"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Егон не е ли с два три месеца по- голям от Джон?

Това, което ме смути в иначе желязната теория, която заедно развихме са очите на Ашара, които Селми ги описва като виолетови. Ако септата имаше виолетови очи Тирион щеше да го забележи, но пък дали чичо щеше да го напише? Според мен има шанс все пак нещата да са точно такива. Тирион не дава никакво описание на очите на септата, така че е напълно възможно чичо да си нагласи след това точно тази история.

Баристън описва Ашара като млада девица. Не й пречи и на 22-23 г. да е млада девица Simple Smile.

А бе тя Кат го лапва, ама точно и конкретно ли е казано, че Берик е умрял като умрял  Laughing. той и Берик лапа съживявания от Торос, ама Торос си е жив още.

# 496
бях останала с впчечатление, че едно съживяване се размята нагоре-надолу
Берик вече не го искаше и го преотстъпва на Кат въпреки, че Торос май не беше до там съгласен; по-скоро съживяването те връща независимо колко пъти са те набучкали смъртоносно
от толкова четене в темата, препорочитане на книгата и следене на дискусията в темата за филма, вече абсолютно се обърквам кое от къде знам и дали го знам или е предположение  Blush

# 497
  • Варна
Егон не е ли с два три месеца по- голям от Джон?

Това, което ме смути в иначе желязната теория, която заедно развихме са очите на Ашара, които Селми ги описва като виолетови. Ако септата имаше виолетови очи Тирион щеше да го забележи, но пък дали чичо щеше да го напише? Според мен има шанс все пак нещата да са точно такива. Тирион не дава никакво описание на очите на септата, така че е напълно възможно чичо да си нагласи след това точно тази история.

E точно това е.  Peace
Колко души във Вестерос имат виолетови очи? Това е нещо, което прави впечатление.

# 498
Да, така е, но не изключвам възможността теорията да се окаже абсолютната истина. Мисля, че още в следващата книга ще се разбере.
Поне аз за себе си вече съм убедена, че е невъзможно Джон да е син на Ашара.

Въпрос - къде се намира Тръстиката в момента и как така пуска двете си деца да обикалят през северната пустош, само и само да заведат Бран при онзи симпатяга- дървото? Колко ценна и важна трябва да е тази кауза, че да направиш така жертва? Знаем, че Тръстиката (забравих му името) е бил много близък приятел на Нед и малките тръстики казват на Бран, че единственият път, в който баща им е плакал е когато е научил за смъртта на Нед.

# 499
  • Варна

Въпрос - къде се намира Тръстиката в момента и как така пуска двете си деца да обикалят през северната пустош, само и само да заведат Бран при онзи симпатяга- дървото? Колко ценна и важна трябва да е тази кауза, че да направиш така жертва? Знаем, че Тръстиката (забравих му името) е бил много близък приятел на Нед и малките тръстики казват на Бран, че единственият път, в който баща им е плакал е когато е научил за смъртта на Нед.

Май не е напускал блатата си от Бунта на Робърт. (Дали не отглежда някое бебе?)
Не се е явил,  когато Роб свиква знамената, но праща Мира и Джойен в Зимен Хребет заради "зеления" сън.

# 500
Септа Лемор може да е майката на Тиен/Тайен Пясък. Очите на Ашара са били поразителни. Тирион би ги забелязал. Остава да отгатнем чия майка е септата.

Не услях да с евключа навреме докато дискутирахте Питър и намеренията му относно Санса. Попаднах на главата на Катлин когато казва на Роб, че сестра на пра-дядо им се е омъжила в долината. Наследника на Зимен хребет може да е Корбри, Уейнууд... Shocked А Роб я прекъсна, че Нед имал четирима сина...
Кутрето май е намерил наследник по линията Старк за Санса. Възможно ли е това?

"Your father's father had no siblings, but his father had a sister who married a younger son of Lord Raymar Royce, of the junior branch. They had three daughters, all of whom wed Vale lordlings. A Waynwood and a Corbray, for certain. The youngest might have been a Templeton, but..."

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 12:04 от Deziderata

# 501
Четох че има теории, че Лемор е майка на Тиен, но не виждам това как ще повлияе на историята и имало ли е някакво значение за историята преди турнира.

Та около Тръстиката нещата не са никак чисти. Действително, не е напускал блатата, откакто той и Нед са напуснали кулата на радостта. Нали помним Рицаря на смеещото се дърво, за което сме сигурни, че това е Лиана Старк. Ами тя всъщност е провокирана от някакви долни рицарчета, които предизвиквали именно Хоуланд и му се подигравали. Тя откраднала (или заела не знам точно) бронята и се явила като мистериозен рицар, предизвиквайки точно тези, които са се подигравали на доверения човек на баща й. Дали пък Тръстикови наистина не отглеждат истинското дете на Лиана? Хоуланд е единственият, който може да даде гласност на една от най- големите тайни, но дали е толкова сериозна?

# 502
  • Варна
.
Септа Лемор може да е майката на Тиен/Тайен Пясък. Очите на Ашара са били поразителни. Тирион би ги забелязал. Остава да отгатнем чия майка е септата.

Не услях да с евключа навреме докато дискутирахте Питър и намеренията му относно Санса. Попаднах на главата на Катлин когато казва на Роб, че сестра на пра-дядо им се е омъжила в долината. Наследника на Зимен хребет може да е Корбри, Уейнууд... Shocked А Роб я прекъсна, че Нед имал четирима сина...
Кутрето май е намерил наследник по линията Старк за Санса. Възможно ли е това?

"Your father's father had no siblings, but his father had a sister who married a younger son of Lord Raymar Royce, of the junior branch. They had three daughters, all of whom wed Vale lordlings. A Waynwood and a Corbray, for certain. The youngest might have been a Templeton, but..."

Кой знае какви ги е замислил.  Аз намерих нещо като доказателсто за предчувствието ми, че Санса няма да е повече никога Старк.

От интервю с Мартин:

Цитат
[Will Sandor and Sansa meet?]
Why, the Hound is dead, and Sansa may be dead as well. There's only Alayne Stone.

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 13:59 от Хексе

# 503
  • Варна

Тиен е много бяла, руса и синеока. Оберин не е, а и Лемор е  тъмнокоса.

# 504

Тиен е много бяла, руса и синеока. Оберин не е, а и Лемор е  тъмнокоса.

Хм, вярно.  Thinking

Ако Хауланд Рийд крие дете, защо тогава са гимнастиките около тайната за Джон? Нед можеше да излъже за Джон, че е син на рибарка, но не го направи, защото имаше намерение да каже истината. Всичките съмнения около произхода му идват от твърдоглавото мълчание на Нед, и разбира се подмятанията на Мартин, че само Джон и Ария имат черти на Старки, че си приличат, и не на последно място, че Ария прилича на Лиана.
Дори Лиана да е ималал близнаци, Нед е щял да вземе и двете, и да каже че са негови. Мартин не би прибягнал до лигаво латино клише.

# 505
  • Варна
Е, за Хоуланд Рийд ми мина просто така. Нед щеше да си спести много главоболия, ако беше дал Джон на него всъщност.  Thinking

# 506
И на мен не ми се вярва детето на Лиана да е при тръстиките, само подчертах, че имат мотиви, основания и задължения да го направят. Ако е така обаче, наистина няма смисъл от всички упражнения на Мартин.

# 507
  • Русе
Е, сигурно би искал да му осигури възможно най-добър живот, като същевременно го скрие от гнева на Робърт. Нед обича сестра си и е съкрушен, едва ли ще забучи детето й в калта при крокодилите.

А Тръстиките получава заповед от Роб да държи Шийката, затова не излиза. Хората му са от най-голяма полза именно там. Кел файда да ги изкарат за открита битка, където само ще ги изколят за отрицателно време. Инак вярва в зелените сънища и затова праща децата си при Бран.

Не е задължително Лемор да е някоя тайнствена фигура, която да окаже въздействие върху всичко останало за пореден път Wink Все трябва да имаме и такива персонажи.

# 508
Да, но защо тогава Тирион отбелязва, че има белези по корема от бременност, че септата не е била септа цял живот, че има нещо мистериозно около нея. Та даже и Лейди я наричат. И е с Джон К. Нямаме ли някъде подсказка какъв меч носи малкия Егон? Ухх вманиачих се нещо днес.  #Crazy

# 509
задълбаването в тая сага води до лоши отклонения

Общи условия

Активация на акаунт