"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Всички кроят планове- Питър, Варис, Северът...Падне ли Вала, току виж Денерис решила да си стои в Есос.  Joy

# 451
  • Варна
Защо не,
планът му не е лош в тия размирни времена със Севера и Долината и евентуално някакви васали от Речните земи, ще има доста сериозни аргументи срещу Ланистъри и Тирели.
Само драконите могат да му развалят хубавите идеи.
Чудя се защо продължава да подценява Станис, той няма как да няма сигурни източници в Браавос.

Не разбрах за кое "защо не?"   Embarassed

# 452
 offtopic Ще ме прощавате, но какво е кифла? Безмозъчна бяла птица? Или жена с претенции? Не съм в час с новия сленг.  Blush Олена ми е възрастна за кифла, а е умна. Объркахте ме.  Grinning

# 453
  • Варна
offtopic Ще ме прощавате, но какво е кифла? Безмозъчна бяла птица? Или жена с претенции? Не съм в час с новия сленг.  Blush Олена ми е възрастна за кифла, а е умна. Объркахте ме.  Grinning

Кифла е тази, която съди за съдържанието по опаковката.

Кой е нарекъл Олена кифла?  newsm78

# 454
Възможно ли е една от кралиците, за които Петир говори да е Мелисандра. В следващия епизод Аря я нарича the red queen. и на мен не ми се струва логично да разделя Марджи от Олена. Или едната или другата.
А Станис, докато не ди наеме мечове няма как да е особено застрашителен. От главата на Теон видяхме, че Станис праща един от рицарите си в Браавос. Когата ще се бори с диваците, кога ще хваща пътя за юга. Май тези, които не следят сериала по- добре правят.

# 455
Защо не,
планът му не е лош в тия размирни времена със Севера и Долината и евентуално някакви васали от Речните земи, ще има доста сериозни аргументи срещу Ланистъри и Тирели.
Само драконите могат да му развалят хубавите идеи.
Чудя се защо продължава да подценява Станис, той няма как да няма сигурни източници в Браавос.

Не разбрах за кое "защо не?"   Embarassed

Защо да не разкрие, коя е Санса, и да не предяви претенции към Севера?

Мелисандра повече ми се връзва като кралица на Станис, вместо Селайз Grinning

# 456
  • Варна
Да, Мелисандра е по-вероятния избор. Вероятно е добре осведомен, защото и Болтънови бяха добре осведомени кой командва.

Относно Санса, не мога да преценя докъде се простират амбициите му .
Дали изобщо Северът му е нужен, в крайна сметка Болтънови стават негови хора, защото ги държи с фалшивата Аря (поне засега така си мисли)и ще може да ги контролира.

За Санса Старк той е никой и заявявайки я в обществото, губи правата си над нея. Докато като татко на Алайн думата му ще се взема предвид.  
Освен това има и друг интерес към Санса, който не знам доколко влияе на решенията му. Thinking

# 457
  • Русе
Как така ще е никой? Той е настойникът на Арин и управителят на Долината. Това е доста добра позиция за като разкрие Санса. Ако първо премахне хлапето и я сгоди за Хари, то губи тази си позиция, но има изключително широко влияние навсякъде и невероятен ум и на практика той ще е ръководителят на Долината зад двамата. Отделно е лорд на Харънхъл и владетел на речните земи. Куха титла, но ще я използва до дупка.
Докато Санса е Алайн, не му носи никаква полза за каквито там планове има. Изключая разни лични мераци въз основа на комплекси от детството му. Точно те могат да доведат до падението му.

Впрочем мислите ли, че именно той стоеше зад убийството на Нед? Т.е. когато Джофри се развихри на площада, Церсей, Варис и всички бяха като гръмнати от изненада, понеже уговорката е била друга. Някак само Пейн и Слинт скочиха с подозрителна готовност, което после се видя доста съмнително на Тирион по време на разследванията му. Дали именно Кутрето не е подшушнал на Джофри колко хубаво нещо ще е една публична екзекуция на площада въпреки заповедта на майка му?

# 458
  • Варна
Как така ще е никой? Той е настойникът на Арин и управителят на Долината. Това е доста добра позиция за като разкрие Санса. Ако първо премахне хлапето и я сгоди за Хари, то губи тази си позиция, но има изключително широко влияние навсякъде и невероятен ум и на практика той ще е ръководителят на Долината зад двамата. Отделно е лорд на Харънхъл и владетел на речните земи. Куха титла, но ще я използва до дупка.
Докато Санса е Алайн, не му носи никаква полза за каквито там планове има. Изключая разни лични мераци въз основа на комплекси от детството му. Точно те могат да доведат до падението му.

Какъв е Кутрето на Санса Старк? Никакъв. Защо тя или нейните поддръжници трябва да се съобразяват с него при евентуалното и провъзгласяване за наследница на севера?
Кутрето сгодява Санса за Наследника на Арин именно като Алайн. Той си има позициите на Север, трябва му Долината. Таткото на жената на наследника вече е някаква причина да се съобразят и с него.

# 459
Да не забравяме, че Северът мрази Болтънови, ако Санса се появи и той е нейният покровител, спасител и съветник, каквато и долна мижитурка да си мислят, че е, ще погледнат по друг начин на него... толкова са праволинейни Grinning
А тя не е глупава, ето вече почна да се учи от него

# 460
Северът знае за фалшивата Ария, според мен. Знаят и че Бран и Рикон са живи, знаят за завещанието на Роб. На Болтън и Рамзи дните са преброени. Кутрето няма никакви претенции към Севера, си мисля. Той много неща не знае, колкото и да е умен. Давос ще доведе Рикон и ще му обърка плановете.

Сериалът ще е доста по-различен от книгите, дори Мартин се е изказал, че и финала ще е различен. Не знам защо ще ни представят Браавос по-рано, но ще е достатъчно зрелищно и приятно за гледане.
Утрешният епизод със сватбата е писан от Мартин. С нетърпение чакам зрелището.  Twisted Evil
Коронис, Кутрето организира убийството на Арин, за да ликвидира род Старк. Той знаеше що за изрод е Джофри. Нарочно излъга и за ножа, знаейки, че Тирион е на Север и какво ще му се случи.

# 461
  • Русе
Санса е достатъчно умна да се възползва от неговите способности. Хитър шпионин, страшен финансист, прекрасен комбинатор и невероятен дипломат. С приятели из цялото кралство - не сред онези с благородническа кръв, но из онези под тях, които не са по-малко важни - търговци, банкери, митничари, управници, капитани и най-вече курви Laughing Laughing Единствено като военачалник не се е доказал все още, но няма и нужда, тя ще има Ройс и може би дори Тъли да водят армиите на Долината. А северняците доколко ще се съобразяват с него - ще почакаме, ще видим. То и лордовете на Долината хич нямаха намерение да го траят, но за изключително кратко време всички паднаха в ръцете му. Той точно в такива ситуации процъфтява. Можеш да се справиш с такива като него единствено по начина на Джайм.

# 462
Сериалът ще е доста по-различен от книгите, дори Мартин се е изказал, че и финала ще е различен. 

Ееееееей ще е супер, ако стане така
на това се надявах от самото начало, не ми трябва визуализация.

Искам Джейни Уестерлинг бременна, и Подправката крояща планове за Севера  Laughing  Twisted Evil

# 463
  • Варна
Линията на Кутрето ми е една от най-интересните, защото при него няма намесени магии, свръхестествени същества, жреци и т.н. Всичко си е съвсем като в реалния свят.  Laughing
Признавам всичките му качества, но не мога да му се възхитя.. Много е брутален. Confused

Освен това не съм съгласна с брака на Санса.. Тя си заслужава истинския рицар..  Crossing Arms

# 464
  • срещу двата комина :)))
изостанала съм в тази тема, но все пак да се включа  Hug гласувах за Марджери и Виктарион

Общи условия

Активация на акаунт