Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  bouquet
Kaкви красоти очите ми останаха Браво !
Аз днес цял ден се борих на "нивата" Боднах малко форзиции
и очаквам това  Embarassed ама...

# 91
Благодаря ви ,момичета!  Hug
Нели,сама се грижа,за цветята,но и мъжа ми ми помага,не мога да го отрека.Като почем да поливаме -няма край.  Joy
Сега като преминат пролетните  цветя и на тяхно място ще заемат местата си другите . Тази година съм заложила на мушкатата и розите. Преди правех най-различен разсад ,но сега нямам време. Есента си начупих много мушката и сега гледам ,че почти всички са се хванали.
Ето ги и чакащите  Wink

# 92
  • на североизток от Рая
 Лелеее, Нези, колко ще  е красиво като нацъфтят. Ти ме изумяваш. Толкова количество как се полива наистина.  ooooh! А и колко са свежи. Те изобщо не са залинявали през зимата, както се случва обикновено с мушката и сакъзчета.
 Шапка ти свалям!
 И навсякъде забелязвам дребни детайли, които придават още по-голямо очарование на твоя Рай.

# 93
  • при моите деца .....
Привет!
Записвам се в прекрасната тема за да се любувам на прекрасните ви цветя и да обменяме опит.
Ще кача няколко снимки, но скоро не съм оснежавала цветята....
Утре ако ми остане време ще ги изкъпя и ще снимам някои поне сами....
Приемам предложения за зелени некапризни растения.... имам няколко свободни места на цветарника.
Скрит текст:
Извинявам се за вида на снимките... направих набързо - да видите какво имам.

# 94
Приемам предложения за зелени некапризни растения.... имам няколко свободни места на цветарника.

* Боби *, не съм запалена цветарка, но мога да препоръчам дифенбахия. Щом у дома оцеля, значи лесно се гледа! Laughing

# 95
Пък аз тази година уморих дифенбахиите-тъкмо три на брой.Язък, че толкова години имам дифенбахия.
Утре ще ви покажа клематиса, че цъфна.

# 96
Момичета купих си една драцена на промоция от кауфланд,още зимата и сега се чудя дали да не я пресадя в по-голяма саксия,че стърчат корени отвсякъде,нооооо нямам идея как да стане това.Приемам предложения за това каква земя или смеска да е,хич не съм наясно.Четох в нета и мисля,че сега му е времето,дайте акъл,моля!

# 97
  • при моите деца .....
Разгледах из нета и харесах няколко растения, но ще се радвам на вашето мнение относно отглеждането им
Потос или "Дяволски бръшлян"
Замиокулкас
широколистна драцена
нефролепис
цисус
Скрит текст:
антуриум

# 98
  • ГОре на черешата...
Нези, то като разсадник у вас  Shocked, възхищавам ти се Hug!

# 99
И каменното ми цвете цъфна, а пък е и отрупано с още цветове. Ме е напълно отворен цвета, но бързах да се похваля..

# 100
  • при моите деца .....
Нези, прекрасни сакъзчета и мушката.
Разгледах и част от албумите в първия пост - прекрасни!
gacaweb, прекрасно е каменното цвете!

# 101
  • на североизток от Рая
Боби, добре дошла в темата!  Simple Smile
Цветята, които споменаваш, наистина не са претенциозни. Листнодекоративните се отглеждат по-лесно от цъфтящите цветя, но има и капризни сред тях. Например кротонът с пъстрите листа. Имах такъв, иска си светлина, иначе листата не остават пъстри. Обикновено цветето си харесва мястото,  и дори да е капризно, щом мястото му харесва, расте.

petrovaa11980 , точно пролетта е времето за пресаждане на цветята. А и щом драцената ти е купена още през зимата, вече се е климатизирала у вас и спокойно можеш да я пресадиш. А толкова тревоги за вида почва са ненужни. Консултирай се в магазин, не са 100 вида. Аз чак толкова не придирям за вида почва, когато купувам. Вземи саксия по-голяма от тази, в която е сега растението. Но не вземай огромна, просто малко по-голяма.  Peace

# 102
Страхотни цветя момичета  Heart Eyes .

# 103
Здравейте, искам да попитам някой от вас гледа ли орхидеи, понеже имам една, която много ме притеснява, мисля, че е болна и то от самото и закупуване. Моята грешка беше, че не я пресадих веднага след закупуването и, понеже беше цъфнала ( вече ги пресаждам даже и да са цъфнали), в резултат корените и загниха, когато я пресаждах, повечето ми останаха в ръцете... та сега си е в нова саксийка с нови кори, но забелязах, че корените и сякаш продължават да не са наред.. от едната страна розетката е черничка... вече мина почти месец от пресаждането. Ето снимки и моля за съвети....

Докато снимах, забелязах на дисплея на апарата си супер миниатюрна жълта буболечка... явно от орхидеята.. дайте съвети и мнение, какво да правя  Sad Rolling Eyes

# 104
Jeny Argirova, дали не я преполиваш? Не отглеждам орхидеи, но доколкото знам те имат нужда корените им да "дишат". Трябва да се садят в пръст за орхидеи, защото тя е по специална и има точно тази пропускливост. Добър дренаж, за да може влагата да се изпарява нагоре към цветето и то да я поема именно по този начин. Не мога да видя дали има някакви буболечки, но ако е така опитай да определиш какви са и тогава ще се мисли. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт