Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 129
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Явно само мойто момче е яшно каквото и колкото му дам все яде.От плодовете не яде единствено ябълки а иначе киви,мандарини,портокали,круши и всичко останало си яде.Малко с кнсистенцията не напредваме ориз и кус кус директно връща,ама май само тва му е кусура

# 541
  • София
Има една теория, че в този момент от развитието - след годинката - вниманието на децата е насочено към двигателното развитие и новите умения и възможности да опознават все повече и повече нови територии Simple Smile , те не се задържат на едно място, като навити пружинки са и често предпочитат да останат леко гладни, но да не пропуснат какво къде прибра мама току-що, защо дрънчи така звънко, искам да го видя, СЕГА!, какво ще стане ако го ударя по-силно в радиатора, я, мама реагира остро, а ако го ударя малко по-силно... ooooh! Кой ти мисли за ядене!

# 542
Ние от Биозин сме доволни чук-чук Simple Smile не сме боледували тази зима все още и вит. Ц отвреме навреме.

От един месец някъде спи само след обяд, към 13 ч., обядва в 15 ч. Simple Smile следобедната ни закуска заминава чаак към 18ч., а вечерята преди 20 ч. не я иска.

Остана ни кучешките зъби и очакваме голямата истерия с тях, мацам с Калгел (доволна съм), а ако е критично положението давам няколко гранулки Камолила на Boiron.

За яденето - криво ляво се оправяме с повече настоятелност и креативност от моя страна, плодове яде, но не смятам, че солетките са повече боклучета от някои от плодовете, дори съвсем не мисля, че солетите са боклучета, както се изрази пресилено една мама.

Памперса през деня окончателно го махнахме, излиза навън и спи на обяд пак по бикини. Нощният памперс понякога е сух сутрин. Казва си всеки път и двете, нощем понякога се събужда да иска вода, малко след това казва ПИШ, но я игнорирам засега, че тъкмо започнах да спя и аз без големи прекъсвания. Много съм доволна, рано започнахме с опитите за гърне и ефекта е отличен.

Теглото си ги върнах съвсем скоро след раждането, но целулита излиза извън контрола ми. По-рано ходехме до НСА да тичаме, а малката се разхождаше в средата  на стадиона и береше глухарчета, но сега е студено Sad и импровизирам вкъщи, обаче не е достатъчно.  

# 543
  • София
Моят храна не отказва, засега не се оплаквам. Яде си второто от кухнята, десерта не го давам, освен ако не е овесени ядки или грис. Вечер му правя нещо аз.
Количката ни Хаук се счупи, на прословутото място на дефект на модел 2012 г. (оказа се, че такава сме купили, при все че пазарувахме малко преди раждането). От офиса на официалния вносител обаче бяха много любезни и ни я поправиха съвсем безплатно, за 5 дни стана. Та не съжалявам за избора си, все пак...
Иначе малкия е много подвижен и палав. Системно употребява само думичките дай, там, мама, тате, баба, мяу, бау, ... това е. Казва как викат разните животни, прави опити да повтаря някои мои думи. Туй то.
през деня спи само веднъж, за около 2-3 часа. Вечер ляга в 22, сутрин в 8 става. през нощта има едно будене за мляко около 2 часа.

# 544
  • гр.Пловдив
Ехоооооооооо МаМиНкИ newsm45 #Puppy dog cry
Никакви ви няма,гледам темите на други по-големи и малки бебоци преливат,а нашата съвсем е залязла,мъчно ми става,че няма грам активност smile3518

Искам да ви питам напредвате ли с проговарянето,че нас хич ни няма -казва само баба,деди,ам-ам,мама,ииии,ъъъъъ Laughing
Коцето миналата седмица беше болен,но се оттървахме без антибиотик само с комбинация от 2 сиропа+някакви капки и панадол.
В къщи е тотална лудница-малкия разхвърля като за последно,изобщо не мога да въдворя ред,всичко му е мега интересно и има бясно желание да рови,пипа и хвърля GrinningПредполагам всички са така-няма вече кротушани Crazy
Биберончето се смуче нон-стоп-всяка седмица купуваме,защото го изгризва злобно Mr. GreenНе си правя изобщо илюзия да го махам скоро,защото към момента е мисия невъзможна..
Същото важи и за памперса и гърнето-решила съм като се стопли тогава да стартирам акция по отучване и ходене на гърне-поне като се напикава да е топло и да съхне всичко бързо Mr. Green

Живот и здраве на есен ще е на ясла-вие ще ги пускате ли-записани ли са?

Поздрави  bouquet

# 545
  • Кюстендил
Здравейте!
Най-вероятно никой няма време да пише от малките. Аз не пиша много, но ви чета редовно и се радвам на успехите ви.
Малчо по цял ден щурее и се чуди каква пакост да измисли. Направо е неудържим. Говори непрекъснато, но почти нищо не му се разбира. Казва мама, тати, баба, айде, така, шест и някои други думички, които му се получават случайно. Когато го попиташ дали иска нещо винаги казва не.
Ние успяхме да махнем бибероната и съм много доволна. Ей така изведнъж сам се отказа от нея. С махането на памперса сме до никъде, но и аз съм го оставила за лятото, когато е топло. От септември сме записани на ясла и ще видим дали ще ни  се получи.  Grinning
Пожелавам ви приятен ден въпреки дъжда!  Grinning

# 546
Здравейте и от нас!Ние въобще не искаме да говорим.Само мама, ако е на зор.Иначе е певец.Щурее по цял ден.И ние мислим да ходим на ясла, но да видим дали ще ни приемат.

# 547
  • София
Здравейте.
Време имам тоолкова много, все се чудя какво да правя и накъде да забегнем.
Аз дребния мисля да си го гледам до към 3 и после ще му мисля???? Поработвам 2-3 дни седмично и ми е супер.
Седи си кротко на гърнето и върши някои неща., но като не може да ми каже кога аз и не настоявам.Почти нищо не говори успокоявам се от факта, че ме разбира.Ще изчакам до две години ако е така ще го водим на специалист.
  bouquet

# 548
Малката говори вече доста, разбирам половината от нещата обаче и казва много животни как правят. Махнахме дневния памперс и слагам само за сън. Навън е по гащи също Simple Smile. Новото е, че се отбиваме. За последно цока в петък. Трудно е, плаче доста, тръгва да ме съблича, спи с татко си, а аз с батко й в другата стая. Казах си обаче стига с кърменето.....заради него се буди през нощта по хиляди пъти, през деня е нервна и все искаше да цока и рев ако не дам, изобщо не поглежда към твърда храна, пък камо ли да я яде. Та равносметката е, че сега, като не се кърми,  започна да яде доста и всичко, което й дам, чак не мога да си позная детето. Нощно време сега се буди рядко, проплаква, но си заспива. Нервничка е през деня, но и зъбките я мъчат. Жал ми е, че я отбивам, но тя с кърмта само се залъгваше и не яделе друго, а не е нормално на тази възраст. за апетит давах и витамини...сега съм ги спряла, че започна да яде като разпрана Simple Smile Яде дори плодове и месо...най-омразното й хихи. радвам се, че и биберон не иска. да махнем всички мании ми е мечта. дано започне и нощно време да спи. Доволна съм много!
На ясла - ще кандидатсваме, но имаме малки шансове, та ще мисля и за друг вариант, може би за жена да я гледа за няколко месеца до детската градина.

# 549
  • Кюстендил
Здравейте маминки!
Преди малко се прибрахме от консултация. Малчо е станал 87см и 12кг. Качил е цял килограм от последната консултация преди 3 месеца. Никнат му още кътници и има лека хрема, но нищо сериозно.
Пожелавам ви приятен слънчев ден!   bouquet

# 550
Момичета, може ли един въпрос?
Малкият е изключително кърмено бебе, но сега на пролет започвам да го отбивам, защото ще се връщам на работа.Та въпросът ми е следният: заместихте ли сутрешното кърмене с адаптирано мляко?Ако не сте, какво сте давали?След ставане иска много да суче.Засега му давам.

# 551
Ние се отбихме преди една седмица. Бяха ревове, чудесии... Отбих я, защото по цял ден и нощ беше на гърдите. Не ядеше нищо друг,  а през нощта се будеше през 15 мин..и така 1.6 г. Сега яде каквото й дам и то в големи количества. Изведнъж злоядото ми наркоманче кърмаче, започна да яде обща храна и да спи по- спокойно през нощта. Не съм замествала кърмене с АМ.  Те са големи вече. Трябва да пият кис. и прясно мляко. И моята обичаше сутрин да си цока,  но сега просто давам закуска.

# 552
  • София
Ние се отбихме преди една седмица. Бяха ревове, чудесии... Отбих я, защото по цял ден и нощ беше на гърдите. Не ядеше нищо друг,  а през нощта се будеше през 15 мин..и така 1.6 г. Сега яде каквото й дам и то в големи количества. Изведнъж злоядото ми наркоманче кърмаче, започна да яде обща храна и да спи по- спокойно през нощта. Не съм замествала кърмене с АМ.  Те са големи вече. Трябва да пият кис. и прясно мляко. И моята обичаше сутрин да си цока,  но сега просто давам закуска.

Каак го направи този номер с отбиването!? За колко време свикна и спря да те търси за мляко?
Нашето положение е като вашето преди да се отбиете и много ми се иска да го откажа, но сърце не ми дава, през деня само веднъж де, но нощно време, просто ще му разбия сърцето ако не го кърмя, а много ми е дотегнало вече това будене.

# 553
Така...първо се зареждаш с мнооого здрави нерви. Отбиването става сравнително бързо, но е мъчително и за двете страни. Това, което първо направих е, да се обясняваме, че гърдите много ме болят, защото е все върху тях и затова не може да цока непрекъснато. Тя, за щастие, вече разбира като й говоря. Не й беше много приятно, но ми влезе в положението и така от непрекъснато цокане през деня, ги намалихме до две...едно за приспиване след обяд и едно вечер.  През нощта все още давах да цока през 15 мин. поне сто пъти. Така една седмица. Учудих се, че изобщо ми позволи да минем само с две дневни кърмения, тъй като е наркоманче цицоланче. Често си искаше да цока през деня, но пак се обясняваме и не давам. След тази една седмица вече действах много смело, въоръжена с нерви, търпение... Разделихме се, аз с батко й спим в детската, а татко й с нея в спалнята. Знаех какво ме чака особено първата нощ, преживяла съм го вече с баткото. Много рев почти цяла нощ, вика ме, търси ме, блъска по вратата. Тя реве в едната стая, аз в другата, тя се къса, аз се късам, сърцето ми кърви, но знам, че нямам много избор, или сега, или никога! По- нататък с порастването става още по-трудна тази раздяла. Някак преживяхме нощта. На сутринта така се зарадва милата, че не можа да ме пусне цял ден. Непрекъснато ми търсеше гърдите, но не! Не давах, бъдете и вие твърди, че тук е много тънка нишката да се пречупиш. Видя, че няма да го бъде, и започна да яде нормална храна. Вече яде сутрин, обяд, закуска, вечеря. Между тях и плодове. А преди с това непрекъснато кърмене, не близваше нищо. Преживяхме някак и деня без цокане, дойде вечерта. Облякох си дебелата кожа на здравите нерви и се заредих с положителност Simple Smile Приспиването вече е или на ръце, или лягаме една до друга. Заспа...втората нощ се буди пак, но с малко рев, третата още по- малко, сега вече не реве Simple Smile Върти се доста, буди се по три пъти,  но бързо заспива, гушната в татко й. Оптимистка съм и знам, че скоро ще стане и сънят й по-спокоен. Не беше лесно, не беше и първият път, но когато детето не яде и не спи, просто нямаш избор, а действаш смело! Успех, дано стане бързо и при вас!

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 15:37 от m-g

# 554
Да се включа и аз за отбиването, започнах с нощното когато осъзнах, че реално има едно хранене пълноценно, а в останалите случаи ме ползваше за приспиване, гушкането не вършеше особенна работа и давах по малко вода, което се прие добре от дъщеря ми и за около седмица останахме с кърмене в 9 вечерта и сутрин към 5-6, което постепенно се измести към 8, по нейна инициатива, малко по-трудно махнах кърменето с дневните приспивания, като там имахме моменти на сърдене, но тя си ме водеше по 10 на пъти да се приспиваме и си ме ползваше за биберон основно. Дневните кърмения паднаха много лесно,  около годинката започнах в часовете за кърмене да давам по малко основно и така полека си мина само на твърда храна и сутрин при събуждане и вечер при лягане кърма. Дефакто кърмих 16 месеца и половина, негатива на донякъде прибързаното махане на успиващото кърмене денем е страстта и към биберона, сега не си ляга без него.

Общи условия

Активация на акаунт