Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 490
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 315
Много хубави рецепти намерих тук Peace Надявам се да мога по-често да следя темата, за да разнообразя максимално менюто:peace:

# 316
Хайде моля ви някой да пусне и примерно меню за една седмица за възраст около 15-15 месеца. МОля  Praynig Praynig Praynig

Духи Пухи?

# 317
питах се дали е удачно да слагам по малко червено цвекло, в някои от пюретата, които приготвям? Знам че е много полезно и въпреки, че е по-трудно смилаема храна може би няма да има проблеми, след като вече хапва пащърнак и алабаш. Ако някой е пробвал, моля нека сподели

Червено цвекло въведох в 7 месец. Бях направила пюрета от ориз и карфиол, но станаха много гъсти. И за да ги разредя направих Червено цвекло(мнохо трудно се сварява) с ябълка по-редичко и прибавих малко към пюретата. Стана много хубаво. Моята бебка пащърнак не и понася, но с червеното цвекло нямаме никакъв проблем.

# 318
Хайде моля ви някой да пусне и примерно меню за една седмица за възраст около 15-15 месеца. МОля  Praynig Praynig Praynig

Духи Пухи?
О, аз съм последния човек който може да ти даде такова нещо Simple Smile Меню де Simple Smile Не мога и не обичам да планирам Simple Smile Аз съм импулсивен човек .. вкл. за готвенето  Laughing
А и на вашата възраст тепърва въвеждах млечните още  Laughing

Мога да ти дам идея - отваряш менюто на една детска кухня .. и ето т и меню Simple Smile
Ето например:
http://www.1expresno.com/menu_detska%20kuhnia.htm
http://vipbebe.com/menu.php
http://www.herrbebe.com/menu.this.week.php

# 319
didka_80, благодаря ти за идеята! Реших да поизчакам още малко с въвеждането на цвеклото, но непременно ще пробваме, мисля че на Малчо ще му хареса!

# 320
  • София
Мамита, кажете ми моля Пресни или стари картофи са по-добре за бебо дребо? Тръгнах да купувам и видях и пресните, купих килограм такива и килограм от старите. Знам че има повечко вода в пресните, но все пак? Посъветвайте ме.

# 321
  • До хладилника, който обичам
Стари картофи Peace Пресните са да ги задушиш с копър, чесън и масло и да ги изядеш с халба бира Grinning За манджа не стават.

# 322
  • София
Ама Бу, аз и за бебо ще ги задуша с копър и чесън(само че в уреда за готвене на пара)! Пък и бира през  кърмата ще си пийне! И той е човек все пак!!!  Mr. Green
Мерси за отговора!   bouquet

# 323
 Как да приготвя пюре от авокадо? И после как да го съхранявам  newsm78 в бурканчета в хладилника ли? Мога ли да замразя вече готово пюре? И друго се чудех дали няма да стане да отрежа половината а другата с фолио да опаковам и да замразя Thinking тиква така съм си замразила ама не съм убедена за авокадото

# 324
авокадото чудесно се съчетава със задушени (варени) картофи и праз. аз слагам малко масло и няколко кристалчета сол. по- нататък може и чесънче. добре се съчетава авокадо със зелена чушка.
не съм замразявала, така че на този въпрос не мога да отговоря

# 325
Как да приготвя пюре от авокадо? И после как да го съхранявам  newsm78 в бурканчета в хладилника ли? Мога ли да замразя вече готово пюре? И друго се чудех дали няма да стане да отрежа половината а другата с фолио да опаковам и да замразя Thinking тиква така съм си замразила ама не съм убедена за авокадото

Аз го намачквам с вилица (може и да се пасира) и го смесвам с някакъв плод - ябълка, круша или банан. В началото бях оставила намачкано за другия ден, но много потъмнява, затова сега ако не ползвам цялото авокадо, а 1/2, оставям другата 1/2 в хладилника в затворена кутийка и е по-добре. А защо искаш да го замразяваш  newsm78? То не се ли намира целогодишно?

# 326
  • Бургас/Пз
Мерси Лурдес, аз на уреда за готвене на пара....нали ми е нов та да му се нарадвам. Вчера сготвих така една доза-стана страхотна! Толкова е сладка, а разбира се грам захар не съм сложила!

Дидка, аз съм я нарязала на купчета и в пакетчета по 100гр във фризера. Вадя слагам в уреда и след няколко минути е готова. И е точно за едно хранене. Добавям по някога ориз или картоф.

По принцип ако пресните картофи са домашни не виждам пречка да не може да се дават.

# 327
  • София
Ani_d като каза ориз...чудя се дали да не почна да му варя на мойто пате ориз и да го мешам с различни зеленчуци-морков, тикба, карфиол, тиквичка, спанак...ти как процедираш с ориза?
 newsm78 Какво ще ме посъветвате, че досега само картофа е така по-хранителен от твърдата храната която приема? Той яде на парченца, не е нужно да е пасирано, даже мисля че по-му харесва като има парченца.

# 328
Диде аз одавна  слагам ориз. Сварявам заедно тиквички и ориз и го пасирам по на едро.  Даже мисля да увелича малко ориза, че само зеленчука не го засища за дълго.

# 329
Искам да попитам как да приготвя пюре от грах? Притесняват ме люспата на зърната да не раздразни стомахчето.

Общи условия

Активация на акаунт