Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 819
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 585
може ли някой да даде акъл
приготвих домашно пюре от ябълка (на пара, пасирана)
колко време мога да съхранявам пюрето в бурканчета?! в хладилника
мога ли да приготвям за 2-3 дни напред ако слагам в хладилника?

# 586
Какво мога да ползвам за сгъстител на домашно зеленчуково пюре, освен картоф? Искам  разнообразявам, ама ме притеснява, че ако правя пюре от тиквичка и морков, да кажем, няма да е така питателно като с картоф.

# 587
Опитай с ориз.

# 588
Какво мога да ползвам за сгъстител на домашно зеленчуково пюре, освен картоф? Искам  разнообразявам, ама ме притеснява, че ако правя пюре от тиквичка и морков, да кажем, няма да е така питателно като с картоф.

Всяка зърнена каша (домашна или готова) .. примерно - ориз, елда, царевица.. по-нататък и пшеничена Simple Smile

# 589
И аз така си мислех. Още не съм давала нищо зърнено, ако започна с каша, мога ли следващият път да сложа ориз наистина и обикновен бял върши ли работа?

# 590
И аз така си мислех. Още не съм давала нищо зърнено, ако започна с каша, мога ли следващият път да сложа ориз наистина и обикновен бял върши ли работа?
Можеш Simple Smile Върши работа Simple Smile
Можеш да си "сготвиш" всичко на куп - ориз, морков, тиквичка (или каквото си въвела) - и после пасираш Simple Smile

# 591
Ейй, чудесно, мерси  bouquet Че нещо бавно ми върви въвеждането на зеленчуците и малко да разнообразявам, макар, че като го гледам на него му е все едно.

# 592
Четох  в рецептите за кафявия ориз, че бил много по-полезен. Мисля от утре да започна да храня бебо с кафяв ориз? Някой знае ли дали е подходящ за 8мес. бебок?   chef

# 593
С каква гъстота трябва да са домашно приготвените пюрета ,след като е пюрирано ?
Аз слагам АМ или кърма  към пюрето ,но ме интересува трябва ли да е гъсто за бебе на 6м.
Днес втори ден вече бебето отказва да се храни с биберон и аз давам пюрето с лъжичка ,с кашата по същия начин реагира ,не мога да си обясня защо прави така

# 594
С каква гъстота трябва да са домашно приготвените пюрета ,след като е пюрирано ?
Аз слагам АМ или кърма  към пюрето ,но ме интересува трябва ли да е гъсто за бебе на 6м.
Днес втори ден вече бебето отказва да се храни с биберон и аз давам пюрето с лъжичка ,с кашата по същия начин реагира ,не мога да си обясня защо прави така
При захранването изобщо не може да става въпрос за хранене с биберон  ooooh! Това си е живо нахранване, а не захранване  Rolling Eyes
Още повече за 6м. бебе..
Много правилно си отказва мъничето  Mr. Green
А ти защо даваш храни, различни от мляко с шише  newsm78 За по лесно?

# 595

# 596
Аз правя пюрето горе-долу с консистенцията на тесто за палачинки или по-скоро една идея по-гъсто. Давай с лъжица- трябва да свикне не само с новата храна, но и с новия начин на хранене.
Някой по-горе беше питал- аз правя пюре за 2-3 дни. Ако излязат 3 бурканчета, едното го слагам в камерата за друг път, едното в хладилника за следващият ден, а едното го давам същия ден. Говоря за плодови пюрета, зеленчукови съм правила и съхранявала така навремето за голямата щерка, ама не ми харесваше вкуса на картофа, когато се притопли.

# 597

Трябва да е толкова гъсто, колкото иска бебето Simple Smile
Пробваш - отначало по-редки консистенции и постепенно сгъстяваш, докато видиш как му харесва на детенцето.
Няма определен "стандарт"  Peace

# 598
  • София
от кога зеле? прясно, сготвено с домати и ориз  newsm78

търсих, търсих назад, но не намерих отговор. само едно питане, ама и то без отговор.
наготвила съм, но се чудя да й дам ли на шушоната или да й готвя отделно  Thinking

# 599
В Примерна схема на захранване на последната страница имаше обсъждане на прясното зеле  Peace

Общи условия

Активация на акаунт