Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 469
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз малко да ви подосаждам и да си побутна въпроса. Дано някой се сети какво може да е  Praynig Hug

Момичета, пак съм аз с въпрос. Накупих си много сакъзчета (надявам се поне този път, хаха), обаче ми прави впечатление, че точно преди да се отворят, изсъхва целия грозд с цветове. Най-много едно-две да се отворят и не мога да разбера защо. Иначе изглеждат здрави. Някой сеща ли се какво може да е?  newsm78 Аз съм доста боса в цветята...

# 76
  • ГОре на черешата...
Нормално е - пресадила си ги, трябва им време да се аклиматизират. Нищо сериозно не е, като се вкоренят добре ще задържат пъпките Peace.

# 77
Ох, мерси, мислех да не са болни нещо или да не ги поливам достатъчно. Благодаря ти! Hug

# 78
Цитат на: Хексилина
Някой премахвал ли е бъзак от градината си? Има ли начин да се изкорени.
Това си мисля вече, че е невъзможно. Борим се с него вече 3-та година. С изкореняване не успяхме, корените са здрави и на дълбоко, късат се лесно и от остатъците бързо поникват нови растения. Миналата година от агро-аптеката ни дадоха някакъв препарат, изчезна, но тази година гледам, че пак е почнал да излиза тук-там. Ужас е.

# 79
И аз имам същия проблем...
Просто всяка година премахвам новите издънки. Вече съм се примирила.

# 80
Здравейте, ето малко от мойте дечица в двора:
Цъфнали са само червените, чакам жълти, черни и шарени,
Това е червеният ми божур - напъпил и той, белият ми е доста рехав, но и той имам пъпки:
Тази година си насадих и люляк, единият ще ме зарадва:) ;
- розовите зюмбюли, сините прецъфтяха вече.
  чакам и момините сълзи, ако кучето не ги унищожи до тогава:)

Това е засега от мен.
P.S. Отдавана ви чета, ама все не оставаше време да видя как се публикуват снимки...

# 81
Здравейте, момичета!

За първи път се включвам в красивата ви тема. Имам нужда от съвет. Преди време ми подариха стайна ела (Араукария). В началото всичко беше наред, но с времето разклоненията по най-долните клонки пожълтяха и започнаха да падат. Сега останаха само горните клончета и растението никак не изглежда добре. Бедата е, че не знам какво да го правя. Нямам представа и какъв е проблемът. Предполагам, че няма как да направя така, че да пораснат клонки по долната част на стъблото. В мрежата видях снимки на красиви и богато разклонени елички, много са ефектни.

Моля, нека по-опитните от вас да ми дадат съвет какво да сторя, за да помогна на бедното растение! Много ми е жал за него и се надявам, че не е твърде късно да го спася. Дори ако решението е да отрежа стъблото и да го окореня наново, съм по-съгласна, отколкото да го гледам как се мъчи! Tired

Предварително благодаря и се извинявам за нахлуването! Впрочем, дано съм попаднала на правилното място, защото в първия пост видях най-вече цъфтящи растения...

# 82
  • DE
Windy, поразгледах малко за това растение, че не ми е познато
Не си писала къде и при какви условия е еличката.
Не понася топлина, зимно съхранение на не повече от 10 градуса.
Не понася влага и течение. Долните клони се извиват на долу и засъхват.
Потърси информация в нета-аз намерих, но е на немски и едва ли ти бих помогнала.

gacaweb , да покажеш задължително разцъфналия божур Peace

# 83
Може и да се повтарям,но ме изкушава тази пролетна тема.  Wink

и първите извадени саксии

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 15:23 от nezito

# 84
matze, еличката е в дневната, където цяла зима температурата едва ли е падала под 22-23 градуса. Имаме малко дете и у дома е топло. Мисля, че не попада директно под струята на климатика.

Но явно и е горещо, горкичката! Претоплила съм я. Лошото е, че единственото по-хладно, но достатъчно светло помещение у дома е остъкленият ни северен балкон. Там обаче зимата става доста хладно и се боя да не я уморя от студ. Чудя се какво да я правя и през лятото. 10 градуса е ниска температура, няма как да я докарам... На открития балкон, който е южен, ще се свари, милата...

Може би засега ще опитам да я изнеса на северната тераса. Там ще си отдъхне поне за кратко и се надявам да се свести.

Другият ми проблем, е че стъблото и в долната си част е съвсем оголено и направо изглежда окаяно. Вероятно няма как да накарам клонките да поникнат отново, но дали може да прережа стъблото и да я окореня наново примерно?

Опасявам се, че ви потърсих прекалено късно, момичета... Не трябваше да чакам толкова! Tired

# 85
  • DE
Windy
, съвета ми е- да я изкарашна хладно. Не е жали зимата-студеноустойчиви са иглолистните.
Малко тор няма да и навреди Peace
Нези, повтаряй се! И утре и в други ден Mr. Green
Много са "хепи-хепи" снимките ти Hug
--------
Досаждам, ама ще ме търпите hahaha още не съм почнала истинската да досаждам де Mr. Green
Ако можете само да си представите какъв аромат лъха от тях...

# 86
Windy
, съвета ми е- да я изкарашна хладно. Не е жали зимата-студеноустойчиви са иглолистните.
Малко тор няма да и навреди Peace

Още днес ще я изнеса, пък дано се свести, горкичката ми! И тор съм разтворила в едно шише, чакам само да мине малко време от наливането на водата, защото съм чувала, че е добре да не се полива директно с вода от чешмата.
Освен това съм решила да сменя саксията, не знам само дали моментът е подходящ за пресаждане... Thinking

# 87
  • Варна, а по празниците в Ямбол

Досаждам, ама ще ме търпите hahaha още не съм почнала истинската да досаждам де Mr. Green
Ако можете само да си представите какъв аромат лъха от тях...
matze, какви са тези цветчета, че са ароматни? не ги разпознавам. Embarassed
Нези, страхотно местенце за летни прохладни дни! Много ми харесва ! И аз мога да го гледам всеки ден!

# 88
  • на североизток от Рая
 Кате, мацето показва шибой. Много красиво цвете е, цветовете му са като кадифе и ухаят прекрасно. Ние имаме в кафеникаво и в лилаво /май/. Трябва да взема семена, че му харесвам нюансите.

А при Незито е райско кътче. Нези, сама ли се грижиш за всичко?

# 89
Здравейте! Преди 1-2 седмици купих теменужки- разсад. Но мноооого хилави и повехнали са. С едни жълтеникави листа, целите на дупки. От всичките 15 само една е красавица- вади цветове като луда. Та въпросът ми е дали ще се оправят или другата година пак ще се опитам?

Общи условия

Активация на акаунт