ДЕКУПАЖ_47

• 113 387
  • 407
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
А после как отнемате излишното?

Моя битум е течен и не оставя много, с памук само тампонирам после оставям да изсъхне

# 151
  • София
 С терпентин, восък или уайт спирт.

# 152
Много ви благодаря, момичета! Ще опитам!
 Grinning

# 153
Здравейте, като една, така да се каже начинаеща в това изкуство..,имам един доста важен поне за мен въпрос! Нарисувах две стъклени чаши с акрилни бои и днес си купих лак спрей-на водна основа за върху акрилни бои на Pebeo, но така и не разбрах трябва ли да се пече след това чашата за да няма проблем с миенето. Надявам се някои да има някаква идея, защото чашите са ми поръчка, а всички други който съм правила и подарила, си ги пазят за красота и не ги ползват, а във вкъщи имаме само бутилки!
Моля ви помагайте ..,спешно е Sad

# 154
За да се пече, боите трябва да са специални. В противен случай много внимателно се забърсват чашите. При повече слоеве акрилен лак, може и да се измиват, внимателно без киснене.

# 155
Здравейте и ЧНГ  Simple Smile искам да ви питам някой ползвал ли е този продукт за състаряване на дърво? И по-скоро питането ми е добър ефект ли се получава или е същото като да си ползвам обикновен восък. Чудя се дали да си го поръчам  Thinking

# 156
Здравейте, аз съм нова в това изкуство, но съм тотално запленена от него. От няколко дни чета темите и вече научих някой неща. Пробвах върху свещ със салфетка и с принтирано изображение върху оризова хартия. Сега съм си закупила една кутийка от МДФ и ще се пробвам с нея. Ще кача снимки когато съм готова.
Иска ми се да пробвам и върху стъкло, но все още ми се струва прекалено сложно за мен. Simple Smile

# 157
Здравейте ,тепърва навлизам в изработката на такива красоти ,но ще се престраша да покажа какво направих за подарък на колежката си.Това е кутийка за бижута направена от хартиената част на широко тиксо,украсих я с декупаж,който направих с подръчни материали-латекс,С 200  и темперна боя.Според мен стана красиво,но имам още много да уча ,за да стават нещата ми по-красиви.Снимките може да не са добри ,но толкова си може фотографа т.е . аз.

# 158
Момичета здравейте! Първо да кажа -  страхотни сте! Имам една молба към вас. Може ли да ми кажете от къде си закупувате каменната дантела, понеже доскоро си я вземах от едно място тук в града, но вече не доставят. Помъчих се да намеря сама в темите дали сте дали някаква информация, но стигнах до 5-та и просто не успях повече да прочета, нямам и това време. Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете   bouquet

# 159
  • София
Как се купува каменна дантела?Това си е обикновена дантела, залепена с кварцова боя или нещо друго?

# 160
От магазина от който си я вземам пише "каменна дантела" за това помислих, че това е името на бялата, гъста смес, която става релефна при изсъхването и.

# 161
  • София
Ами това си е кварцова боя вероятно.Или кварцова паста ...или като там се казва. Каменна дантела е по-скоро вид декупажна техника при която се лепи дантелата на предмет с помощта на въпросната паста. (Не е  съвсем точно, но най-общо казано  Simple Smile )

# 162
  • Бургас
Здравейте на всички
С малко закъснение ще отговоря за чашите.Важно е каква боя ще се използва, ако ползвате темперни бои след време самата боя пада.Правила съм със специални бои и с обикновенни бои и след това задължително печене. Но  темперните бои се протъркват и боята пада /личен опит/ Относно каменната дантела се прави ето така, закупува се кварц ако е гъст се разрежда с малко вода. Може и да не се прави основа като при декупажа, кварца си е здрав. Дантелата се потапя във кварца,да поеме и после се слага това което ще украсявате като с пръстисе избутва излишния кварц,да стане релефно. Като изсъхне се слага лак на водна основа, като изсъхне и той се слага битум или боя за обувки /кафява/ и после с мокра кърпичка се маха боята. На гладкото избелява а в самия релеф боята си остава. Даносъм обяснила че да ме разберете. Прилагам снимки на каменната дантела и успех
Това екаменна дантела с декупаж http://hristina69.snimka.bg/daily/dekupaj.710138.30862858
Това е сервиза за кафе дето си правихстемперни бои http://hristina69.snimka.bg/daily/dekupaj.710138.32126666
Това екаменна дантела, снимката не е много хубава, а други снимки на въпросната дантела нямам http://hristina69.snimka.bg/daily/dekupaj.710138.31984103

# 163
  • Бургас
Намерих снимки и на тази делва /стана много хубава/ http://hristina69.snimka.bg/hobby/dekupaj-2014.803741.33174764

Пропуснах нещо, накрая пак се запечатва с лак

# 164
 Здравейте Simple Smile! Възхищавам се на това, което правите и искам да се присъединя към вас. За Коледа получих като подарък материали за декупаж и от тогава не спирам да правя някакви нещица. Желанието ми е да се доближа до вашите и умения и с интерес чета темите за "Декупаж". Публикувам някой от моите неща (дано да съм успяла ), надявам се на коментари - приемам и критики и похвали Simple Smile))  
http://liamfieta.snimka.bg/arts/dekupaj-ili.852250

Общи условия

Активация на акаунт