Отговори
# 600
Момичета ,освен при рускините ,другаде къде мога да гледам преведена 5 серия? Cry

# 601
Момичета ,освен при рускините ,другаде къде мога да гледам преведена 5 серия? Cry

Все още никъде. Peace

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 17:24 от gospojata

# 602
  • AMS

Привет!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
И на мен ми е доста неприятно. Бях една от първите който възнегодува, но се стараех да бъда по-мека. Явно намеците ми с кактусите, не бяха разбрани и съм сигурна, че още не са. Изгледах К/Г без да чета темата, сещате се поради каква причина. Но не смятах, че и тук ще има такава дискусия, с мотото всички на опаки, а аз на терсене.  Не намеци, а категорични са внушенията, че сериялът  е тъп, книгата без художествена и документална стойност , а актьорите играят лошо. Т.е.  които ги харесват, са глупави и тъпи, без стойност и за нищо не стават. Да не говорим за нецензурните думи и подигравки. Мерси! Колкото и широко скроен да е човек, всичко си има граници. Аз нямам претенции всичко да знам и всичко да мога, но аргументацията против сериала куца. И аз имам различно мнение, но първо искам да изясня някой неща за лит. кръжока. Има ли някой, от пишещите и критикуващите, който да е прочел книгите? Няма естествено! Тези, които са ги чели - правят сериала. - Казвам "книгите", защото те са три!, от които има превод на български само на едно от първите издания на първата книга.  
Казвам - "книгите", защото историята на този сериал започва от първата книга, претърпяла корекции и преиздаване. Казвате, че някой от героите липсват, или не са такива, ами те може да са дописани в другите издания, или в другите книги.
Ясно е, че няма как да се избегнат книгите и да се елиминира биографичния елемент. Това е вълнуващото и в същото време поражда много въпроси, сравнения, но те са само на база догадки за всички, които не са прочели книгите. Неяснотите съществуват не само за нас, а са съществували и за самата авторка.
Аз съм сигурна, че тя докато е жива, ще открива още и още неща за своите предци. Някой от нещата няма да се окажат верни, други истини ще излязат на яве и ...
Аз съм сигурна, че е в процеса на писане на книгата, авторката се е сблъскала с много трудности, затворени архиви, липса на информация и ...  
Решила е, в един момент, да напише все пак това, което знае. После е допълвала и е написала и другите книги. Мисля си, че последната ѝ книга - Дядо ми Курт Сеит и аз, ще е тази, която ще даде завършен вид на историята.  
А, сериалът, за мен, е една възможност за авторката, да се разкаже и пресъздаде тази история в нов вариант, с помощта на екип - продуцент, сценаристи, актьори ... до последния осветител.
Всяка от нас има фамилна история. Питам ви  - Бихте ли могли да напишете вие такава история, а не да бъдем само съдници и критици на други?
Толкова за авторката. Чакам интервюта с продуцента, сценаристите и режисьора.
За актьорите -  оставам не само без забележки, а и с отлични впечатления!!!

# 603
:
Според мен в темите за филмите на Къванч сякаш има нарочно телепортирани тролове , за  да си изливат на воля негативизма и житейската отрова от жалкия си живот или да омаловажават таланта на определени артисти.

Така също не бива да се пише за потребителите, това е чиста обида, отправена към хора, които не познаваш, по-лошо е от изказванията за Б.Безмен

# 604
:
Според мен в темите за филмите на Къванч сякаш има нарочно телепортирани тролове , за  да си изливат на воля негативизма и житейската отрова от жалкия си живот или да омаловажават таланта на определени артисти.

Така също не бива да се пише за потребителите, това е чиста обида, отправена към хора, които не познаваш, по-лошо е от изказванията за Б.Безмен

Така е, не бива !  Peace Обидно е, нали ?! Ето това направи Димето, пишейки поста си - нагледно, ясно и точно даде пример за това как се пише за хора, събития, личности и житейски истории, които не познаваме. Доколкото я познавам, това е идеята на поста и, защото по безспорен начин показва това, което и аз споделих. Peace
Всеки има своят поглед върху нещата, всеки има своето мнение, инспирирано от личният му житейски опит, морални ценности и възгледи за живота. Можем да кажем, че не ни допадат, не ги възприемаме, не ги разбираме, но да ги осъждаме....не мисля, че който и да е има право. Защото не сме другарски съд, защото, по мое дълбоко вътрешно убеждение, само Един има право да съди хората, но дори и той не си позволява да направи, преди да са отишли при него. А ние тук им устроихме инквизиция направо. Кой от нас познава авторката, кой от нас знае какво и е минало през живота, кой от нас е ходил в нейните обувки, че да си позволява да я съди ?! Същото се отнася и за героите от книгата и.
Ето, ти сподели, че Сеит не ти харесва, каза и защо . В книгата действително е описан по подобен начин, но аз, за себе си, не мога да съм сигурна, че това е така на 100%. Първо, защото действително има много неясноти, недовършени и недоизяснени неща, второ - ами ние от къде да знаем как е точно. Ами, ако и е предложил да се оженят, но тя не се е съгласила ? Можем да правим само предположения. Затова и никого не съдя - нито героите, нито истинските личности, описани в романа, нито пък Нермин Безмен.

Аз не разбрах кого имаш предвид с това, че едно 20 год. момиче, не може да се влюби в мъж, който е с 40 години по- възрастен ? Авторката ли визираш ?

Според мен и моят житейски опит, обаче, може !  Peace Ще споделя нещо дълбоко лично - моята леля, сестрата на майка ми, се е влюбила в бъдещия си мъж, когато е била на 16, а той на 40 години. Е, не само точно 40 години, ама е татък някъде. Та, не само са се влюбили съвсем в класическия смисъл на това велико чувство, което не се интересува от възрастови граници и ограничения, но и са се оженили. И това горе- долу по същото време - 40-те години на миналия век. Имаха невероятен брак, бяха докрай страхотно привързани един към друг, държаха се за ръце и не съм ги чула да си говорят на висок глас. Леля ми почина преди чичо, той си отиде на 98 години, с нейното име на устата.
Та аз вярвам в тази любов, видяла съм я с очите си, била част от нея. Има ли според теб нещо грозно, пошло и неморално в това ?

# 605
Добьр ден и честит празник!  bouquet  bouquet  bouquet
И аз не мислех да пиша, ама...нейсе!
Каквито и усещания да имам- положителни или отрицателни, тук е мястото да ги споделя, пьк дали и кой ще ме чете- си е негов избор!
Та се оказа, че поднесеното ни, от прочелите романа, се разминава от изнесеното вьв филма. Е какьв е тогава смисьльт да си научил произведението наизуст, да си сьпреживявал романтични моменти, които тук са само загатнати? Защо тогава да си сьздавам излишна и погрешна представа и да изживявам необяснима емоция?!
И моля- не ми/ или по- правилно е ни/ внушавайте усещане за вина, заради различния поглед от доминиращата част потребители! Няма как да мисля така поради много причини! И най- важната е, че има нещо, което не ми дава мира вьв филма, и още не сьм категорична за себе си какво е то...Тьрсенето ми на исторически истини и факти за героите не доведе до задоволителен резултат. Например: Барон Константи Клод фон Юргенсбург го има в аналите, но е живял през 19 век!!! И нито следа от нашия Барон Константин! Или пьк Татяна Чупилкина, не е имало такава балерина.
Нали тук се пише за семейна история? А каква е тя с измислени персонажи ли? И каква гордост е това за авторката?
Излишно е, така виждам нещата, да смятате, че налагам мнение, никак не вярно! Има други пишещи сестри с подобни  амбиции...

# 606
  • Тук някъде.....
Ето ме и мен на този хубав ден! Честит Лазаров ден на всички - нека е светло и топло в душите ви!   bouquet

Ще се извиня, ако съм допринесла с нещо за негативизма в темата - но аз един път обясних защо не ми хареса книгата и това е. Не съм нападала нито потребители, нито актьори - за мен последните се справят отлично, а пък целият кастинг на сериала е просто невероятен!
Всичко си има граници, но аз, като редовен потребител на Кузей Гюней съм претръпнала  hahaha Който не е списвал там, нищо не знае  Mr. Green Та, постове, които не ми харесват, или потребители, просто ги прескачам и не си тровя нервите. В темата има предостатъчно стойностни мнения, дори и несъвпадащи с моето, на които да обърна внимание.  Heart Eyes
Изгледах серията с руски субтитри - много са добри рускините, техните субтитри са най-добрите и детайлни, не пропускат реплика просто. Огромно благодаря!   bouquet
Като оставим настрана вече обсъденото, че Сеит не обясни на Шура ситуацията с Мирза, другото, което ми направи впечатление, е ситуацията на Гюзиде. Момичето всъщност живее при свекърите на сестра си, но къде са мъжете в семейството, не е ясно. Аз мислех, че е при родителите си, но не е така.  Peace И свекървата на сестра й планира, заедно с онази другата лелка, да я пратят в Истанбул и да я оженят за наскоро овдовелия брат на лелката. Хм. Явно мераците по Сеит са спрели. А пък Гюзиде, дочула това, си мечтае по-скоро Джелил да я отърве и тя да не тежи на никого. Ама, Гюзиде, ти си виждала момчето един път, той хал хабер няма за твоето съществуване!    #Crazy Жал ми е за нея, но се надявам, ако Татя умре, тя да съумее да върне вярата в живота на Джелил  Sad Защото мисля, че Татя няма как да я оставят жива.

# 607
  • Тук някъде.....
Добьр ден и честит празник!  bouquet  bouquet  bouquet
И аз не мислех да пиша, ама...нейсе!
Каквито и усещания да имам- положителни или отрицателни, тук е мястото да ги споделя, пьк дали и кой ще ме чете- си е негов избор!
Та се оказа, че поднесеното ни, от прочелите романа, се разминава от изнесеното вьв филма. Е какьв е тогава смисьльт да си научил произведението наизуст, да си сьпреживявал романтични моменти, които тук са само загатнати? Защо тогава да си сьздавам излишна и погрешна представа и да изживявам необяснима емоция?!
И моля- не ми/ или по- правилно е ни/ внушавайте усещане за вина, заради различния поглед от доминиращата част потребители! Няма как да мисля така поради много причини! И най- важната е, че има нещо, което не ми дава мира вьв филма, и още не сьм категорична за себе си какво е то...Тьрсенето ми на исторически истини и факти за героите не доведе до задоволителен резултат. Например: Барон Константи Клод фон Юргенсбург го има в аналите, но е живял през 19 век!!! И нито следа от нашия Барон Константин! Или пьк Татяна Чупилкина, не е имало такава балерина.
Нали тук се пише за семейна история? А каква е тя с измислени персонажи ли? И каква гордост е това за авторката?
Излишно е, така виждам нещата, да смятате, че налагам мнение, никак не вярно! Има други пишещи сестри с подобни  амбиции...

Шани  Hug , книгата не е биография, а роман с биографични елементи, касаещи роднините на авторката. Като такъв, той не претендира за автентичност. Много неща са измислени от авторката и това е видно, дори без да си чел интервютата на авторката. Колкото и да търсиш, истината няма да я намериш. Тези, които я знаят със сигурност, не са живи. Останалите, колкото и да са близки, са пречупили нещата през своята си призма и разбирания.  Naughty Излишно е, и аз обичам фактите, но в случая не е възможно да бъдат открити!

# 608
Аз не разбрах кого имаш предвид с това, че едно 20 год. момиче, не може да се влюби в мъж, който е с 40 години по- възрастен ? Авторката ли визираш ?

Та аз вярвам в тази любов, видяла съм я с очите си, била част от нея. Има ли според теб нещо грозно, пошло и неморално в това ?
[/quote]
Разбира се, че не.

Неведоми са пътищата Господни, има толкова много човешки съдби, колкото и човеци. Разбира се, че за любовта няма възраст, но тъй като в живота на известните личности винаги се рови с цел да се намери нещо пикантно, Н.Безмен не прави изключение. И така бяха цитирани неща от личния й живот, които станаха причина за ненужни дискусии в темата. Аз също прочетох всичко, засмях се и отминах без коментар, иначе както видяхме стана по-лошо.

Чета с удоволствие биографични романи, в момента за любовта на англ. крал Карл II и съпругата му Люси, за която авторката сама казва, че в книгата отговарят на истината само историческите събития, останалото е плод на нейната фантазия. И с романа на Н.Безмен не може да бъде по-различно, срещите и разговорите между героите просто тя няма как да знае.

Затова аз се наслаждавам на красотата и прекрасната игра на актьорите и смятам, че всички тук притежаваме необходимото ниво, за да ни доставят удоволствие срещите ни на страниците на темата.
Хиляди благодарности на госпожата, която е гръбначния й стълб  Hug Hug Hug

# 609
Софи,  Hug и ти и Валя не харесахте книгата и го споделихте . И не мисля, че това е било проблем за някого или пък с това сте накърнили нечие мислене . Аргументирахте се защо, както казах, с голяма част от аргументите, съм съгласна и аз, но като цяло, на мен книгата ми допадна . Peace
Въпросът е, че споделяме собственото си мнение, на база на прочетено и въздействието от него. А не на база фрагменти, откъси, цитати и “ама той така каза“ Laughing. За мен не е проблем, ако някой, който е прочел книгата, каже, че я смята за булеварден роман, ми така я е възприел. Но да се изкарва авторката непочтена фантазьорка...ми е грозно. Peace

Скрит текст:
П.П. Аз имам регистрация във вики, но не мога да използвам линка, групата е затворена. Пратих запитване, трябва ли да направя още нещо?

Шани, никой никому не вменява чувство на вина. Това за доминиращата част, е просто смешно и сме го играли вече. Laughing
Малко по- нагоре, обясних какво съм имала предвид, нямам намерение да убеждавам, когото и да е да чете книгата. Просто мисля, че тези, които не са я прочели, не могат да имат обективен поглед върху нея и описаните там събития и личности, камо ли пък да ги съдят за поведението им. Това е . Peace

А балерина Татяна Чупилкина има и в старата тема БУ беше сложила информация за нея. Peace

# 610
  • Тук някъде.....
Госпожата, както казах, рускините са си затворили групите, трябва да пратиш запитване за да те приемат. За да ме приемат мен лично, им отне няколко дни  ooooh! Пазят си труда и ги разбирам! /не че това ще спре недобросъвестните, просто няма начин!/

# 611
Госпожата, както казах, рускините са си затворили групите, трябва да пратиш запитване за да те приемат. За да ме приемат мен лично, им отне няколко дни  ooooh! Пазят си труда и ги разбирам! /не че това ще спре недобросъвестните, просто няма начин!/

Благодаря !   bouquet Направих го вече, дано не им отнеме толкова време !  ooooh! Ще се чака, няма как.

marmalon,  Hug вярвам в това !   bouquet

Затова аз се наслаждавам на красотата и прекрасната игра на актьорите и смятам, че всички тук притежаваме необходимото ниво, за да ни доставят удоволствие срещите ни на страниците на темата.

# 612
Госпожата Hug, няма да казвам колко време отнема тьрсенето на информация. Но и тук не сьм пропуснала:
http://ru.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0% … 0&redirect=no
И на кого да вярвам? Бу Hug не е посочила източника си, ще се радвам да го видя...
И аз сьм от отдавна тук,Госпожата  Hug знаеш какво искам да кажа...

# 613
Шани,  Hug не знам на кого да вярваш, не мога да ти давам съвети за тези неща. БУ ще посочи източника на информация, предполагам. Аз и преди съм казвала, че романът няма претенции нито да е исторически, нито класически, нито изцяло автобиографичен. Съгласна съм с мнението на Софи Hug, не мисля, че можем да открием някакви достоверни исторически факти. Но ти си упорита, зная, така че, ако намериш нещо, ще го споделиш.  Peace

# 614
В групата "в контакте", се водят абсолютно същите дискусии.Даже вече се слагат преведени части и от втората книга, ако се не лъжа, понеже се отнасят за Сеит и сватбата му с Мурка, за живота в къщата на родителите и, за недоволството му от всичко.
Шани, ето линк, там историци  даже се занимават с разследването.Писателката сама предизвика разследвания, хората са любопитни, особено,като става дума за техни сънародници, които тя подмята.

https://vk.com/topic-59313557_29590662?offset=200

Както и да е, само че всичко е без ограничения. цивилизовано  и толерантно, без размахване на пръсти и даване на наставления кога, какво и как е желателно да се прави, като на деца в детската градина.
Мисля,че е безкрайно скучновато, да се пеят само хвалебствени химни на възхита от Къванч и сериала, да се мятат снимки и букети и ако някой нещо не му се харесва да  се извинява,видите ли , че да го напише, защото някой щял да се засегне А най-добре, да не го пише, да не разваля розовата атмосферата. Mr. Green.
Щом така ви харесва...

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 19:21 от nikita1

Общи условия

Активация на акаунт