БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 122

• 64 611
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Hrisi    bouquet
Сега шия Коне на водопой.
Решила съм после да шия три икони за тримата мъже в къщи - свети Георги, свети Петър и свети Димитър.
Значи е хубаво да се оглеждам и за  едни фар или мелница, и за едни слънчогледи.

# 526
  • София
Вчера дадох моите гоблени за рамки... Във вторник ще са готови, дано мога да ида да си ги взема, че нямам търпение.

# 527
Много е хубаво новото бистро Heart Eyes
Аз не шия......нещо ми секна ентусиазма Rolling Eyes. През празниците (почивните дни) боядисвах.
Имам ... Thinking 4 гоблена ако не се лъжа запаси и непрекъснато си събирам по нещо не голямо Laughing. Това със запасяването -  заразих се от тук Laughing. Иначе преди да открия форума кротичко си боцках по гобленче на година.... Joy
Деси, слънчогледите са раз-кош-ни Peace. На коя фирма са и какъв размер се получава готовия гоблен?

# 528
  • София
Диди, на фирма "Алиса", размерът ще е 40х30 см., с доставката от Оля ми излязоха 60 лева.  
http://www.stitch.su/alisa/2-30

За да ви подсетя - тези разкошни лалета са на същата фирма
Скрит текст:

Ще споделя и защо реших да е оригинална комплектовка. Тази фирма за мое голямо съжаление работи с конци "Гамма", които са като Дименшънс - има съответствия, но има и големи разминавания в цветовете. Затова реших да не рискувам Simple Smile

# 529
Аз си завърших къщичката и съм много доволна от резултата! Всякакви неволи забравих като видях накрая искрящите цветове. Дано гобленчето повлече крак и да построим и нашата къща така хубава и без големи главоболия (чак сега като го видях ушито и ми мина през ума тази мисъл)

Скрит текст:

Чудесни неща показвате - кой готови, кой проекти. Аз също много трупам, макар че си знам, че едва ли ще ушия и 1/100 от това, което имам. Но пък от имане глава не боли все пак  Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 20:29 от dion

# 530
  • София
dion, разкошна!!! Прекрасни цветове!

ina., и аз много се радвам на завършения гоблен на корейката,
голям стимул ми е, макар моите цветове да се различават. Тези дни ще
снимам да покажа моя напредък по канала  Simple Smile

# 531
  • Димитровград
Ох,и аз трудно устоявам на изкушенията в сайтовете.За една година съм натрупала 4 големи и 4 малки Димчета, един Анхор,един Майа,един Орхидеа,два Риолис.Чакам всеки момент да пристигнат още 3 големи Дим.Харесала съм още 3 Риолиса,няколко на Лука-с;и лалетата и слънчогледите,които Деси показа.Тях задължително ще си ги поръчам през есента,понеже през лятото нямам грам време за шиене.Следващата зима се очертава да шия само готови комплекти.

# 532
  • София
Ето го и моето венецианско бистро. Вие си знаете, че на живо е по-хубаво,
на снимките се губят някои нюанси, които окото лови:

Скрит текст:

Отдавна не съм шила нещо, което да ми доставя такова удоволствие, направо
ме върна три-четири години назад, преди да хвана куките и плетките, когато
сънувах гоблени  Grinning.

# 533
  • София
Да споделя и аз, имам 9 комплекта готови незапочвани, 2 започнати и зарязани, и в момента почвам още един. Не броя 'домашните' комплектовки - имам схеми като за 3-4 живота. Въпреки това, манията не ме пуска, и продължавам да мрънкам за още. Някой ден, в някой друг живот... Crazy

# 534
Деси, благодаря Hug. Прекрасни са  Crazy! И слънчогледите, и лалетата  Heart Eyes
dion, много готина къщичка. Искряща както казваш Peace

# 535
Аз няма да казвам колко са ми запасите.  Whistling  Twisted Evil  Crazy  Crazy  Crazy. Само ще подскажа, само на ДИМ са. Има една приказка "жена с карта е като луд с картечница".  Shocked

# 536
  • София
Е аз затова нямам такава карта  Mr. Green

# 537
  • До сърцето...
Това за трупането на гоблени - направо съм от неудържима  Mr. Green

Последната ми придобивка - чорапче от запасите на bisy_k. Много е красиво ДИМ-чето, а аз съм...  newsm44

Иначе сега съм на вълна Риолис. Захванала съм едновременно два гоблена - етапчета:

маковете и един помощник наоколо

кончетата, в тон съм с поверията  Laughing

Апропо, тези дребоси броят ли се за поверието  newsm78 А дано, ще ми остане само фар да търся  newsm62

# 538
  • София
Radika, честито! Никъде не съм чувала да споменават нещо за размер, значи аз да взема да ушия по един ключодържател-слънчоглед и фар Mr. Green
Деси, имам такава карта, но използвам МП за целта, той по- се оправя с поръчки и тем подобни Blush Mr. Green

# 539
  • София
Деси, имам такава карта, но използвам МП за целта, той по- се оправя с поръчки и тем подобни Blush Mr. Green

Ох, какво говориш!!! Моят не знае нищо, да не споменавам, че изобщо не е наясно с реалните цени на гоблените, иначе веднага ме е изхвърлил от вкъщи, както съм на голо майчинство...  Crazy

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 20:46 от -=Деси=-

Общи условия

Активация на акаунт