"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна

От този същият цитат се вижда и още нещо. Че за Петир новоизлюпеният дракон ще му дойде като гръм от ясно небе. Което не означава задължително, че ще е в негов ущърб. Даже напротив! Мисля си, че ще се възползва от ситуацията, тъй като
Цитат
Chaos isn't a pit. Chaos is a ladda!
   Wink

Този цитат не е ли от сериала?

# 436
Тц, не съм видяла кадъра на Станис в Браавос, но според мен няма да отиде. Naughty

Може кадъра да е нещо, което е видял в пламъците например..

Иначе се губи цялата интрига около Болтънови в Зимен хребет. Confused
Имаме кадър с кораб на Станис, пътуващ през Браавос и Станис и Давос разговарящи с банкера. Щом не ти е достатъчно, изчакай епизода и ще се убедиш. Според мен това предположение на Симо ще се сбъдне:
Е разбира се има вариант, банкерите на Бравоос да му откажат и след като Церсей (в 4 книга) ги отпрати , чак тогава пак да потърсят Станиз в сериала
Реално, нищо кой знае какво няма да се промени спрямо книгата. Просто малко допълнителни сцени със Станис в сериала, тъй като до появата му на стената, в книгата го няма никакъв.

Koronis, на мен все ми се струва, че тя много добре знае, че не Станис е Азор Ахай. Въпросът е защо продължава да го крие?
От главата ѝ в пета книга се вижда, че си вярва и няма задни мисли по този въпрос.

# 437
  • Варна
Ето цитата на английски:

Цитат
I always anticipated that she would beggar the realm and destroy herself, but I never expected she would do it quite so fast. It is quite vexing. I had hoped to have four or five quiet years to plant some seeds and allow some fruits to ripen, but now . . . it is a good thing that I thrive on chaos. What little peace and order the five kings left us will not long survive the three queens, I fear."

"Three queens?" She did not understand.

Nor did Petyr choose to explain. Instead, he smiled and said, "I have brought my sweet girl back a gift."

# 438
Кралицата на Розите е голям играч, точно тя се спогоди с Питър да оженят нейното внуче за Томен. Марджи е пионка с официален статут на кралица. Бабата е голяма майсторка, а се прави на разсеяна. Нали точно тя оправи на Санса мрежичката за коса, да не и седи накриво.
И нищо чудно нейна да е идеята да насъскат Серсей срещу Марджъри, за да я ликвидират чрез Вярата.

# 439
  • Варна
Кралицата на Розите е голям играч, точно тя се спогоди с Питър да оженят нейното внуче за Томен. Марджи е пионка с официален статут на кралица. Бабата е голяма майсторка, а се прави на разсеяна. Нали точно тя оправи на Санса мрежичката за коса, да не и седи накриво.
И нищо чудно нейна да е идеята да насъскат Серсей срещу Марджъри, за да я ликвидират чрез Вярата.

Играч е, но не е и една от трите кралици. Кралиците управляват, допускам, че Олена управлява чрез Марджери, не би трябвало Кутрето да ги смята отделно.

# 440
Ок, щом Марджери не е кралица(все още), то значи остават 3 кралици:
Церсей, Денериз и Селайс
Което означава, че Кутрето гледа събитията и в Робският залив. А щом ги следи със сигурност крои ли, крои някакви планове за там. Така че очаквам в следващата книга да извади някой джокер(пионка) от ръкава си, близо до Денериз (поне в Робския залив) Simple Smile

# 441
Прочетох я най-сетне пропуснатата глава.
Много умен Петир, много...  Twisted Evil
Но се зачудих как е навил лейди Уейнууд за брака, без да признае коя е Санса, явно е много убедителен с хитрите бабки  Mr. Green

Може и да и е казал, но някак не е в стила му да си разкрива козовете.

# 442
  • Варна
Селайс едва ли я брои, все пак Станис е жив, а той е важния.

За Денерис със сигурност се интересува, но не мога да преценя дали я включва в сметката на "трите кралици".
Мардж и  Церсей са двете, защото Мардж разполага с достатъчно мощ зад гърба си, дори де факто да не се води управник.

# 443
  • Варна
Прочетох я най-сетне пропуснатата глава.
Много умен Петир, много...  Twisted Evil
Но се зачудих как е навил лейди Уейнууд за брака, без да признае коя е Санса, явно е много убедителен с хитрите бабки  Mr. Green

Може и да и е казал, но някак не е в стила му да си разкрива козовете.

Той го казва в прав текст - изкупува и дълговете, затова тя е съгласна да ожени Наследника за копелдачка.

Никак не вярвам на Петир, че ще разкрие че Алайн  е Санса. Така ще я загуби.

# 444
Аз също смятам, че Олена е третата кралица - точно защото е играч от класа,а Кутрето оценява достойните противници. В цитата има предвид точно трите кифли в Кралски чертог - Церсей, Марджери и Олена. Като последните две не се броят за едно, защото бабата понякога очевидно не е съгласна с татко Тирел, но пък той не винаги я слуша, така че съдбата на Марджери не зависи винаги от волята на баба и.

# 445
Уф да бе  Hug
Чудя се Петир доколко е в течение за Денерис... Кои ли са му източниците там?  newsm78

# 446
  • Варна
Уф да бе  Hug
Чудя се Петир доколко е в течение за Денерис... Кои ли са му източниците там?  newsm78

Едва ли ще е някой от двора на Денерис. Вероятно моряци, капитани.. Thinking Той май имаше някакъв бизнес из пристанищата..

# 447
Не мисля че става дума за Денерис в този контекст. Заради споменатите петима крале си мисля, че става дума за Вестерос. Още повече, че ако става дума за Дани, тя би изпепелила другите две веднага, там няма интрига. В момента в който Дани кацне в Чертога, песента им е изпята.

В последната глава на Серсей тя си спомня, че Питър е искал ръката на Санса, но са му я отказали. Дали е знаел, че ще му откажат?

# 448
  • Варна
Да, третата кралица да е Дани, също ми е неубедително.  Peace

В последната глава на Серсей тя си спомня, че Петир е искал ръката на Санса, но са му я отказали. Дали е знаел, че ще му откажат?
Знаел е според мен че са щели да му я откажат (нали тя е ключът за Севера), но е бил длъжен да пробва.

В крайна сметка изиграва превъзходно картите си, давайки фалшивата Аря на Болтън и сменяйки самоличността на Санса. Не мисля, че някога ще й позволи да се нарече Старк. Confused

# 449
Защо не,
планът му не е лош в тия размирни времена със Севера и Долината и евентуално някакви васали от Речните земи, ще има доста сериозни аргументи срещу Ланистъри и Тирели.
Само драконите могат да му развалят хубавите идеи.
Чудя се защо продължава да подценява Станис, той няма как да няма сигурни източници в Браавос.

Общи условия

Активация на акаунт