БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 122

• 64 562
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
ba4iiska, само да споделя моя опит със страха от гоблените на Дим.
Влюбих се в Крайбрежното кафене в момента в който го видях, знаех че ще го ушия, но не и кога. После едни девойки ми го подариха, отворих го, обкантих го и .............. не бях готова. Прибрах го и от време на време го вадих, удрях по 10-на бода и пак го прибирах. След това настъпи един момент в който знаех, че съм готова да го ушия и като го извадих -1/2 от това което бодвах се наложи да разшия и сначале........ Та така, след няколко години престой узрях за този модел. Сега съм по същия начин със овалният сезон на Дим, чака повече от 6 години в шкафа, но знам че когато му дойде времето ще го извадя. И проблемът не е в сложност, бодове или нещо такова, при мен лично проблема е психологически. Нали си е при мен - в шкафа, ще почака  Simple Smile

Хубав ден на всички.................

# 91
Здравейте, момичета! Минавам да покажа каква изненада получих вчера.
Бяло Цвете, благодаря ти и тук за изненадата- наистина абсолютно неочаквана и много приятна.
Две рамчици за снимки или бродерия с магнит отзад; сантиметър, който е като кутийка и като се натисне розовото копче в средата, се прибира и навива сам; шоколад, който ще хапнем всички и златна лента, която ще ползвам по Коледа за топки.

Картичка за мен за имения ми ден. Аз всъщност никога не съм празнувала имен ден. Скоро научих че на Цветница имам имен ден... Много е красива, а и като гледам колко труд е положен за изработването й, ме е страх да я пипам, за да не я изцапам. Много ми харесват тези картички, които имат картинка на картончето, която продължава в бродерията. А тази бродерия е доста сложна, защото контура цепи нишките на панамата. Аз много се изнервям да шия такъв и затова избягвам. Свалям ти шапка, Бяло Цвете, за търпението.

Картичка за Великден за цялото семейство

Списание с подаръци- картичката с котето ще я ушия скоро. Само се чудя защо напоследък срещам все повече модели с онзи отвратителен контур дето цепи нишките на панамата. Но в списанието има доста моделчета с нормален контур. Ще си го ползвам дълго.

... и метално яйце(предполагам че вътре е шоколад) с надпис "за Вики"

Сега аз се чувствам малко неудобно, защото Бяло Цвете е цвете, а аз не съм й подготвила нищо за Цветница, но дано усети силната прегръдка, която й пращам от тук Hug Hug Hug Hug
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 92
Роси, завиждам за шоколада и картичката Wink
И голяма похвала за всички, които са показали нещо в последните странички - много красота!
Teddybearm ме засрами с бискорню-то, моето не съм го започвала, но май се чудя дали да не сменя панамата с друг цвят и с какъв...

# 93
Много хубав подарък Роси. Страхотен е. Ти го заслужаваш Peace
Бяло ЦветеHug чудесен, мил жест Hug
ИнаТ, покажи я на картинка тази мишка  Thinking. Може би надписа в червено? - като обувките и панделката....или 1-2 нюанса по-тъмно червено.
Благодаря ви за хубавите думи за бистрото момичета Hug. Бачийска, и аз не съм шила нещо толкова трудоемко до сега, а от ДИМ опрдрлено се притеснявах. Затова уших първо "Далматинчето", Целувката на сн.човек" и "Тайната на Дядо Коледа" ( да потренирам на мъници) Laughing, но определено няма нищо сложно, нищо трудно или нещо, което да не си правила до сега. Всичко е на психологическа основа, а и размера на гоблена плаши  Wink. Почвай си го и междувременно като ти поомръзне - бодвай по нещо мъничко.
Сърбят ме ръцете сега за пазара, но ще бодна мъници, че да виждам как започват и свършват Laughing. Това ми е на мен болката Joy - шиеш, шиеш и нищо не се вижда - няма свършване. Искам аз като почна и да свърша, за да видя красотата Flutter

Доста от момичетата не пишат Confused Дано не сме разочаровали или обидили някой неволно (за себе си говоря Sad)

# 94
  • Rotterdam
ИнаТ,на жълта панама няма ли повече да изпъква?
А за надписа аз бих заложила на тъмно синята гама между 791 и 800 на дмс някое от тях
Все пак избора е твой  Hug
Така като ви слушам с тези тревоги за Дим ще продължа да си боцкам по воденицата,няма да вадя от шкафа друг  Simple Smile
Поздравеления за красотите които сте показа и готови и етапи,

# 95
Инат, смени панамата за бискорнюто със светло синя. Дидида го шие на такава и се получава хубаво. А надписа и според мен или червеното или няколко нюанса по - тъмно.
Ферхи, някоя от водениците на Лука ли шиеш?  Покажи, да видим и ние.

# 96
  • София
Здравейте ! Записвам се във вашата тема. Харесвам сътвореното от ръце изкуство. Ушила съм само 3 гоблена и то много отдавна. Напоследък ме сърбят ръцете да започна нещо ново, та търся идеи. Харесах си един гоблен. Казва се " Далии" Това са едни от любимите ми цветя. Ще пробвам да кача снимката по-късно.

# 97
  • Rotterdam
Да,Роси на Лука есенната ,не показах защото съм до никъде  Simple Smile

# 98
Инат аз направих таралеж на жълта панама. Не се сещам точно кой ще правиш, но направи надписа, с някой от цветовете с които шиеш. На жълтата панама пробвах различни рамки, но най-много ми хареса с дървена рамка. Но ти си решаваш  Hug

# 99
Добър ден на всички!
Роси, радвам се, че си го получила!  Grinning Искаше ми се да те изненадам и да те зарадвам, а като ти чета съобщението ти, си се по-скоро притеснила.  Hug Не трябва нищичко да ти минава през ума! Радвай си се спокойно на празниците, каквото и да празнувате. Усещам прегръдката и ми стига. Моля те бъди спокойна!  Hug
didida, чудесно е Бистрото! Поздравления за търпението! Ей тези твои думи ще си ги запазя:  Mr. Green
...размера на гоблена плаши...ще бодна мъници, че да виждам как започват и свършват. Това ми е на мен болката  - шиеш, шиеш и нищо не се вижда - няма свършване. Искам аз като почна и да свърша, за да видя красотата...
И да допълня за картичката за Роси.Поръчах я оригинал. Конците, които изразходвах за нея бяха около половината. Реших да използвам и остатъка. Успях да ушия още една. И ми останаха още!!Вероятно не за цяла, но все пак.  Grinning Принтирах си самата корица, поокръцах я оттук-оттам и се получи добре май, макар че цветовете на принтера са по-различни:

ИнаТ, каквато и да е панамата, аз те съветвам да направиш надписа с основния цвят, с който шиеш бекстича - сиво или черно е там, не съм сигурна.
Отивам да се разведрявам с дребоси, че не се търпи това моето!  Mr. Green Laughing

# 100
Аз моите кокиченца от Роси реших да ги направя на книжка-игленик.
Теди, и на мен сглобяването на дребоси ми отнема много време - пипкава работа Grinning. Явно не съм толкова сръчна колкото ми се иска Mr. Green
Бяло Цвете, страхотно е това с картичката. Ама много е яко  Heart Eyes

# 101
Бяло Цвете, браво за картичката. Даже два пъти!  И аз днес си мислех че ще е добре да я сложа в рамчица че да й се радвам дълго.
На Дим. има доста гобленчета с подобен вид паспарту. Аз като ших онова малкото фарче също си минах паспартуто на цветен ксерокс, но не съм го шила втори път. Направи ми впечатление че копието е с по - наситени цветове от оригинала... А изненадата си беше изненада - не чакам от никъде и от никой нищо и изведнъж - звъннннн - изненада. Ще си хапнем шоколада с удоволствие, колкото и да завижда Инат. Имам чувството че тя само с шоколади се изхранва. Ще взема да пробвам и аз пък може и да докарам елегантна фигура като нея...

# 102
  • sf
Лелелеее то имало нова тема, въобще не съм разбрала.  ooooh!
Ето снимка на гобленчето и на пеперудката, навива се и се слага между картичка или книжка и като се отвори рязко и тя излита  Mr. Green

# 103
Оооо, ама ти още ли го пазиш тоя шоколад, Роси, а и с Бейлис!...
За кокичетата мислех синя, но установих, че ми е останало парче, което не стига. Сега вече и жълтата свърших Simple Smile
Таралежче ших, не мишка  Mr. Green И всъщност вече купих червена рамка, другите, които имаха хич не пасваха, а трябва да се вместя в някакъв бюджет /няма да го подарявам от свое име, леля ми ще го подари/. Не искам надписите да са червени, ще стане голяма шарения и ще отвлича погледа от таралежчето. Колебая се между най-тъмното сиво и черно. Също дали с една или две нишки... Казвайте бързо, че го започвам. На снимката не личи, че панамата е жълта.

# 104
ИнаТ-че, според мен най-тъмното сиво (3799 ли беше... newsm78). С една нишка ще стои по-елегантно. С две нишки ми стои по-грубо/отсечено, а таралежчето е малко. С две, лично аз предпочитам на по-големи гобленчета.

Пеперудката от картичката е много ефектна  Wink. Гледах клипчето в другата тема. Супер Peace

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 14:58 от didida

Общи условия

Активация на акаунт