Отговори
# 555
Добро утро !  Hug Heart Eyes

# 556
Влюбена - Времето НЕ Е исторически сериал и никога не е претендирал да е такъв, това е семейна история - има много голяма разлика! За последните няколко години Времето е най-добрият сериал излъчван в Турция!
Имах предвид ,че не е сниман в съвременна и за съвременна Турция действието му не е ли през 50-те??? АЗ не го харесах ,но не ми пречи, че Ви харесва. Peace

# 557
Къде ми е възпитанието Добро утро newsm03

# 558
Добър ден  Hug
Вижам, че сте на вълна 'спор', но аз я подминавам и няма нужда да обяснявам защо го правя, а минавам направо към впечатленията ми от сериала.
В началото не ме грабна въобще.. може би заради това, че току що бях приключила с друга роля на Къванч и сравнявах Курт с нея.. може би заради това, че бързичко се разви историята между него и Шура, не знам.. но след 3ти и 4ти епизод съм обнадеждена и започнах да им вярвам и на двамата. Играта им е прекрасна, особено на Шура. Киво също играе чудесно, но от него го очаквах и не съм изненадана, че се справя отлично.
Като чета коментарите ви за новата серия, изглежда че започва поклащане в отношенията им, но ще коментирам като я изгледам с превод.
И накрая една молба.. не разваляйте приятната атмосфера в темата. Няма как всички да сме на едно мнение.. едни ги интересува истинността на историята, други са впечатлени от любовта, трети гледат заради актьорите и всеки коментира това, което иска. Не може да забраним на никой да го прави, но всеки може сам да прецени какво иска да чете и колко да се повлияе от прочетеното.
Спокоен ден, изпълнен с безброй усмивки  Hug

# 559
И накрая една молба.. не разваляйте приятната атмосфера в темата. Няма как всички да сме на едно мнение.. едни ги интересува истинността на историята, други са впечатлени от любовта, трети гледат заради актьорите и всеки коментира това, което иска. Не може да забраним на никой да го прави, но всеки може сам да прецени какво иска да чете и колко да се повлияе от прочетеното.

Присъединявам се към този призив.
Аз не гледам сериала заради любими актьори, защото сред морето от турски нямам такива.
Гледам сериала, защото ми ХАРЕСВА. И не ме е срам да го кажа, въпреки че тук се очертава тенденцията да се внушава многократно колко глупав е той, и то с удивителна настойчивост.
Ако знаете само аз колко сериали не харесвам, които обаче се гълтат като топъл хляб от другите...
Въпрос на вкус, нали?
Към всички харесващи сериала - защо мълчите?
Нима това е престъпно?
Нима се страхувате от подигравки?
Това  е една от темите, в които Идоли няма, а феновете на актьора са толкова благовъзпитани, че даже не намират смисъл да спорят.  Я кажете в темата на Идола колко посредствена турска кримка-боза е новият сериал и вижте какво ще се случи. Докладите към модератор са най-малкото, което може да ви сполети.  Изскачат кучетата-пазачи и започва едно ръфане  Wink
Давам този пример само и единствено, за да онагледя огромната толерантност, която цари тук, не без приноса на Госпожата, разбира се.  Hug

Курт Сеит не е криминале, а любовна история на фона на исторически събития, дълбоко некасаещи масовия турски тв зрител. Напоследък турската публика си пада по лесносмилаеми и наивни кримки в стил "ранния Холивуд". И все има доста приличен рейтинг.   Сериали с много по-нисък от неговия рейтинг все още се снимат, така че аз дълбоко се съмнявам, че ще бъде спрян. А и да бъде, голяма работа. Too much drama за нищо...

# 560
Следя темата от самото начало, но не пиша,  защото не съм много добра в това Simple Smile  Сега реших да "изляза от нелегалност" провокирана от няколко неща.
gphilipova харесвам сериала! Даже много го харесвам! Heart Eyes Въздейства ми, замисля ме, трогва ме! Прочетох книгата в труден за мен, в личен план момент. Беше глътка свежест! Беше нещото от което имах нужда.
Не изпитвам никаква потребност да се съмнявам, да отричам, да лепя етикети. Достатъчно енергия влагам в ежедневието, за да различавам истината от лъжата. Който и сайт да отвориш преобладават лошите новини. gospojata е създала едно много красиво място. Постовете и винаги са написани премерено, с уважение към другите. С вкус! Заболя ме от някои коментари, даже много ме заболя. Момичета , които сте критично настроени, това , което пишете са само предположения, но със сигурност не допринасят за приятната атмосфера. Тъкмо обратното. Разбира се, че всеки има право да не- харесва, но има значение как го казваш. Дали не обиждаш, дали не нараняваш някого, дали не изричаше неща, в които няма как да си напълно сигурен.....а иначе да изчезнеш е винаги лесно!  Като Бехлюл. По важно според мен е да си даваш сметка за написаното....
Аз имам нужда от моята ежедневна доза красота, така, че си оставам фен на сериала! Simple Smile

# 561
  • София
Имах предвид ,че не е сниман в съвременна и за съвременна Турция действието му не е ли през 50-те??? АЗ не го харесах ,но не ми пречи, че Ви харесва. Peace

Влюбена, всеки е свободен да харесва или не харесва каквото си иска.  Peace
В първи сезон действието се развива в края на 60-те, във втори през 70-те, а в трети през 80-те. Но това, че не е съвременен не го прави автоматично исторически.  Wink  Peace

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 13:52 от zarani

# 562
Дами, аз съм в темата за да коментирам филма. И ще пиша това, което мисля. И така, както го мога. Няма да се разсърдя ако ме прескачате и не ме четете. Но, никога няма да приема каквито и да е опити да се ограничи свободата ми на писане. Дори и в името на приятната атмосфера. Защото не сме си на гости и не държа да ме харесвате.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 14:29 от dafne_1

# 563

претворено в сериАла / според някои сериЯл !?!? /.
Не разбирам какво отношение има към темата и приятната атмосфера забележката ти за правописа.

# 564
  • Тук някъде.....
Серия 5 е преведена на руски вече!  Heart Eyes

http://vk.com/kurtseyt_official Обаче рускините си затвориха групите за да не им крадат труда, поне така е написано под преведената серия.

Аз казах каквото имам за книгата и не смятам да продължавам по темата, защото е видно, че тя е само схематично засегната в сериала. Той си ми харесва и си го гледам с удоволствие!   bouquet
Хубав ден ви пожелавам!  Hug

# 565
Хай! Hug
Гери  Heart Eyes аз съм от тези, които обичат този сериал и го чакам всеки вторник с нетърпение! Нито ме е срам, нито се страхувам, че някой може да ми се подиграе за това ... Харесвам много и книгата, а смея да твърдя, че съм изчела доста през живота си. Също не ме е срам или страх да го кажа. Но нещо в последно време ми секна желанието да споделям тук ... Усещам напрежение, което липсваше преди, негативното отношение към филма и сценария ме измори ...Влизам тук, за да се разтоварвам от сивото ежедневие, а се изнервям...  newsm78 Не че се впечатлявам от някои направо злобни коментари, но ми се уби ищаха за споделяне ... то вече няма и с кого толкова да споделиш впечатления,  тук останаха повече тези, които НЕ харесват нито  филма нито сценария, а с тях няма какво да си кажа ... не ми се влиза в празни спорове. Peace
Софи  Hug благодаря!  bouquet

# 566
Добър ден и днес на всички Hug Heart Eyes  bouquet

Аз също не пиша много често с темата, в другите теми за  Киво пиша от време на време, защото не съм от запалените почитателки на турските сериали Peace Следя само темите за Киво, тъй като в последните години съм решила, че съм му фенка, по-точно от ЗП Simple Smile Влизам за да разглеждам нови снимки и новини около него, не само заради филмите, където участва. Въпреки, че до момента все още не ми харесва сериала, мисля, че с коментарите си не съм обидила никой с нещо, ако е така се извинявам Peace Hug Heart Eyes  Даже напротив! Опитвам се през очите на тези, които го харесват да открия и аз магията, която ми убягва до момента Peace

Приятната атмосфера и аз усещам, че  малко е нарушена в последните дни Hug Вместо да се забавляваме и разпускаме, аз мисля, че много сериозно приемаме нещата Hug Излизаме от сюжета, търсим връзка между действителните лица и събития и измислените такива и това е според мен, защото някои от нас  имахме по-големи очаквания Peace Но както каза Госпожата Heart Eyes Hug newsm51, поздрави, защото съм сигурна, че чете, дори и да не пише, не бива да сравняваме филмите и да имаме големи очаквания Peace Така поне няма да се разочароваме Simple Smile

Аз съм оптимистка обаче, филма ще го изгледам дори и само заради Киво и ще продължа да чета в темата. До момента не намирам чак толкова крайно мнение, което да подмина или да ме дразни Peace  Даже чета всичко и ми е интересно, но ми липсват и коментарите на Госпожата, разбира се Hug Моята молба в случая е, ако е възможно, да не приемаме толкова на сериозно един филм и измислените герои в него, да подхождаме с повечко хумор в обсъждането и коментарите и тогава те ще се приемат по друг начин PeaceДа не прецакваме готината тема за Киво, който ни обединява повечето и която Госпожата направи Heart Eyes Hug А и да не радваме конкуренцията Mr. Green

И за чао по едно следобедно кафенце и нещо сладичко за настроение Hug Heart Eyes

Скрит текст:

# 567
Мис  Heart Eyes Hug ти пък си точно от тези, които и да не харесват сериала, поне не плюят по него, а се аргументират защо не им харесва. Благодаря ти! И на мен ми е болно, че темата, която Госпожата направи с такава любов, вече не е това, което беше ... Аз не приемам на сериозно всичко, знам, че това е само филм, но ми омръзна, вместо да обсъждаме сериите и действието в тях, да чета дали Нермин е почтена или не, дали живее с по-млад мъж от нея, дали всичко не е нейна измислица, дали е откраднала снимките от баронесата  и т.н. Да не би да познават жената, че да си позволяват да пишат по този начин за нея  newsm78 Не казвам, че всички задължително трябва да харесват  този филм, но поне да се обосноват и кажат какво не им харесва в него, да се обсъжда той, а не писателката или сценаристката .... Филма ще си го гледам и без това, щом ми харесва. Но се чудя, дали си заслужава да гледаш нещо, което не те кефи единствено и само заради Къванч  newsm78 Аз не бих могла ... колкото и да ми е любим актьор.
Дафне, в последните дни ти обсъждаш всичко друго , но не и сериала, така, че не можеш да твърдиш, че само си обсъждаш филма ...Иначе нямам нищо против да пишеш това, което мислиш.
Хубав ден, останете си със здраве! Peace

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 17:32 от queen_fenka

# 568
  • AMS
Kurt Seyit ve Şura 6 Bölüm
/резюме за предстоящия епизод/

Скрит текст:
Petro’nun silahından çıkan kurşun peşinden getirdiği isyancıları harekete geçirir. Kurt Seyit Celil’le omuz omuza kendilerini öldürmek isteyen isyancılarla mücadele ederken; Petro Kurt Seyit’in hayat damarlarını birer birer koparmaya başlar.

Mirza Mehmet Eminof’la tanışmasından sonra Şura, Kurt Seyit’in ailesiyle bir araya gelememesinin altında yatan sebebi acı bir şekilde öğrenir. Kurt Seyit dört bir yanı saran ateşin içinden çıkıp geldiğinde, Şura yaşadığı hayal kırıklığını aşkıyla maskeler.

Kurt Seyit yokluğunda yaşananları öğrendiğinde, çiftlik evine öfkesiyle birlikte gider. Kurt Seyit’in babasıyla ikinci kez bir araya gelişi yüreğinde unutamayacağı bir iz bırakır. Öte yandan Petro, Şura’yı yaşadığı mutsuzluktan çekip çıkarmak için ilk kez kendini ortaya atar.

Gece yarısı Aluşta’ya ulaşan isyan dalgasının haberi gelir. Kurt Seyit vatanını terk etmekten başka şansı olmadığını bildiği halde ailesine arkasını dönüp gidemez. Hangi kurşunun üstünde adının yazdığını bilmeden ailesini ve topraklarını korumak için kendini siper eder.

Doğup büyüdüğü topraklarda güneş yeniden doğduğunda Kurt Seyit’in yüreğine üç büyük acı kök salar. Artık Aluşta’dan ayrılmak, İstanbul’a göç etme vakti gelmiştir.

Yayın Günü: 15 Nisan
Yayın Saati: 20.00

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 18:10 от di...va

# 569
Фенче Heart Eyes Hug Heart Eyes как си ме изпуснала мене,аз гооооооляма фенка на сериала.И не само заради Киво,а заради любовната история,заради трепетите,погледите...изобщо върнаха ме години назад с моите първи трепети и любови.Та и аз с нетърпение го чакам и гледам и всичко ми харесва в него,като почнеш музиката,декорите,игра на актьорите,това ,че е малко исторически,а бе всичко.Само в началото Щура ми беше малко бледничка за нашия блестящ левент,ама като гледам момичето как играе я харесах,направо и вярвам,че наистина е влюбена в него.А може  newsm78 и да е,то с него знае ли се,кога ще те грабне харизмата му Laughing

Общи условия

Активация на акаунт