Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 648
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, Simple Smile
имам въпроси, които преформулирах, понеже изникнаха и още Laughing

В какви съдове предпочитате да замразявате - пластмасови, бурканчета? Бурканчетата може ли да всякакви - на Хип, на Нестле, ит.н.?

Аз замразявам в контейнери Авент, контейнери на Чико (те са ми към уреда за правене на пюрета), пластмасови кутийки за замразяване етап 1 и етап 2 (пратиха ми ги от Англия). Стъкло не знам дали може във фризера да се държи. Мисля, че не може.
Иначе като приготвя нещо слагам 1 бурканче в хладилника, а останалото в пластмасовите във фризера.

# 166
Замразявам в бурканчета на Хип и подобни. Никога не ми е пукало Simple Smile Просто оставяш 1 пръст празно до капачката, за да не гръмне, като се разшири водата при замразяването Simple Smile
Можеш и на куп - но по-добре е отделно, за да можеш да си правиш каквито искаш комбинации Simple Smile
Иначе зеленчуци си миксирай спокойно, но месото отделно - защот така веднага намаляваш срока за съхранение на микса - 1-2м. .. А само зеленчуци до 6м. спокойно можеш да държиш  Peace
И готови манджи съм съхранявала - 1-2 седмици - вкусът изобщо не се променя, или поне Тони никога не ги е отказвал  Wink - пак в буркнчета на Хип - прекрасни са ми точно за 1 хранене  Peace

# 167
Здравейте и от мен  Grinning
Моето педи ми забрани да ям банани, защото кърмя, а те съдържали хистамин и може бебето да получи алергия. Като слушам, че всички захранват с банани се чудя има ли нещо вярно и какви са рисковете?

Благодаря

# 168
Моето педи ми забрани да ям банани, защото кърмя, а те съдържали хистамин и може бебето да получи алергия. Като слушам, че всички захранват с банани се чудя има ли нещо вярно и какви са рисковете?

Благодаря
Ами те не само бананите съдържат хистамин Simple Smile И доматите примерно също..
И много други неща съдържат разни алергизиращо възможно съставки Simple Smile
Но като цяло си яж банани Simple Smile
Не яж много бобови да не си докарете колики.. и избягвай цитрусите и .. ограничи млякото Simple Smile

# 169
duhi_puhi, може ли и аз да те питам нещо  Praynig аз имам бурканчета на Хип - 125мл, те и по-големите бурканчета на Хип с еднакви капачки ли са???
Мога ли наистина да замръзявам в тях  Rolling Eyes извинявай за глупавите въпроси , но все още доста неща не са ми ясни  Blush

# 170

Благодаря

Не яж много бобови да не си докарете колики.. и избягвай цитрусите и .. ограничи млякото Simple Smile
Аа аз ядях много бобови и нямахме колики Naughty Laughing

# 171
  • мъничко градче
Здравейте отново , имам един въпрос , мога ли да давам всеки ден каша от овесени ядки , малкото е на шест и половина и по принцип давам, но незная дали е полезно или има вреда всекидневната им консумация.Благодаря ви предварително

# 172
контейнерчетата  на авент за замразяване нали само за 4 пъти ставало да се ползвт  newsm78 или има и някакви други
 И да питам стават ли и за микровълнова после като се размразят да притопля??

Ще почвам  захранване и ми се ще всичко да е домашно та тъкмо птоучвам в какво да съхранявам пюретата.

# 173
Здравейте отново , имам един въпрос , мога ли да давам всеки ден каша от овесени ядки , малкото е на шест и половина и по принцип давам, но незная дали е полезно или има вреда всекидневната им консумация.Благодаря ви предварително
Ако става въпрос за бебе на шест месеца и половина  ми се струва малко да му  се дават всеки ден каша от овесени ядки, а и е по-добре да се дават разнообразни храни, за шест месеца са подходящи кашите от кафявия и белия ориз, елдата, царевицата и просото и би могло с тях да се разнообрази менюто!
п.с.овесените ядки съдържат глутен

# 174
Ще почвам  захранване и ми се ще всичко да е домашно та тъкмо птоучвам в какво да съхранявам пюретата.
Аз замразявам във формички за лед, след това замразените купчета ги слагам в найлоново пликче.

# 175
duhi_puhi, може ли и аз да те питам нещо  Praynig аз имам бурканчета на Хип - 125мл, те и по-големите бурканчета на Хип с еднакви капачки ли са???
Мога ли наистина да замръзявам в тях  Rolling Eyes извинявай за глупавите въпроси , но все още доста неща не са ми ясни  Blush

На Хип всички са с еднакви капачки.. И на Гербер, и на Семпер, и на всички подобни.. Съвмести ми са Simple Smile
И да, наистина можеш Simple Smile Само оставяй място до капчаката, да не се пръснат бурканчетата Simple Smile

Посва вадиш, в гореща вода.. или в МВ направо  Wink - ако много бързам там ги мятам Simple Smile

# 176
zdraveite.az sam nova vav foruma.mnogo polezni ne6ta ste napisali i mislq da se vazpolzvam ot tqx.nie sme v 6 mesec.

# 177
duhi_puhi , много благодаря    bouquet

# 178
  • СОФИЯ
Здравейте! Имам едно въпросче към по-опитните  Simple Smile  може ли да се съхранява на принципа на пюретата, кремче или грис приготвени с мляко? Например ако днес направя цяло пакетче нишесте с 1л. мляко и го прибера в бурканчета в хладилника, ще се запази ли за няколко дни,както пюретата?  Единствената цел е спестяване на време, с близнаци съм и ми е физически невъзможно да приготвям всекидневно, поради което давам готови неща, а ми се иска да премина към домашно приготвена храна  newsm12

# 179
Здравейте! Имам едно въпросче към по-опитните  Simple Smile  може ли да се съхранява на принципа на пюретата, кремче или грис приготвени с мляко? Например ако днес направя цяло пакетче нишесте с 1л. мляко и го прибера в бурканчета в хладилника, ще се запази ли за няколко дни,както пюретата?  Единствената цел е спестяване на време, с близнаци съм и ми е физически невъзможно да приготвям всекидневно, поради което давам готови неща, а ми се иска да премина към домашно приготвена храна  newsm12
Не съм чула да има храна която се разваля до 48 часа в хладилник,така че невиждам проблем.1кг с близнаци не е много,то си е за две хранения.
Аз процедирам така,готвя днес и давам най-много 3 пъти,което е 48 часа.Ако съм прекалила с готвеното слагам във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт