Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 468
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 975
да, бъни с овесени ядки, но са с масло /растителен произход и на моето дете не му е проблем/ ако искаш ще ти дам рецепта.
един въпрос към майките на по-големи дечица, примерно 15-16 месеца Simple Smile какво предлагате за закуска сутрин и следобед???

# 976
  • Пловдив
Аз пак с въпрос . Мога ли на тази възраст да давам каши от сварени зърна (елда , просо) и после пасирани?  newsm78

# 977
Аз пак с въпрос . Мога ли на тази възраст да давам каши от сварени зърна (елда , просо) и после пасирани?  newsm78
аз съм давала така,
но не прекалявай с пасирането защото моето е на година и половина и не иска да дъвче, а чака да му е пасирано -
така , че научавай го да яде едро, а не да чака да е пасирано:)

# 978
  • Пловдив
когато правите домашни каши от зърна,слагате ли им АМ и как,като самото домашно брашно се вари с вода,правите го гъсто и го разреждате после с готово АМ ли???
взех елда  на зърна,четох указанията в началото на темата,и доколкото разбрах-тя се вари както е на зърна,нали така?не се смила на брашно,поне така прочетох newsm78

правили ли сте пюре с макарони?има готови -"Спагети с домати и тиквички ","Макарони с шунка и зеленчуци""Шунка с зеленчуци и макарони "-това са все на Хип,мисълта ми е как се приготвят?

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 11:21 от niko11

# 979
  • София
нико, моите много обичат макарони - правя ги почти като за възрастни, само пропускам запържването и чесъна - т.е. лук, червена пиперка, домат - това на пара и после пасирам за сосчето, слагам и малко риган за аромат, прибавям и макароните - каквито и да са, спирали, прави, спагетти, панделки, няма значение, и после прибавям или кашкавалче или сиренце или месенце, каквото има. каката ги обожаваше точно тия манджички, малки и той много им се радва

елдата се вари като ориз,

# 980
  • Пловдив
илка значи доколкото разбрах -отделно си варя зеленчуците,и отделно макароните,като ти самите зеленчуци ги пасираш,а макароните не,така ли?от каква възраст си ги правила тези пюрета,Никол почна 9 месец,захранила съм я с глутен вече

# 981
  • София
нико, пасирам и макароните после със зеленчуците
такива макаронки давам вече 4-5 пъти на малкия, т.е. от около 8м.,
след като вече си захранила с глутен нямаш проблем да ползваш макаронени изделия, стига да нямат яйца в тях  Peace
а зеленчуци можеш да им слага всякакви, въпрос на вкус

# 982
  • София
запис  Hug

# 983
чакай и аз да се запиша в тази хубава и полезна темичка  bouquet

# 984
  • Пловдив
преди 2 дни взех едно бурканче на Хип ,което се хареса на Никол-води се пълнозърнеста плодова каша:съдържа освен плодове,пълнозърнести пшенични люспи и пълнозърнести овесени люспи-Такова нещо в домашен вариант как мога да направя?плодовете ясно,но зърнените съставки?с овесени ядки ли,но пшенични люспи не продават предполагам???
продават ли се някакви смесени ядки за домашно приготвяне на каша?

# 985
# 986
Закуската на моето детенце най-често е  филиика с масло и към него салам, кашкавал, сирене, мармалад, или попара, също и пастет

# 987
Здравейте, как давате извара? С какво я комбинирате? Става дума за 9 месечно. Simple Smile

# 988
Лурдес и аз това щях да пиша Laughing

# 989
  • София
Момичета, намирате ли някъде пащърнак? Иска ми се да направя пюренце от него, а не го виждам никъде...??? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт