"Песен за огън и лед" - 7

• 41 811
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Aвтор на писмото може и да е Рууз..
Направо ще копирам целия текст да може спокойно да го разнищим.

Скрит текст:
Вижте. „Копеле“ беше единствената дума, изписана отвън на свитъка. „Не лорд Сняг или Джон Сняг, или лорд-командир.“ Просто „Копеле“. А писмото бе запечатано с твърд розов восък.

— Прав беше, че дойде веднага — каза Джон. „Прав си, че си се уплашил.“ Счупи печата, разви пергамента и прочете:

„Фалшивият ви крал е мъртъв, копеле. Той и цялата му войска бяха размазани в седемдневна битка. Магическият му меч е у мен. Кажи го на червената му курва.

Приятелите на фалшивия ви крал са мъртви. Главите им са набучени на стените на Зимен хребет. Ела ги виж, копеле. Фалшивият ви крал излъга, както и ти. Каза на света, че си изгорил Краля отвъд Вала. Вместо това го прати в Зимен хребет да открадне невястата ми.

Ще си върна невястата. Ако искаш да си върнеш Манс Райдър, ела си го вземи. Държа го в клетка да го види целият Север, доказателство за лъжите ти. Клетката е студена, но съм му направил топло наметало от кожите на шестте курви, които дойдоха с него в Зимен хребет.

Искам си невястата. Искам кралицата на фалшивия крал. Искам дъщеря му и червената му вещица. Искам дивашката му принцеса. Искам малкия му принц, дивашкото бебе. И искам моя Смрад. Прати ми ги, копеле, и няма да притеснявам нито теб, нито черните ти врани. Не ми ли ги предадеш, ще ти изтръгна сърцето, копеле, и ще го изям.“

Беше подписано:

Рамзи Болтън,

Законен лорд на Зимен хребет.

Поредността на главите в книгата следват хронологията, така че е изключено писмото да е истина. Знаем от главата на Теон, че Станис е жив.

П.П. Това с "дивашката принцеса" не ми харесва, Манс не би нарекъл Вал принцеса.. Thinking

# 706
Нито пък някое от момичетата, интересно тогава откъде черпи информацията авторът на писмото, ако не от Манс... Може би все пак е пленил някой от хората на Станис.

# 707
  • Варна
Нито пък някое от момичетата, интересно тогава откъде черпи информацията авторът на писмото, ако не от Манс... Може би все пак е пленил някой от хората на Станис.

Майстерът от спойлерната глава на Теон беше предател. От него.

# 708
Това обяснява израза "червената вещица"  Grinning

# 709
Абсурд автора да е Рууз. Колкото и да е жесток е супер премерен в приказките си, пресметлив и търпелив. В един от разговорите между Рууз и Рамзи, той казва, че Рамзи трябва да е търпелив и хората да не се страхуват от него. Писмото е пълно със злоба, обиди, нетърпение и подозирам, че Рууз въобще не знае за него.

От Манс също няма да е написано. Каква му е изгодата? Защо да го праща на Джон и зашо му  е по- толкова грозен начин да го нарича копеле? Джон може да е такъв и дори той самият се представя така, но никога и от никого досега не е прозвучавало толкова грозно, колкото от това писмо. Като се има предвид, че и Рууз призна Рамзи за свой законен син и болната психика на този изрод, за мен писмото си е написано от Рамзи.

# 710
Здравейте! Голям фен съм на поредицата, и с не по-малко удоволствие чета и Вашите мнения. 
Това писмо е много странно,  но мисля, че макар и в стила на Рамзи е от Рууз. В писмото има достатъчно истина, за да се убеди Джон в неговата автентичност, има и лъжи, за които няма как да знае /източника на информация ми е мътен/. Но авторът на писмото знае, че написаното ще провокира Джон да тръгне към ЗХ, и ако Рууз знае за указа на Роб и правата, които Джон може да предяви към Севера, то това е чудесен начин да го подмами и премахне. Той е наясно, че появи ли се дете на Старк северняците ще обединят зад него и тогава всеки Болтън ще е преследван. Така мисля, но може и да греша. То тук нищо не се знае!

# 711
  • Варна
Освен това Рамзи би написал писмото на парче кожа. Laughing
Не мисля, че Рамзи би действал през главата на стария Болтън. Съгласна съм с карамел, че писмото е предварително обмислено да е такова каквото е - грубо, вбесяващо.. и подейства. Peace

# 712
Прочетох преведените глави на един дъх, Мартин така ако продължава може да изкара книгата на части Simple Smile Голямо Браво на вас за труда, тези които не са преразказани са неразличими от книгата. Simple Smile

Виктарион е намерил 3ма глупака да надуят рога, ама какво ще стане после не се знае.
Харесаха ми и главите за Баристан и Тирион, всичко около битката там. Тактическите размишления и на 2мата.
Аря си е Аря, убива за отмъщение.

Писмото и според мен е написано нарочно така за да провокира Джон. Въпроса е сега това ли провокира намушкването или вече си беше решено.

И накрая от историята за Баел, излиза, че старките са си омешали кръвта с диваците. Може пък от там да са станали варги. Simple Smile

# 713
  • Русе
То майтапът настрана, ама аз няма да имам нищо против на година да публикува по 100-200 страници, вместо 700 за 7 години. Laughing

# 714
аз пък имам  Crossing Arms
със 100-200 страници не успявам дори кафеварката сутрин да си изпия  Mr. Green
дори на спойлерните глави се разкъсвам - да се дразня, че ги има или да се кефя, че ги има  Mr. Green

# 715
Инак човешките армии дори с примитивните си технологии имат доста силни оръжия срещу другите. Обсидианът и валирианската стомана настрана, огънят към момента изглежда дори по-ефикасен. Вариантът на гръцки огън, с който разполагат, в ръцете на добър стратег може да им бъде дори по-полезен и от драконите на Денерис просто защото драконът не може да огрее навсякъде, нито да раздава огън под склад за планиране на използването му. Като човешките армии се въоръжат с гранати с гръцки огън, гледай как Другите сами ще вдигнат втори Вал, зад който да се скрият. А пък и само Вестерос е заплашен - пука им на другите континенти, там проблеми с нелегални чуждовидови имигранти няма да имат.
Не знам дали адския огън има силата на драконов, тъй като за бродниците специално, за разлика от зомбитата, ще трябва не какъв да е огън.
Но като цяло си доста прав, не изглеждат чак такава заплаха, предвид това, че едно мушване с обсидиан и са готови, а обсидиан в Драконов камък има достатъчно.

# 716
  • Варна

И накрая от историята за Баел, излиза, че старките са си омешали кръвта с диваците. Може пък от там да са станали варги. Simple Smile

Диваците както и Старките (и повечето северняци) са потомци на Първите хора. Първите хора явно са имали способности на варги.
Живели са в хармония с Горските чеда до идването на андалите, после са били изтласкани на север.

# 717
това прилича сякаш е излязло е от GoT
http://cache.images.globalsportsmedia.com/soccer/teams/150x150/1196.png

# 718
  • sf
По-скоро е емблема на футболен клуб  Wink

# 719
  • Варна
Имам въпрос.
Сънувала ли съм  Laughing или Мартин наистина е казал, че събитията във "Ветровете на зимата" ще започнат четири години след края на събитията в 5-та книга.
Реално ситуацията при повечето герои го позволява (с изключение може би на Ариан) Thinking

Общи условия

Активация на акаунт