Перник-25

• 145 413
  • 766
  •   2
Отговори
# 630

Точно на време сте и ми отг на много въпроси :* ..
А за бебето бодита носихте ли или те от там си имат.. И понеже в повечето списъци пише и одеалце та се чудех дали трябва и одеало да взимам... newsm78

Честит празник и на празнуващите днес с пожелание за много детски усмивки  bouquet
Към изброеното по-горе добавям и прах за пъпче от аптеката.Също след раждането е хубаво да имаш кола и шоколад да се посъживиш.Пантофи за в отделението.Зарядно за тел.Аз раждах Септември и бяха повити бебетата- не са ми искали нито дрешки,нито одеалце. При по-топло време май казваха, че са с дрешки, но друг да се включи ако е наясно.Сега е още хладно и предполагам,че са повити все още.

# 631
  • Перник
Аз раждах Юни месец, беше доста топло и беше с дрешки детето.
С колата не прекалявай, ако ще кърмиш веднага.

Евтини тапети ние купувахме от Мал Мук преди година. Има и един магазин на пазара.

# 632
Благодаря,Руми  Simple Smile
И пак имам въпрос...Или по-скоро молба-ако някой познава собственика на кафе Асториа(срещу хотел Струма) в центъра,моля за контакт или кога мога да го намеря в кафенето!От няма и месе съм в Перник,два пъти сядаме в Асториа и двата пъти сервитрките надписват сметките хипер нагло!Вчера бях там и като показах на момичето,какво имаме на масата и какво ми е написано в сметката,тя най-нагло изсумтя,бръкна си в портфейла и ми хвърли разликата като на животно  #Cussing out

# 633
  • Перник
+Cveteto , благодаря ти.Четох някаква статия,че са освежили АГ-то в Перник и сега и ти като ми каза,че и отношението на лекарите не е както аз си мислех-ще раждам тук Simple Smile

Днес ходих при доктор Лазов,но има закачена бележка пред кабинета,че ще приема от сряда 9.03. Цвете,ами по отношение на това,какво трябва да си нося в болницата?Памперси,подложки,шише за бебето,биберон....? Четох разни статии,но то се оказва,че във всяка болница искат различни неща... newsm78

Аз носих:
- за мен: 2 нощници, превръзки за родилки, еднократни следродилни гащи, сутиен за кърмачки, помпа за изцеждане (тя ми беше най-полезната вещ, ако я нямах много щях да закъсам с кърменето), подплънки за кърмачки, сапун, кърпа за ръце, хавлия за тяло, чаша, вилица, лъжица, сухи и мокри кърпички, непромокаеми чаршафи... и други неща, но не помня вече, но и не бяха важни.
- за бебето: памперси (малък пакет), шампоан за коса и тяло, масажно олио. Взех на Бочко. Биберони и шишета не ти трябват. Там си имат и дават техни, защото ти няма къде и как да стерилизираш твоите.
Когато ми водеха бебка в легълцето й бяха само памперсите, без другите неща. Не взимай скъпи работи.

Извинявай за късния отговор, дано не съм закъсняла с него и да ти е полезен...
Леко раждане

Много благодаря за подробностите... На desislava_1234 също...  Hug

Точно на време сте и ми отг на много въпроси :* ..
А за бебето бодита носихте ли или те от там си имат.. И понеже в повечето списъци пише и одеалце та се чудех дали трябва и одеало да взимам... newsm78

Честит празник и на празнуващите днес с пожелание за много детски усмивки  bouquet

Никакви дрехи не трябва да носиш. Там ги повиват с пелени. И одеала не трябват

# 634
Дано не се включвам със закъснение по въпросите за танците. Относно салсата, има една школа в Перник - Salsa La Tormenta, потърсете ги във фейсбук, тренировките се провеждат на ул. Кракра в Центъра. А за народните танци - Masters Of The Dance имат за целия град и извън него, също можете да ги потърсите - имат групи за деца и възрастни на много места в града, дано съм била полезна.  Simple Smile

Radost, и аз имам лоши впечатления от Астория, за съжаление не мога да ти помогна, но действително има нещо не както трябва там, сервитьорката (поне едната) винаги се държи все едно си отишъл у тях да ѝ искаш нещо, много е неприятно.  #2gunfire

# 635
  • Перник
Благодаря,Руми  Simple Smile
И пак имам въпрос...Или по-скоро молба-ако някой познава собственика на кафе Асториа(срещу хотел Струма) в центъра,моля за контакт или кога мога да го намеря в кафенето!От няма и месе съм в Перник,два пъти сядаме в Асториа и двата пъти сервитрките надписват сметките хипер нагло!Вчера бях там и като показах на момичето,какво имаме на масата и какво ми е написано в сметката,тя най-нагло изсумтя,бръкна си в портфейла и ми хвърли разликата като на животно  #Cussing out

Безобразие!
Аз бих поискала да говоря с управител на момента. И повече не бих седнала в това заведение  #Cussing out

# 636
Здравейте,
Може ли да попитам тези от вас, които ползват болничен от ЛКК по време на бременността, за колко време ви го издават. Вече втори път взимам за по 15 дни, а си спомням, че с предишната бременност в София ми издаваха за по 30 дни. Дали ще е така до края? Че с детето ми е някакъв ужас да ходя до там един път, за да си оставя картона, после пак, за да взема болничния и така всъщност всяка седмица съм в поликлиниката...

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 17:51 от Dessie.

# 637
Точно така ми го даваха, на по малко, и на всяко ходене давах и 5 лв даже.

# 638
Здравейте, момичета! Моля за малко помощ. Никак не познавам София, а ми се налага др седмица да пътувам от Перник до Цариградско шосе 117,близо до библиотекарския колеж. Може ли да ми каже някой как и с какво да стигна до там и как да се върна после. Много ще съм благодарна за помощта.

# 639
  • Перник
Здравейте, момичета! Моля за малко помощ. Никак не познавам София, а ми се налага др седмица да пътувам от Перник до Цариградско шосе 117,близо до библиотекарския колеж. Може ли да ми каже някой как и с какво да стигна до там и как да се върна после. Много ще съм благодарна за помощта.

Питай bgmaps.com  Peace Аз пробвах с варианти от Руски паметник и от Централна гара. И в двата случая няма директен транспорт, без да се налага да походиш пеш. Има и варианти с прекачвания. Не знам какви маршрутки останаха да се движат към Младост.  newsm78

# 640
  • Перник
Здравейте,
Може ли да попитам тези от вас, които ползват болничен от ЛКК по време на бременността, за колко време ви го издават. Вече втори път взимам за по 15 дни, а си спомням, че с предишната бременност в София ми издаваха за по 30 дни. Дали ще е така до края? Че с детето ми е някакъв ужас да ходя до там един път, за да си оставя картона, после пак, за да взема болничния и така всъщност всяка седмица съм в поликлиниката...

Може би ще те разочаровам, но болничните са по 15 дни. И на мен ми беше много чудно, но в Перник така процедират.

# 641
Благодаря ви, поне ще съм подготвена... явно, за да могат оовече пъти да вземат по 5 лв....

# 642

Най-удобно ми се струва с автобус 213 от Централна гара, като слизаш на разклона за Младост или с автобус 604 от ВМА (от автобуса от Перник слизаш на бул. Гешов и вървиш около 300 метра надолу.)  Peace

# 643
Здравейте на всички!
За съжаление аз все още не съм станала бг-мама, но реших да се обърна към Вас, тъй като живея от няколко месеца в Перник (кв. Изток) и все още не съм разузнала напълно града. Въпросът ми е:
Може ли да ми кажете къде се играе или се събират да играят волейбол перничани (на любителско ниво)? Просто много обичам да играя волейбол, а и трябва да се поддържа форма....

И още един въпрос, който няма нищо общо с първия. Понеже ще се омъжвам след няколко месеца, може ли някоя скорошна пернишка булка да ми припоръча добър местен сватбен DJ?

Много Ви благодаря предварително за обърнатото внимание Embarassed

# 644
Здравейте, момичета. Аз отново да ви питам на тема спорт - да знаете някъде да се провеждат занятия по йога в града ни?

И още нещо: тренировките на Светлана Кирова в ПМГ знаете ли на каква цена са и дали са добри?

Благодаря ви.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт