Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 609
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 1 230
На тях пише без ГМО и консерванти. Тези БИО, които са по-скъпи са предимно с произход китай, а тез са поне български. Мисля, че стават за захранване.

# 1 231
И аз мисля че стават.В крайна сметка никой реално не знае Био-то колко са Био Crazy
Аз и сега се чудя защо Хипп кашата от Елда е 6 лева и е 99% брашно от елда и 1% вит.Б1, а брашното на Т.Тенев е 2 лева и малко и е 100% брашно Joy В крайна сметка винаги може да си добавим сами плодове с Б1 Wink

# 1 232
И аз мисля че стават.В крайна сметка никой реално не знае Био-то колко са Био Crazy
Аз и сега се чудя защо Хипп кашата от Елда е 6 лева и е 99% брашно от елда и 1% вит.Б1, а брашното на Т.Тенев е 2 лева и малко и е 100% брашно Joy В крайна сметка винаги може да си добавим сами плодове с Б1 Wink

Е, Хип са си класа. Но например Слънчо мислите ли, че био продукти използват в пюретата и кашите. Аз все пак за захранване съм използвала готова каша ориз и овес, но то е защото имаме проблем със стомахчето. Аз на нищо китайско нямам вяра. Смятам, че цената им е по-висока не заради качество, а причините са транспорт, мито и пр.

И да уточня Елдата им е 500гр.

# 1 233
Да, видях, но от кашите има и био такива. Не говоря само за био брашната в био магазините.

# 1 234

Е, Хип са си класа. Но например Слънчо мислите ли, че био продукти използват в пюретата и кашите. Аз все пак за захранване съм използвала готова каша ориз и овес, но то е защото имаме проблем със стомахчето. Аз на нищо китайско нямам вяра. Смятам, че цената им е по-висока не заради качество, а причините са транспорт, мито и пр.

И да уточня Елдата им е 500гр.
Вие и на ХИП не вярвайте много  Whistling
Изобщо концепцията БИО-мио е по-скоро маркетинг и реклама, отколкото реално да носи каквито и да е ползи и предимства Simple Smile Не употребявам такива!

Витамин Б1 не се съдържа особено много в плодовете  Wink -> http://world-population.net/food/bg/v555

# 1 235
Здравейте
Исках да попитам следното: Пипера  само печен и обелен ли може да се дава?
Имам сурово замразен от лятото и се чудех дали мога да го сваря на пара newsm78

# 1 236
Здравейте
Можеш, разбира се Simple Smile

# 1 237
Здравейте

Вариш пипера с водичка и след това белиш.

# 1 238
е, по-добре на пара, както иска и тя....

# 1 239
Пипера дори може и да не се бели, ако е сварен и пасиран няма люспички. Давала съм по този начин от 8-9 месец. Добавям в супи и ядене нарязан на дребно.

# 1 240
Благодаряяяяя  Hug

# 1 241
Здравейте, в домашно приготвено  пюре по колко кубчета от формички за лед с месо слагате на 180-190гр.

# 1 242
Здравейте, в домашно приготвено  пюре по колко кубчета от формички за лед с месо слагате на 180-190гр.
Аз не ги правя във формички за лед, а и те са различни по големина. Като купя пилешко месо, гърди - нарязвам на парчета колкото орех или малко по-големи, замразявам в пликчета, сурово във фризера. Като ми трябва - вадя и готвя по 1 пюре от 180 гр. Така правя и с телешкото, само че първо го меля на кайма и замразявам на топчета със същата големина.

# 1 243
Здравейте, в домашно приготвено  пюре по колко кубчета от формички за лед с месо слагате на 180-190гр.

Аз лично слагам в момента 5 кубчета, които са от тези формички за лед, които се продават заедно със самите хладилници.Не са от най-големите форми за лед, които има почти навсякъде по пазара, а почти наполовина по-малки.Дефакто около 3 стандартна големина.Лекарката каза 1 супена лъжица месо и аз на око   chef

# 1 244
  • София
На мен педиатърката ми каза месото да е 2 ч.л. или колкото кибритена кутийка.
Аз съм сварила месото, нарязала по-скоро накълцала и съм замразила в пликчета за замразяване, за около 3 пъти.  Вадя и режа.

Общи условия

Активация на акаунт