомнички, свирки и т.н.Колекцията ми е завидна и влиза във великденската ми украса всяка година..Та днес, купих и тия подаръци за близките с много любов.

Лакун, мерси за подаръка, кво щях да правя, ако не бях го видяла ,не знам hahaha hahaha

# 460
много интересна техника това със салфетките, догодина и аз ще пробвам, много ми харесаха, нестандартно изглеждат  Heart Eyes

аз моите ги плескам по стандартните процедури и отгоре с тия новите перлени боички, дето се топлят на водна баня  Mr. Green

Скрит текст:
все и се чудя на тази кокошчица, дето я слагам при яйцата кокошка ли е или петел  hahaha hahaha hahaha

# 461

браво, харесвам минималистичния стил на обзавеждане, макар че на пръв поглед липсва усещането за уют. но това се компенсира с успокояващото въздействие на обстановката.

браво на Киво!

# 462
  • София
Скрит текст:
Milena, благодаря за инфото Мнооого мисъл и дълбочина има във филмите му, но не знам защо не го любят (не е защото е кюрд  newsm78) ... имам смътен спомен, че нещо в миналото е прегрешил към колегите си ...

СтрахОтни фотоси има на инстаграма  Peace  Ще го следя  Grinning

petan, историята е дълга, на първа страница в съседната тема (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=773667.0 ) има преведена информация, в отделните линкове, там доста подробно е проследено. Който се интересува, може да се запознае както със сведения за минали събития, така и с настоящите продукции на твореца и продуцентската му фирма „Боют Филм”.

А, пък за “Kış Uykusu” (зимен сън) – всъщност не само режисьорът е един от най-титулуваните в Турция, но и целият актьорски състав е забележителен. Филмът предстои да излезе на екран, няма много информация още. Но, има и … забележително финансиране от Еуроимаж. А да, и премиерата … ще бъде по време на фестивала в Кан тази година (2014)… Разни промоционални трикове, така да се каже, но и аз не мога много да го разбера този автор.

# 463

браво, харесвам минималистичния стил на обзавеждане, макар че на пръв поглед липсва усещането за уют. но това се компенсира с успокояващото въздействие на обстановката.

браво на Киво!
Аз пък не го харесвам, много ми е стерилно.
Може би, за някой, който иска да се изолира от външния свят и да се осамоти- да.

# 464
Да, Милена, права си - кастът е КОСМОС, няма тва-онова  Peace Благодаря ти за инфото, което от години събираш за Махсун  Hug

Скрит текст:
за филмчето, което ви карах да гласувате - не се класирахме за Краков, но пък сме в Кан  Wink, до Джейлан  Joy Joy Joy Чакаме резултати от Китай и Русия  Crazy

Ники, не знаех за този обичай. А бая се бях зазяпала в едни петли, но си викам : щом не сте патки, не вървите, пичове!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт