Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 364
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 225
Е аз няма да го замразявам то аз  1 бурканче ще направя за 2 дена да има. Ще си го държа в хладиника. Ох незнам, може пък да си направя тиквата и утре да забъркам пак картофено и да го добавя ма мн сложно с тея картофи значи   ooooh!

# 226
Няма проблем, тиква с картоф да се съхранява в хладилника, аз съм правила такава комбинация и не е ставал гаден картофа, даже не става на бучки, както ако е само картоф в хладилника.

# 227
Бу,благодаря!  bouquet

# 228
И аз имам още въпроси. Simple Smile
Как приготвяте млечни пюрета със зеленчуци? Има такива на Нестле, които се водят вечерно пюре за сън. Simple Smile Всъщност по-скоро се добавя АМ/кърма към обикновено зеленчуково ли? И енетуално добавяли се нещо за сгъстяване? newsm78

# 229
И аз имам още въпроси. Simple Smile
Как приготвяте млечни пюрета със зеленчуци? Има такива на Нестле, които се водят вечерно пюре за сън. Simple Smile Всъщност по-скоро се добавя АМ/кърма към обикновено зеленчуково ли? И енетуално добавяли се нещо за сгъстяване? newsm78
Можеш да пробваш - зеленчуково пюре + АМ + зеленчукова каша Simple Smile
На мен таз каша ми вършеше страхотна работа  Peace

# 230
зеленчукова каша Simple Smile
На мен таз каша ми вършеше страхотна работа  Peace

Тази каша готова ли е? Май не съм виждала зеленчукови? newsm78

# 231
  • Пловдив
Слънчо имат безмлечна зеленчукова Wink

http://slantcho.my.contact.bg/nonmilkgruels.htm

# 232
И аз да питам нещо - мога ли към готова млечна каша да добавям кърма? Съображението ми е за това, че се събира доста кърма в часовете на заместено хранене, а не искам да я замразявам Confused

# 233
  • До хладилника, който обичам
Ако заместваш кърмене (сигурно знаеш, че можеш да захранваш и да даваш твърда храна и без заместване на кърменето), то да, можеш да даваш кърма с кашата. Но специфичните ензими в кърмата могат да я направят по-рядка и да става все по-рядка, колкото по-дълго престоява.

# 234
 До сега давах безмлечна оризова на Милупа, която приготвях с кърма, но вече искам да въведа глутена, а и млечните каши имат желязо, та за това се чудех възможна ли е тази комбинация.
Много благоданря Бу!   bouquet

# 235
До сега давах безмлечна оризова на Милупа, която приготвях с кърма, но вече искам да въведа глутена, а и млечните каши имат желязо, та за това се чудех възможна ли е тази комбинация.
Много благоданря Бу!   bouquet
То и в кърмата има желязо  Wink .. което се усвоява много по-добре, от изкуствено добавеното в кашите  Simple Smile
А млечна каша + кърма.. не ми се струва много удачен вариант Simple Smile

# 236
Привет и от мен  Hug

Лео е вече на 13 м и много харесва готвена храна. За сега яде прясно готвено рядко, все още обядва с пюретата на Хип и Бебевита. Но все по вече ми се иска да яде готвено домашно. ВЪпроса е че не знам какво мога да му давам. Сега яде печени картофи, супа (по скоро манджа) от картофи, лук, моркови и ориз. Супата я намачквам с вилица до като е гореща. Не пасирам нищо.

Въпроса ми е какво мога да готвя и давам което да не изисква пасиране. Примерно мога да кълцам наситно. Не съм давала готвено месо...а салати дали може вече?

# 237
Момичета,да ви питам за ориза(белия) в домашните пюрета!Само се вари предварително,или по друга технология се приготвя?

# 238
Момичета,да ви питам за ориза(белия) в домашните пюрета!Само се вари предварително,или по друга технология се приготвя?
Защо предварително ?
Слагаш си го с другите неща както си се готви манджа Simple Smile Защо да го вариш предварително ?

Бебешките манджи не са нещо страшно и чак толкова специално Simple Smile По-скоро всичко прилича на гъста супа  Mr. Green

Въпроса ми е какво мога да готвя и давам което да не изисква пасиране. Примерно мога да кълцам наситно. Не съм давала готвено месо...а салати дали може вече?
Всичко можеш да си даваш, което си въвела Simple Smile
Аз режеш на робота зеленчуците, докато станат с необходимата големина. Сипваш в тенджерата и вариш Simple Smile
Месото е по-друга работа - него го режа на ситно след като се е сварило. Или го меля в мелачката предварително Simple Smile като за кайма.
За салатите - ако искаш давай - само да ги яде Simple Smile
Моето още освен краставици и чат-пат някоя чушка или морков, друго не иска .. С доматите е особено скаран  Rolling Eyes

# 239
Пак съм аз с въпрос - мога ли да дам на бебка грах, праз, лук, зеле, макар че всичко до тук изброено е било съставка в пюрета (с изключение на зелето). Сега си правя вече домашни пюрета и искам да прибавя и от тези продукти.
По повод това искам да питам следното - ако в едно пюре има състав от например : картоф, грах, лук, морков, това значи ли,че вече посочените зеленчуци са въведени или трябва да ги давам като отделна съставка (естествено тези, които позволяват, а не като лука например)?

Общи условия

Активация на акаунт