Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 542
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 90
JeniB Hug

Това ми е достатъчно, моя маймун не кусва плод (а ябълката я заобикаля мнооого отдалеч Rolling Eyes)
И да минеш да се разпишеш при Мартенки - пуснали сме те за национално издирване Naughty

# 91
  • До хладилника, който обичам
оризовата каша и оризовото брашно едно и също нещо ли са?
Зависи Simple Smile
Ако е готова каша, гледай дали има захар, нишесте и прочее "подобрители", както и дали е млечна и с какво мляко.
Ако вземеш готово оризово брашно (от диетичните щандове, например), по всяка вероятност си е просто смлян ориз, от който можеш да свариш каша на Катерина Simple Smile
Ако предпочиташ пълнозърнести продукти, можеш да си препечеш кафяв ориз, който да смелиш (в кафемелачка, робот) и после да правиш каша.
Ако брашното е от препечени зърна (независимо какви), то ще се сварява по-бързо. Ако е обикновено брашно, ще иска повече варене (с повече вода), за да се свари както трябва. Ако е готова каша, просто се прави както са й указанията.

# 92
Момичета, да попитам- КИВИ от кога се дава.
Нали е плодовата витаминозна бомба, та днес реших и спретнах едно пюренце с банан и кърма. Но се уплаших да не е сред алергените...
Малката принцеса е на 7м и 4 дни  в момента и не е особено впечатлена от зеленчуците и плодовете, та дори и от първото си месце...

Благодаря предварително.

# 93
LeAn мисля че малко по-късно се дава кивито.

Момичета по колко време държите домашно пюре в хладилника?

# 94
LeAn,
можеш да погледнеш в библиотеката тук или в "Хранене с адаптирани млека и захранване на бебета" - има много схеми, но имай предвид, че кивито е мъхест плод и като такъв е с по-голям потенциал за алергизиране. Мъхестите плодове се дават по-късно по принцип.

# 95
Момичета, благодаря! Hug

Да, май ще се КИВИзираме след годинката... Wink

# 96

[/quote]
Аз го държа 2 дена.   А оньи ден една приятелка ми каза,че на третия ден,пюрето и на Хип хванало големи плесени.Направо се ужасих.   Ама съм сигурна,че 2 дена може да се съхранява в хладилник.

# 97
Кивито попринцип се препоръчва след годинката,но банана също е пълен със зеленчуци и напълно нормално е да се дава към 5 месец. Не говоря от собствен опит,защото моят син е с късно захранване и още банан не му е предлаган,защото сме едва на моркови с картофи,но определено бананът е сред плодовете с които ще въведа плодовите пюренца на малкия.

# 98
milisa, разбрах те Wink
И ние почнахме късно и не съм много напред с въвеждането...та исках да зная какви плодове мога да дам... и така, де!

Успех при вас и дано всичко да си яде детето!!!

# 99
Цитат
Аз го държа 2 дена.   А оньи ден една приятелка ми каза,че на третия ден,пюрето и на Хип хванало големи плесени.Направо се ужасих.   Ама съм сигурна,че 2 дена може да се съхранява в хладилник.

Shocked Явно пюрето не е било нещо наред.. Доста повече от 3 дни съм държала забравени бурканчета с малко в тях, ама чак големи плесени не съм виждала ..
Иначе до 48 часа и за купени, и за домашни е нормално да се съхраняват  Peace

# 100
Duhi-Puhi,страхотни рецепти,невероятна си!  bouquet

# 101
Здравейте момичета!Поздравления за страхотната тема !
Моята дъщеря яде само домашно приготвена храна и рецептите които прочетох ще са ми от полза.
Искам да попитам и за рецепти с риба,досега съм я давала само от готови пюрета,но искам и да и приготвя нещо.
Благодаря предварително  Hug

# 102
  • в шоки-land
3дравейте, момичета  Hug Heart Eyes
днес 3апочнах 3ахранването с тиква...мина добре...
а3 имам ето това ...останах приятно и3ненадана...освен че готви на пара, миксира, реже и топли се и3ключва сам, което беше и  главната причина да го купя...когато 3ахранвах големия си син редовно прегарях  Embarassed или 3абравях нещата на котлона Rolling Eyes и водата и3вираше....

темата е страхотна  Peace
Duhi-Puhi - много благодаря 3а споделените рецепти   bouquet  bouquet  bouquet

# 103
И аз съм доволна от уреда на Чико. Слагам си зеленчука, пускам минутите и той сам се изключва като свърши времето  Grinning После слагам ножчетата за пасиране и с няколко натискания пюрето е готово  Wink

# 104
  • До хладилника, който обичам
Здравейте момичета!Поздравления за страхотната тема !
Моята дъщеря яде само домашно приготвена храна и рецептите които прочетох ще са ми от полза.
Искам да попитам и за рецепти с риба,досега съм я давала само от готови пюрета,но искам и да и приготвя нещо.
Благодаря предварително  Hug
Опитай да задушиш на пара месо от бяла риба, което удачно се съчетава с картофи и моркови или ориз (или всичко друго, което и големите ядат като гарнитура за риба).
Друг вариант, който аз ползвах, беше да сложа в домакинско фолио парче риба, картофи, моркови, зелени подправки за риба, за детето - почти или изцяло без сол, завива се фолиото и се пече на фурна. Вътре месото и зеленчуците се задушават, после само се прави месото на дребно и готово. За по-малко дете може да се намачка с вилица зеленчука и да се омеси с месото.

Общи условия

Активация на акаунт