Рецепти за домашни пюрета и каши

  • 683 366
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 78
Почти на 7м. сме, започнах около 5 да захранвам, защото той вече се протягаше да ми вземе хапката от устата Mr. Green.
Май си нямаме схема на захранваме, каквото прочета тук и малко инстинктивно както преценя.

# 301
  • Мнения: 8 242
Почти на 7м. сме, започнах около 5 да захранвам, защото той вече се протягаше да ми вземе хапката от устата Mr. Green.
Май си нямаме схема на захранваме, каквото прочета тук и малко инстинктивно както преценя.
Можеш спокойно да дадеш пиле или пуешко.. А след месец глутен Simple Smile Тамън ще сте във златната среда  Peace

# 302
  • Мнения: 78
Идеално, благодря ти  Hug

# 303
  • там
  • Мнения: 14

Искам да ви поздравя за страхотните рецепти.Всеки ден изпробвам нова,вкусни са и ме улеснява какво да готвя.  bouquet

# 304
  • София
  • Мнения: 413
Здравейте мили мамчета, вчера се сдобих с ТОВА и нямам търпение да започна да приготвям разни вкусотийки на моето момченце. Записвам се и започвам да следя темата!
 Hug

# 305
  • Мнения: 85
Ето и една моя любима рецепта (от Бон Апети):
100гр тиква,1/2 банан,1 с.л. обезсолена извара, 2с.л.оризова каша.
Моето тамагочи я обожава Grinning

# 306
  • Мнения: 89
Момичета, дайте съвет с какво да сготвя брюкселското зеле.  Grinning
Пробвах да го сложа в зеленчукова супа, после го намачках с картофи на пюре, опитах и с ориз, обаче моят синковец така и не го прояде.

# 307
  • София
  • Мнения: 413
cherry girl за съжаление не мога да ти бъда от полза.

И аз се включвам с въпрос - Кое е по-добре, да задуша на пара тиквата и да я замръзя, или да яа замръзя и когато ми потрябва, тогава да я готвя на пара?

# 308
  • Мнения: 1 089
Cherry girl,
като не иска сега брюкселско зеле, просто опитай след месец примерно. Броколито и без друго е по-лесно смилаемо за по-малкие деца, а чудесно замества другите видове зеле ( бяло зеле, карфиол, брюкселско зеле)

Little sweet didka,
може би е добре да четеш, какво пише в темата преди да си зададеш въпроса. Вече беше обсъждано, че суровите замрАзени продукти могат да се съхраняват по-дълго от топлинно-обработените. Т.е., ако скоро ще я даваш тази тиква - може и от задушената на пара  да си замрАзиш малко. Ако ще мине повече време до следващото предлагане, по-добре замрАзи сурова тиква на парченца - за по-лесно дозиране.

# 309
  • София
  • Мнения: 413

Little sweet didka,
може би е добре да четеш, какво пише в темата преди да си зададеш въпроса.

Съжалявам, просто 20 страници с по 15 публикации на всяка....а тиквата седи 2-ри ден в хладилника, обелена. Палавника спи и аз гледам максимално да използвам тези отпуснати ми от него час-два.
Много благодаря за отговора!!!!

# 310
  • Мнения: 6 788
включвам с въпрос - Кое е по-добре, да задуша на пара тиквата и да я замръзя, или да яа замръзя и когато ми потрябва, тогава да я готвя на пара?

Дидка, аз пека тиквата и я пасирам после и слагам в бурканче, 2 пръста под нивото на капачката и слагам във фризера.

# 311
  • София
  • Мнения: 413
Мерси Лурдес, аз на уреда за готвене на пара....нали ми е нов та да му се нарадвам. Вчера сготвих така една доза-стана страхотна! Толкова е сладка, а разбира се грам захар не съм сложила!

# 312
  • Мнения: 782
Каша от овесени ядки, царевично нишесте и банан.
Овесените ядки се накисват предварително, аз ги накисвам сутрин, тъй като правя кашата вечер. Варят се до готовност, добавя се царевичното нишесте /разтворено в студена вода/ . Прибавяте настърган банан и след като се задуши, кашата  е готова за консумация  Simple Smile

# 313
  • Мнения: 211
Много хубави рецепти, непременно ще опитам някои! Рекох да се включа и аз в темата с едно питане. Вече ядем доста храни и общо взето лакомчо  не отказва нищо, от това, което му предлагам eat - както готови, така и домашни пюрета. Та на въпроса - питах се дали е удачно да слагам по малко червено цвекло, в някои от пюретата, които приготвям? Знам че е много полезно и въпреки, че е по-трудно смилаема храна може би няма да има проблеми, след като вече хапва пащърнак и алабаш. Ако някой е пробвал, моля нека сподели

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 15:33 от slanchoranche

# 314
  • Мнения: 2 132
Много хубави рецепти, непременно ще опитам някои! Рекох да се включа и аз в темата с едно питане. Вече ядем доста храни и общо взето лакомчо  не отказва нищо, от това, което му предлагам eat - както готови, така и домашни пюрета. Та на въпроса - питах се дали е удачно да слагам по малко червено цвекло, в някои от пюретата, които приготвям? Знам че е много полезно и въпреки, че е по-трудно смилаема храна може би няма да има проблеми, след като вече хапва пащърнак и алабаш. Ако някой е пробвал, моля нека сподели
Малки сте още Peace

Общи условия

Активация на акаунт