Рецепти за домашни пюрета и каши

  • 683 475
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 712
О да, вакум задължително даже ще подгрея за по сигурно след като е на пюре и после  в бурканчетата.

Нещо не ми е получава картофеното пюре Rolling Eyes  с пасатора е лепкаво та като сваря картофите ги натискам през една цедка и така ама става бавно. Видях в един магазин една джаджа преса за картофи се води прилича на преса за чесън ама  голяма дали ще въши работа за пюре Thinking Някой ползвал ли е ??

# 211
  • Мнения: 342
Не си пълни кухнята с ненужни неща! Ако вариш картофите с обелките е нормално да се получи лепкавост, за това слагай преварена  вода докато е още топла. Ако ги вариш белени, слагай повече вода-да ги покрие и после ако се получава същата лепкавост добавяй по малко от тази вода, в която са врели картофите. Може още до като е топло да ти е рядко пюрето, но като изстине се сгъстява. Аз ги правя на кубчета в микровълновата и никога не се получава лепкавост.
Успех, с времето ще свикнеш, но щом имаш робот той е достатъчен. Аз съм много доволна от него, макар в началото да се ядосвах защо въобще го имам след като не върши работа  Laughing ... но виновен беше не той, а аз Wink

# 212
  • Мнения: 120
Аз пък мисля, че този уред за картофено пюре е много хубав. Майка ми има такъв от едно време и картофеното пюре, което прави с него не може да се сравни с никое друго по пухкавост. Даже искам и аз да си купя, дай координати, ако не те затруднява Simple Smile !

# 213
  • Мнения: 782
Може да изполвате и преса за чесън  Simple Smile Аз картофа го намачквам с вилица , докато е топъл и добавям от водата в която е врял . Не става лепкав Rolling Eyes

# 214
  • Мнения: 6 788
Нещо не ми е получава картофеното пюре Rolling Eyes  с пасатора е лепкаво та като сваря картофите ги натискам през една цедка и така ама става бавно. Видях в един магазин една джаджа преса за картофи се води прилича на преса за чесън ама  голяма дали ще въши работа за пюре Thinking Някой ползвал ли е ??

Не го пасирай, винаги ще става такова гадно и лепкаво. Sick
През цедка защо е да е бавно, правя го за 5 минути и става толкова пуФкаво Mr. Green пюрето!  Peace Преса за чесън имам, не съм го пробвала тоя вариянт. Най-лесно ми е с цедката. Simple Smile

Мами, може ли да ми кажете, че съм изпекла тиква - как да я съхраня в камерата? Както е готова, пасирам и директно в бурканчета ли? newsm78

# 215
  • Мнения: 1 045
Аз картофите ги нарязвам на кубчета като за мусака,заливам с вода колкото да ги покрие.След това пасирам с водата и никога не е ставало лепкаво.
Рибата може да се готви както другите меса.
Аз не мога да разбера какво толкова има в готвенето на бебе?Същото е както при възрастните без пържене и подправки-добавки.

# 216
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 677
Мами, може ли да ми кажете, че съм изпекла тиква - как да я съхраня в камерата? Както е готова, пасирам и директно в бурканчета ли? newsm78

Например да Simple Smile Това е вариант. Мисля, че можеш и сурова на резени да съхраниш така, отделно, че сурова ненарязана тиква издържа дълго в хладно, сухо помещение.

# 217
  • Мнения: 1 712


Аз  пресата я видях в един магазин за домашни потреби, 8 лв струваше.


Сега друго да питам пак за картофеното пюре. Че нестава за консервиране ми е ясно но колко може да издъжи след като го направя преид да го дам? В момента процедирам така в 11.30 слагам да се варят картофите пасирам бъркам с млекце и към 12.00 му го давам да яде. Обаче ми се налага утре  да излезна  и мислех да го храня навън  та акого забъркам към 10.30 в 12.00 ще става ли още за ядене ? Мляко мога да сложа  непосредствено преди да го хапне. Понеже ако не може, това означава, че винаги когато ядем картоф трябва да си стоим вкъщи Rolling Eyes

# 218
  • Мнения: 1 089
Беба28,
купих си такава преса и тя веднга се счупи, защото е доста афиф. Имам и по-масивна от лят алуминии, от преди 20-30 години. Повече става, но когато ми я донесоха, вече бяхме минали на готови пюрета. Гледам такава преса има и на ТСМ, но за не нищо не мога да кажа, освен, че очаквам, че германците са по-безкомпромисни с качеството.
А по втори ти въпрос нищо не мога да кажа за толкова малко бебе... аз съм захранила след 6 месечна възраст и съм на мнение, че всякакво по-ранно захранване е напълно излишно...независимо даи кърмиш или не. Това беше и КАТЕГОРИЧНОТО  мнение и на педиатърката ни и на детската гастроентероложка, с която се наложи да се консултираме по друг повод.
Ако в пюрето слагаш АМ, аз бих те посъветвала да разтваряш АМ преди да го сложиш в пюрето, непосредствено преди храненето. Топла вода можеш да носиш в термос, а млякото на прах - в шише, бурканче и т.н. И след това да го добавяш към картофа и да разбъркваш...

# 219
  • Пловдив
  • Мнения: 51
Здравейте,извинявам се ако вече е обсъждано, но искам да ви попитам дали може към по-рядички домашни пюрета да добавям готова каша?

# 220
  • Мнения: 8 242
Здравейте,извинявам се ако вече е обсъждано, но искам да ви попитам дали може към по-рядички домашни пюрета да добавям готова каша?
Можеш Simple Smile Чудни стават  Peace

# 221
  • Мнения: 204
Duhi puhi,може ли пюре,към което е добавена оризова каша да се замрази?

# 222
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 677
Не съм Духи Simple Smile Но не би следвало да има проблем. Като цяло оризът не е перфектната храна за замразяване, но би трябвало да стане добре.

# 223
  • Мнения: 1 712
Пак да питам Simple Smile
Тиква като правя пюре го затварям  в бурканчета и в хладилника, картофеното преди хапване го забърквам ама  сега реших да ги смеся та мога ли да сваря тиква + картоф да ги пасирам заедно и после в бурканчетата  newsm78 картофа незнам дали ще се скапе Thinking

# 224
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 677
Картофът не се замразява добре, така че може да е по-удачно да го правиш преди консумация.

Общи условия

Активация на акаунт