Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 465
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  Здравейте и от мен,
тази година съм решила да пробвам с цъфтящи на терасата. Лошото е че е северна, мислите ли че имам шанс с петунии? За момента има само две мушкато, някакви зелени, които не знам как се казват и ягоди. Simple Smile
  Аз имам също проблем с широкият парапет.. За момента стигнах до идеята да закрепя такова нещо отвън и на него да провисна от обикновените държачи на саксии. Само остава да измисля как да пробия отворите за тази приставка..
  Вчера насадих и малко теменужки в саксия на терасата.
  В градинката пред блока също насадихме теменужки и иглики, рози и вчера кампанула, насяхме трева и насадихме една албиция. Надявам се поне нещо да оцелее тази година  Simple Smile Имам и луковици лалета, които късно насадих, но май има шанс да цъфнат скоро.

# 46
здравейте! искам да ви попитам какви цветя са подходящи за северен балкон/прозорец навън? на южната страна посадих петунии,но опасявам се няма да виреят така добре на северната страна,а и си признавам,че малко в повече ми дойде цената. ще ви бъда благодарна ,ако ме подъветвате.

# 47
  • Schwarzwald
Привет!

st. Dobri, благодаря!
neli mar4, да ти е живо и здраво момчето! Безгрижно детство му желая!
midkoo, прати в бурканче малко аромат насам. Тук дърветата почнаха да цъфтят, но... аромат не усещам... Crossing Arms
Aila, ти си ми била "градска". Аз съм от трета Младост  Wink
Снимай широкия парапет на терасата, не може да не се намери нещо за него...
Тази релса не ми вдъхва доверие...
принцеса_Фиона, тооочно на предната страница имаше питане, подобно на твоето. Бегониите стават за северна тераса.

И от мен малко снимки. То се е видяло, че темата бързо ще се изпише, ами поне на воля да пускаме снимки.  Wink
Първи лалета:

Синчеца, всяка година го снимам и не ми омръзва  Heart Eyes

Двете дръвчета и те цъфнаха:

За второто скоро ще пиша пак. Wink

Хубав и усмихнат ден Ви желая!  bouquet

# 48
Хайде и аз тук, в новата тема.
Като пооскубах детелината и открих четири петунийки /може и да е отишла някоя/

Любимите ми хости. Вече имам няколко, но другите не са разлистили-при свекърва ми по-бавничко вървят.

На свекърва ми от градинката:

Чакам да цъфне:

Нова придобивка-сминдух

# 49
  • Бургас
Нели,честит ти рожденик,да ви е жив и здрав и много да ви радва!Весело посрещане на празника!
Аз не мога нищо да покажа сега,живот и здраве другата седмица трябва да има какво,надявам се да заваря доста изненади.
До тогава ще се радвам на вашите цветни и кулинарни изкушения Hug
За новите придобивки,честито и със здраве да си ги гледате.

# 50
  • София
HAda мерси, като си взема фотоапартчето ще снимам, но е много широк парапета наистина. А тази релса е стоманена и доста стабилна изглежда, на нея всъщност пак висят нещо като саксиики в Икеята или други закачени неща.
Единственият проблем е че май ми трябвал перфоратор за да пробия няколко дупчици в бетона, ако е бетон това на парапета където да захвана релсата..
Ако се справя ще споделя как се е получило.

# 51
Zolka, каква голяма петуния си си намерила и то навън, а аз моите ги обгрижвах толкова много и толкова дълго и едни хилави с по 3 листенца.
Сега като се замисля моите нещо не изглеждат с толкова заострени листенца, дали пък не отглеждам нещо друго  newsm78 май ще трябва да ги снимам и да ги покажа.

Преди 2 седмици взех една малка саксийка с кампанула от Кауфланд, дожаля ми имаше 3-чки дето направо ги бяха уморили - с едни угнили запарени цветове и листа. Изрязах изгнилите и увяхналите и сега стана една толкова рехава, че се чудя дали ще се свести - но ще чакам нали уж не е капризна...

# 52
  • Пловдив
Нелка, честит ти рожденик! Пожелавам му здраве, много весели моменти и успехи!
Aila ето такова може би ти трябва. Има ги в Баумакс с различни размери и варианти, цените им започват от 8 лв.

Имам и други неща да казвам и показвам, но пак нямам време!

# 53
  • DE
Петъчен привет Hug

Нели, честит рожден ден на твоето детенце!
Да е винаги здрав, бодър и добричък  ura
Мариетка, чудесни са-нямам думи за търпението и креативтостта ти Hug
Писето и Денима, ги похвалвам винаги във Фацебука Mr. Green
Те си знаят.
HAda, снимките ти са винаги много красиви!
Све, виждам ти бегониите. Скоро като си бърборихме с теб, ти бях казала, че ти завиждам за тях.
Да знаеш, че още повече ти завиждам сега Laughing
Хекси, радвам се винаги на снимките- на твоето балконче е като в голяма градина.
Чудесно са нацъфтели орхитата!
Нези, ти си знаеш, че ни оставяш без дъх-всеки път Heart Eyes
Золка, не изчезвай така де...виж, има за какво да се разпишеш тук.
-----------------
За питанката по-назад:
За сенчест балкон:бегонии, фуксии, циганчета- даже петунии и мушката се чувстват лятото по- добре на сянка.
--------------------
Да се похваля сега.
и трите грудки бегонии имат "оченца"-май най- после ще покълне нещо.
Тюх да му се невиди-ама които засажда с дупето на горе...има да си чака hahaha

Толкоз за сега-снимки нямам за показване Embarassed

# 54
Aila ето такова може би ти трябва. Има ги в Баумакс с различни размери и варианти, цените им започват от 8 лв.

Преди 15 минути си поръчах две такива скоби от Сортови семена... 4.75 бройката (Цък). Някой пазарувал ли е от тях онлайн?

# 55
мерси,момичета! ще ходя после,ако сколасам да видя какво от тях ще намеря на пазара.

# 56
  • София
  Парапета е поне 20 дали не е и 25 см широк, досега не съм виждала толкова широки държачи, ще се радвам много ако се намери подходящ, но довечера като измеря със сигурност ширината ще пиша отново.
  Eто тук се вижда парапета и допълнително под него има нещо като покрив за който забравих да спомена, но пробвах с една от саксиите горе, ще има място да стои над него макар да не си личи от снимката. В момента тези обикновенните кафяви саксии се събират спокойно на парапета и има място от двете страни, но тъй като терасата е много тясна, на няколко пъти с лакът да закача едната и да полети надолу.

# 57
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Преди 15 минути си поръчах две такива скоби от Сортови семена... 4.75 бройката (Цък). Някой пазарувал ли е от тях онлайн?

Аз Simple Smile
Изпратиха ми подаръци, Simple Smile семенца от листна цикория и воден лук Simple Smile

# 58
Dobri, колко ти излезе доставката? Аз предварително ги питах по тел. и ми казаха една сума  Money, която просто ме разби и аз се отказах, а си бях харесала доста нещица.
Нения, дано доставката не ти излезе повече от сумата за стоката.

# 59
Ами доставката ми е за същия град (София) до офис на Еконт. Съмнявам се да е чак много голяма. Просто няма как да отида до магазина им в работно време, дори и в събота Sad

Общи условия

Активация на акаунт