Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 657
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 180
  • СОФИЯ
 newsm10 Така си е,а и вече след годинката са големи човечета...

# 181
За пръв път преглеждам тази част от подфорума и съм приятно изненадана, да сте живи и здрави момичета, че споделяте опита си  Hug! И аз имам въпроси, на част от които си отговорих, но за тези които ще задам не ми стана ясно, защото съвсем се обърках.
1. Какви зеленчуци и плодове да давам за разнообразие през този сезон? Ние тепърва заместваме обедното хранене и избягвам да купувам вносни плодове и зеленчуци.
2. Как точно да комбинирам продуктите, защото вече втори път се запичаме. По повод това, че не мога да разнообразя пюрето със запичащи и разхлабващи продукти, то тиквата трябва да присъства постоянно в пюретата, а редно ли е това?
3. Какво е съотношението на запичащ и разхлабващ продукт?
Извинявам се за глупавите въпроси, но за втори път се запичаме и не ми се иска да е в двете крайности - запечена или с разстройство   Sad

# 182
  • мъничко градче
Данина аз за разхлабване тъй като и моето мъниче е често запечено от захранването ,давам каша от овесени ядки ,но съм захранила и с продукти съдържащи глутен, та давам такава кашичка и дори и слагам вътре и плод . Попитах нашия доктор дали мога всеки ден да давам и той ми отговори положително .Така, че ако си захранила с глутен опитаи.Ядките са полезни.

Ако решиш:слагам да ври 300 мл вода и сипвам 4 лъжици финни овесени ядки и равна мъничка лъжичка захар, през това време приготвям и плод, ябълка или банан, и го пускам при ядките нарязан на парченца , и като поомекне , нужно е на всичко около 5,6 минути.Отстранявам от котлона и пасирам.

# 183
kati_peal, много благодаря. Не сме захранили още с глутен, но тази рецепта ще я запазя за по-нататък.

# 184
А защо не редуваш запичащи със разхлабващи и регулиращи храни?
Ето тук ще намериш отговор на въпросите си ... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.0

# 185
Да се включа и аз по въпроса със замразяването. Аз замръзявам в найлонови пликчета.

Днес правих Елда. Първо я накиснах и след половин час "цъфна". Опитах я - нямаше нужда от готвене, но въпреки това я посварих. Преди да я направя доста изчетох за приготвянето и, 4е ми се стори доста сложна за готвене, но не е кой знае какво. Мисля да пробвам киноа и амарант те също биле безглутенови. Ако някой ги е правил да пише мнение.

Да попитам. Срещнах по магазините брашно от царевица(стърготини) и елда. Може ли от тях да се приготвят кисели. От цареви4но нишесте съм правила, но от брашната не знам. Като гледам почти вси4ки каши са направени от брашна.
Ако си правя домашно брашно както в публикацията, колко време мога да го съхранявам. newsm78

Специални благодарности на Косе-Босе  bouquet. Страхотна информацийка дава Wink.

# 186
Иначе зеленчуци си миксирай спокойно, но месото отделно - защот така веднага намаляваш срока за съхранение на микса - 1-2м. .. А само зеленчуци до 6м. спокойно можеш да държиш  Peace

Духи, мерси, ще ги правя отделно. Wink А например обработката на зеленчуците каква да е, особено ако ги слагам накуп във фризера? Примерно искам да замразя картоф, морков, целина, зелен фасул... всичко варя накуп и после пасирам и в бурканчета ли? newsm78

# 187
Картоф не дей Simple Smile
Само в краей случай, ако е в манджа Simple Smile Иначе стават гумени и гадни  Sick
А пък можеш и бланширани, и варени да ги замразяваш Simple Smile Зависи после колко и как ще ги готвиш..
Може и направи пасирани, може и на парченца.. А после да пасираш вичко на куп..

Пробвай как ще ти е най-удобно  Peace

# 188
здравейте, ние вече сме на 8 мес, досега съм давал само готови пюрета, но вече искам аз да й ти приготвям. Искам да попитам даден  зеленчук от кой месец се въвежда. Например кога и дали мога да добавя праз, лук, броколи и т.н. Благодаря на всички за ценните рецепти, който прочетох

# 189
здравейте, ние вече сме на 8 мес, досега съм давал само готови пюрета, но вече искам аз да й ти приготвям. Искам да попитам даден  зеленчук от кой месец се въвежда. Например кога и дали мога да добавя праз, лук, броколи и т.н. Благодаря на всички за ценните рецепти, който прочетох
А ти досега какви неща си давала? Всичките, които изброи, можете вече спокойно да ги хапвате Simple Smile
А ако си ги давала като готови пюрета - съвсем спокойно си ги давай и на домашни манджички Simple Smile Не е нужно да въвеждаш нанаово  Wink
Ето тази тема ще ти бъде полезна -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.msg9794949#new

# 190

# 191
А ти досега какви неща си давала? Всичките, които изброи, можете вече спокойно да ги хапвате Simple Smile
А ако си ги давала като готови пюрета - съвсем спокойно си ги давай и на домашни манджички Simple Smile Не е нужно да въвеждаш нанаово  Wink
Ето тази тема ще ти бъде полезна -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.msg9794949#new

досега съм давала -картоф, морков, тиква, царевица, ориз, елда, овесени ядки, копър общо взето все стандартни неща.
Има доста теми за захранването, но така и не успях да открия дали има нещо като табличка картоф, морков - 5 мес, лук -7мес (напр., както за разхлабващи и запичащи храни). Ако някой може да ми помогне дали сте срещали такава. Embarassed Ако някой я има може ли да я сподели. Предварително благодаря

# 192
# 193
Мами,  имам проблем
Захраних малкия с пюре от тиква в събота/сравнитено успешно/ Проблема е че пюрето ми е доста течно като консистенция/малко по гъсто от боза/ и реших да сложа АМ за да има по познат вкус за малкия. Обаче пюрето веднага се пресича и става супер течно  Rolling Eyes пробвах 2-3 пъти и накрая си му го дадох "чисто" само тиква, кое според вас не е наред newsm78 Млякото го сложих след като загряхлеко пюрето и не разредено а с лъжицата от кутията директно/за да не стане мн течно а уж да се сгъсти малко/.

# 194
Мами,  имам проблем
Захраних малкия с пюре от тиква в събота/сравнитено успешно/ Проблема е че пюрето ми е доста течно като консистенция/малко по гъсто от боза/ и реших да сложа АМ за да има по познат вкус за малкия. Обаче пюрето веднага се пресича и става супер течно  Rolling Eyes пробвах 2-3 пъти и накрая си му го дадох "чисто" само тиква, кое според вас не е наред newsm78 Млякото го сложих след като загряхлеко пюрето и не разредено а с лъжицата от кутията директно/за да не стане мн течно а уж да се сгъсти малко/.
Запис да следя и аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт