Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • ГОре на черешата...

Мариетко, аз май имам като първото показано мушкато, нали?!  Party

Peace
То е първата ми любов - от него тръгна всичко...

# 421
Хайде ето моите цветя-успях да ги кача. ooooh!
Втората азалия цъфна.

алиум

-нови придобивки

-последното лале за тази година
Скрит текст:

снимки от терасата и най -високото мушкато е от вчера нова придобивка  Laughing
Скрит текст:

едно от подаръчетата
  и второто
А тук ще ви покажа какви великани са станали хризантемите ми,а до есента не знам до къде ще стигнат от дъждове. Thinking
Скрит текст:

изглед към цялата градина
Скрит текст:

тези две петунии оцеляха през зимата и вече цъфтят
  розите и карамфилите почват да цъфтят
  за завършек една калинка/spoiler]

# 422
ами искам да ги засея в градината,а теменужките не знам какви са,според опаковката са микс семена на теменужка гигант.....така пише поне. божурите са....може и коренчета да са ще ви излъжа но със сигурност не са семена Simple Smile флокса.....ами един корен виждам в пакетчето.  Rolling Eyes

# 423
  • ГОре на черешата...
Засявай семената и засаждай корени/грудки на постоянните места Peace. После теменужките и невена ако изникнат много нагъсто можеш да разсадиш.

Девичка, и при теб е разкош  bouquet! А хризантемите нека растат - обожавам ги.

# 424
благодаря,ще засея пък каквто изникне Simple Smile
от опит глава не боли

# 425
  • DE
лудо влюбена
, семенцата на невена са големи. Направи някъде лехичка и покрий семенцата с 1см почва.
Вече е топло и бързо ще поникнат.
После ще ги пресадиш там където искаш.
------------------------
Теменужки съм съм сяла есента, но в парник. За да не те объркам-се въздържам да давам съвет.
Може би ще те посъветва някой от другите пишещи тук.
------------------
Божура закопай направо на място-догодина ще имаш цветя от него!
Флокса и него сега в лехата.
Не много дълбоко и скоро ще поникне. На лято ще те зарадва с цветове.
Това за сега Hug

Девичке, моите три бегонии са на вън. Ако терасата ти е с навес и са запазени от дъжд-нищо им няма.
Аз като ги изкарах и потръгнаха-изкараха доста листенца.
Писенцето, много цветно е при теб! Не бях ти виждала градината така, от далеко как изглежда Hug
Изма, от моите сухи кочани/мушката, май няма нищо да се покаже- Мрън!
Опита го обявявам официално(поне при мен) за неуспешен

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 02:05 от matze

# 426
  • в огледалото на живота
Нели,МатцеHug

# 427
Матце, и аз ги изхвърлих преди ден Crossing Arms
Фрауто, дето ти е казала този начин, ще ѝ пиша голяма черна точка. Wink

Започнах и аз да купувам някои цветя за терасата, но много лошо времето тук - студено, вали, няма слънце Crossing Arms
И все пак:
Първото петуния ли е или калибрахое?

# 428
Здравейте.
Прекрасни цветя сте показали. Няма да изброявам че ще пропусна някого.
Матце, така с паяжина са отгоре сукулентите ми. Паяци не съм пускала по тях. Ако израснат ще ти пратя. Имам три вида при мен вече.  Hug
Девичка, моите бегонии са навън. Бях ги прибрала когато беше около 3,4 градуса, но сега си живеят на терасата. Няма завед, няма топло. Започнаха да цъфтят. Сандъчето което прибирах е вече с огромни растения, тези които бяха на вън сега потръгват. Изненжват се ако са само вътре.
Има мцъфнало лале, но му е студено в моемнта и пак се е свило. Много дъжд се изля тези дни.
Днес ще ходя в цветарските центрове, надявам се да устоя и да не прекаля с покупките.  ooooh!
Лек ден на всички.

# 429
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Изма, мисля че първото цвете е калибрахое. Заради цветовете мисля така, по-дребни са и по-нагъсто. Не твърдя със сигурност, а и има ли значение какво е, щом е толкова красиво. Влюбих се!  Heart Eyes

Изма, пак към теб.  Simple Smile Лилавичкото цвете е Лунария. Аз съм го показвала с люспите миналата година, пратих и на някои момичета от темата, не помня на кои. Вътре в тези люспи са семената. Наричат го и сребърна паричка, седефено цвете, май има и други имена, трябва да прочета.

Девичка, изнеси си бегониите, щом твърдят момичетата, че не им пречи и не е опасно да замръзнат. Аз моите ще ги оставя вътре още известно време.  Peace

По розите ми има напаст. Всички пъпчици и най-младите листенца са облепени от гадини. Вече един път ги облях с вода от накиснати в нея фасове, чистя и ръчно, но ще се наложи да прибягна и до химия, колкото и да не ми се иска да го правя. Трябва да спася прекрасните си рози, така са напъпили.

Хубав ден!

# 430
  • Бургас
Привет! 55 Снощи щях да пиша,но се заех с друг вид дейности посред нощите  food002 и оставих за днес.
Много красота видях,браво на всички ви,чудесно е навсякъде.Станах разногледа  #Crazy
Тия дни заради обилните дъждове достъпа до двора ми е малко ограничен ,за това ще покажа какво се случва на балкона.
Това сте го виждали ,но ми е любимо и пак ще досаждам Mr. Green

два хипеаструма
Скрит текст:
тацуваща кралица

и екзотик стар
двата заедно
Скрит текст:
ягоди
Скрит текст:

https:/
Изма,ето каскадна петуния/сурфиния се води/ а по надолу ще покажа калибрахое,нови придобивки

още петунии
Скрит текст:
алисум
Скрит текст:
ето  и новичките ,три цвята калибрахое,на преден план,червено,жълто и розовкото отзад
Скрит текст:
бордюрна петуния и разсад цигане,кога ще стане та и да цъфне Laughing
Скрит текст:
тагетис две саксийки
Скрит текст:
Ами,за сега май е това.

# 431
Привет! 55 Снощи щях да пиша,но се заех с друг вид дейности посред нощите  food002 и оставих за днес.
Много красота видях,браво на всички ви,чудесно е навсякъде.Станах разногледа  #Crazy
Тия дни заради обилните дъждове достъпа до двора ми е малко ограничен ,за това ще покажа какво се случва на балкона.
Това сте го виждали ,но ми е любимо и пак ще досаждам Mr. Green

два хипеаструма
Скрит текст:
тацуваща кралица

и екзотик стар
двата заедно
Скрит текст:
ягоди
Скрит текст:

https:/
Изма,ето каскадна петуния/сурфиния се води/ а по надолу ще покажа калибрахое,нови придобивки

още петунии
Скрит текст:
алисум
Скрит текст:
ето  и новичките ,три цвята калибрахое,на преден план,червено,жълто и розовкото отзад
Скрит текст:
бордюрна петуния и разсад цигане,кога ще стане та и да цъфне Laughing
Скрит текст:
тагетис две саксийки
Скрит текст:
Ами,за сега май е това.
ухааа,за първи път виждам агоди в саксия Simple Smile хареса ми

лудо влюбена
, семенцата на невена са големи. Направи някъде лехичка и покрий семенцата с 1см почва.
Вече е топло и бързо ще поникнат.
После ще ги пресадиш там където искаш.
------------------------
Теменужки съм съм сяла есента, но в парник. За да не те объркам-се въздържам да давам съвет.
Може би ще те посъветва някой от другите пишещи тук.
------------------
Божура закопай направо на място-догодина ще имаш цветя от него!
Флокса и него сега в лехата.
Не много дълбоко и скоро ще поникне. На лято ще те зарадва с цветове.
Това за сега Hug

Девичке, моите три бегонии са на вън. Ако терасата ти е с навес и са запазени от дъжд-нищо им няма.
Аз като ги изкарах и потръгнаха-изкараха доста листенца.
Писенцето, много цветно е при теб! Не бях ти виждала градината така, от далеко как изглежда Hug
Изма, от моите сухи кочани/мушката, май няма нищо да се покаже- Мрън!
Опита го обявявам официално(поне при мен) за неуспешен
Благодаря ти,днес или утре ще засея,само да разпратя децата по бабите....ако изникне нещо ще показвам Simple Smile
Отскоро си имам градинка и така се запалих да си я правя цветна само че като не знам кое кога се сее та да има някое и друго цвете тази година.... а цветята си ги поръчвам по интернет и нямам директен контакт с продавач та да питам. А какви цветя предлагате да си засея за в къщи в саксия. Много съм досадна че и невежа на всичкото отгоре нали Simple Smile

# 432
  • ГОре на черешата...
Денима, ех че красота. Това кученце е невероятно, никога не съм виждала такива! И към теб 
Скрит текст:
от 26 юли до 5 авгусх сме в Поморие, крайно време е да се запознаем  Hug

# 433
  • на североизток от Рая
 И аз да питам за това кученце, че отдавна се каня, а може и да съм питала, де, но е било миналото лято.  Crazy Денима, колко коренчета са едно до друго? Прекрасно стои така, като гъст букет. А пък цветовете са от моя любима гама, всички са като кремчета нишесте. И как го завъди - от разсад ли си го взе, или пък от семенца стана. Много издръжливи цветя са кученцата. И те като невена и тагетеса, сами никнат след студовете, цъфтят, цяло лято до късна есен имат цвят. Благодатни цветя са за градина, че и за саксии, както виждаме при Денима.

# 434
  • Бургас
Нели,от семена е кученцето.От пролетта на 2013.Коренчетата са 4-5 в голям гювеч.Зимата си изкара на балкона,на завет беше,но все пак навън.Спря да цъфти за около два месеца само в по големите студове.Лошото е ,че е хибрид някакъв и не прави семена.Иначе е супер непретенциозно и много цъфти.
Мариетке Hug с най-голямо удоволствие!
Имам пресни снимки от градинката.
Ранункулус,нещо ги ядеше и не успяха да отворят цветове,само това бива.Аз напръсках и се надявам новите пъпки да се отворят както трябва.Имам в още три цвята,червено,оранжево и розово.

бялата азалия

алиум
Скрит текст:
аквилегия/кандилка/
Скрит текст:
делосперма
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт