Рецепти за домашни пюрета и каши

• 688 484
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 990
  • Пловдив
Вчера реших да направя каша от просо ( не от готовите каши, ами от нормалното просо на зрънца) , сварих го както пише и го пасирах, ами то стана ужасно  Sick Аз като съм си варила и става супер, а това беше ужасно, леко нагарчаше. Дали не е заради пасирането  newsm78 Някой правил ли е така каша?

# 991
  • София
снуки, аз редовно купувам пащърнак от женския пазар, в долната му част, която е покрита си имам една лелка, която редовно носи пащърнак, има и разни зелени неща като лапад, спанак, киселец, вади понякога и домашни тиквички, морковчета, цвекло.

Ивка, аз също веднъж съм правила просо - сварих и пасирах и после изхъвлих, защото на никой у дома не му хареса. Заключихме, че явно просото не е нашата храна и втори път не съм пробвала.

# 992
  • София
_илка  Hug благодаря много!!!

# 993
  • Пловдив
снуки, аз редовно купувам пащърнак от женския пазар, в долната му част, която е покрита си имам една лелка, която редовно носи пащърнак, има и разни зелени неща като лапад, спанак, киселец, вади понякога и домашни тиквички, морковчета, цвекло.

Ивка, аз също веднъж съм правила просо - сварих и пасирах и после изхъвлих, защото на никой у дома не му хареса. Заключихме, че явно просото не е нашата храна и втори път не съм пробвала.

Аз като си правя за мен каша от просо, го варя малко в прясно мляко, слагам масло и банани и става невероятна каша, но пасирано стана отвратително  Sick

# 994
Вчера реших да направя каша от просо ( не от готовите каши, ами от нормалното просо на зрънца) , сварих го както пише и го пасирах, ами то стана ужасно  Sick Аз като съм си варила и става супер, а това беше ужасно, леко нагарчаше. Дали не е заради пасирането  newsm78 Някой правил ли е така каша?

трябва да се измие преди да го сготвиш, понякога си нагарча и да го измиеш аз правих на малкия тоза следобедна закуска с просо и праскови никога не съм му пасирала просото  Rolling Eyes както и киноа, амарант и тази малките зърна и семена  Peace

# 995
Лурдес и аз това щях да пиша Laughing

Май никой не ни отговаря обаче. Laughing Може би въпросът ни не е важен? Thinking

# 996
Здравейте, как давате извара? С какво я комбинирате? Става дума за 9 месечно. Simple Smile

аз не давам-  моето е с АБКМ, но мога да те посъветвам да му слагаш в попарата, зеленчукова супа, кашата със зеленчуци, можеш да я даваш в много неща
аз така процедирам сега с козето сирене и кашкавал, тъй като успяхме до там да стигнем, имаме още много хляб да ядем до краве продуктите

# 997
  • София
Лурдес и аз това щях да пиша Laughing

Май никой не ни отговаря обаче. Laughing Може би въпросът ни не е важен? Thinking

Аз извара никога не съм давала. Аз самата не съм яла извара от детските си години. Хич не я обичам и съответно е изключена от домашното ни меню. Нямам точна идея каква е разликата между извара и сирене, но предполагам, че навсякъде, където може да се сложи сирене би могло да се замени с извара  Thinking
Аз лично сирене слагам в зеленчуковите пюрета, които са с картоф, на оризовите някак си не ми ходи, а при "готвенето" за малкия се водя доста от личните си вкусови предпочитания  Embarassed

# 998
Лукс, Илка, благодаря за отговорите. Simple Smile Илка аз слагам във оризовите манджи кисело мляко. Simple Smile
Лукс, дано бързо да ви мине тази алергия. Sad Hug

# 999
  • София
 Peace запис от мен в темичката, че си поръчах пасатор, а и скоро почваме по сериозно с пюретата и кашите.

# 1 000
Peace запис от мен в темичката, че си поръчах пасатор, а и скоро почваме по сериозно с пюретата и кашите.
не прекалявай с пасатора ,да не стане като при мен - "принца" не ще да дъвче, ако може да е пасирано, смачкано, смляно, к'вото да е да не е с парчета -  и аз като теб си купих пасатор Simple Smile  Laughing а вече е на година и половина с 12 зъба

# 1 001
Това с пасатора си е проблем....и ние имаме такъв с баткото...и сега само яде накиснат хляб в манджичката...а вече си е доста голям

# 1 002
Здравейте, как давате извара? С какво я комбинирате? Става дума за 9 месечно. Simple Smile
Моето дете предпочита извара пред сирене, първо с нея захраних, изключително полезна е. Добавям я в овесени ядки, сварени с мляко или с вода и масло и добавям банан или друг плод. Можеш да я сложиш в попарата. Става много вкусно в комбенация с плод, пасирана - такива пюрета има на Гербер примерно, пасирана половин ябълка+половин банан+1 с. л. извара, вкусно е и с круша, с праскова. Правя едно кремче - извара и кисело мляко 1:1 и малко захар, аз вече слагам мед, се пасират до гладък крем и се оставя да стегне в хладилника, изважда се час преди да го даваш, към него добавям плодове - малини, ягоди, череши. Правя по рецепта от нета едно нещо - "изварена запеканка" - извара, грис и яйда, в твоя случай вероятно жълтък, захар/ мед и или плод се пече.
За обяд може да се добави към варен картоф с масло или пека чушки с яйце и извара. Добавям към спагети с маслинки и доматен сос.
Спестява ми обезсоляването на сиренето и мачкането, комбинира се със сладко, не на последно място - правя си я сама от домашно мляко, което купувам от един съсед. Така зная какво давам, че в купените сирена все нещо не харесвам.

# 1 003
запис  Mr. Green ....за сега

# 1 004
  • София
Мерси Дени,Поли ....виж за това не се бях сещала  Blush Ще внимавам да не прекалявам

Общи условия

Активация на акаунт