Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 158
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • София
39 не може да е от зъбки според мен. заведи го на друг специалист, за мнение. може да си е инфекция или възпаление, които организма сам ще пребори, но все пак по-добре се консултирай с добър педиатър.   bouquet

# 511
Момичета дайте съвет, синът ми е на 1.4 месеца, от 3 дни има Т 38,5-39 , даже когато започне да вдига Т го втриса и трепери, свалям я успешно с панадол и нурофен, няма сополи, кашлица , прегледа го докторката предписа хомеопатични , шустлерови соли ,но аз започвам да се притеснявам , утре ще го водя пак на преглед и да пусна изследвания, имасъщо и лош дъх в устата, на някой да му се е случвало, дали е възможно да е от зъбки?
Здравей ,ние бяхме така 3 дни ,без никви сополи и кашлица и на 4тия ден ни излязоха 2 кътн зъбчета ,и аз се бях уплашила но след консултацич с двмама специалисти се успокойх,така че не се притеснявай най -вероятно и при вас е така ,обясниха ни че вече като е по голям и венеца е по твърд и по трудно пробива зъбчето,ние сме на 1г и 5 месеца и имаме само 10 зъбчета

# 512
ох момичета ,какво да ви кажа , от вчера започнахме АБ , снощи пак беше с Т 39, отказваше да яде , само мляко пие, а днес сутринта малкия като се събуди и като му видях устата и щях да припадна, пълно е с бели налепи около самите зъбки , и многоо го болят , дъхът му е ужасен.
Ходихме на преглед и се оказа херпесен гингивостоматит което е вирусно и сме му го предали най вероятно от херпес, мъжът ми имаше на устата излязал миналата седмица..  ooooh!
ДОки каза да продължавам с АБ , аз се чудя има ли смисъл от него ,нали Аб не лекува вирусни инфекции?
Изписами и 2 кремчета за облекчаване и антивирусен сироп Изопринозим, както и калкареа фосфорика , и шуслерови соли ..
Много му е притеснено , дано се повлияе бързо от нещата, че както и не иска да яде да не отслабне организма още повече  Cry

# 513
Дори да не са вече пеленачета трябва много да се внимава с хигиената на малките, аз например се дразня когато някой дори и близък роднина целува или пипа лицето на Йешим. И аз се въздържам от прекалени милувки. Понякога несъзнателно можем да навредим на децата като ги гушкаме и играем с тях. Дано бързо се оправи здравето на сина ти.

Моето фъстъче ходи от 10ти Юни и прощъпулника вече го забравихме дори, гърнето сама си го носи като има нещо. И на двете казва КА-КА и се държи отпред или отзад според идващото Simple Smile няколко пъти излизахме на по-дълги разходки без памперс и не сме имали инциденти.

Яденето също го пооправихме, не пасирам вече, но все още се лъжем, пеем и инатим докато се храним.

Аз исках да ви попитам кой номер обувки носят децата ви сега.

# 514
  • София
нашия казва "ан-ан" и на двете. през деня сме оки вече, на разходка не смея да го извеждам без пампи, въпреки че като се прибираме, пампито си е напълно сухо... Grinning като закрепне след тоя вирус сега, ще започна да го извеждам без пампи. нямам идея кога ще махам нощния, но засега понякога е пълен, като го махам сутрин.
носи 24 номер за обувки, а гумените ботушки са му 25, за да мога отдолу на пакетирам подобаващо крачето като за сняг  Mr. Green

# 515
  • София
Здравейте Simple Smile
И ние не сме направили прощъпулник все още (май не съм много по тези мероприятия ) Thinking
Човека си е с памперс, мисля да го пробвам лятото. Като го сложа на гъне върши някакви работи , но е много далече да си каже.
Всъщност той не говори поне не и смислени думи. Иначе ме разбира, всеки ден научава нови неща.
"да танцуваме" ,"чао-чао" хей ръчички има и още...Чета му книжки, показва някой животинки, уча го да рисува с пастели...
Ботуши носи 22-23 номер.
Това е от нас  Heart Eyes

# 516
Rali*, дано се оправи детенцето ти бързо.

За номера на обувките на моята госпожица - честно и аз не знам с точност  newsm78, мисля че зависи от марката, има и от 20, 21 и 22... но да, зимните ботуши за 22  (разбираемо).

# 517
  • гр.Пловдив
МаМиНкИ 4470 4470 4470 4470 4470

И моят ми изкара акъла преди 2 дни..събуждане в 5 сутринта с мощен рев и целия плувнал в пот Sad..Не се успокои,гореше,хич не съм му мерила и Т..,юрнахме се направо към спешния детски,прегледаха го с 300 зора,понеже не стоеше и за минутка,а само се мяташе в ръцете ни и пищеше ...,доки не можа да установи нищо конкретно,отдаде го на зъбите,каза ни да пие Панадолче на 8 часа и ако недай Боже не се повлияе да бягаме пак..
Това е положението-май докато порастнат ще ни побелеят косите..

Коцето се пусна и проходи окончателно на 6.12,изобщо не съм мислила да му правя прощъпулник,баба му ми намекна да спретнем нещо импровизирано,но да си призная не й обърнах внимание..Добре че е тя да го гледа,да му спестя яслата на хайвана поне докато навърши 2 г..
На гърне не сме правили никакви опити да го слагаме,ще изчакам да се запролети и тогава,има време,няма да го мъчим още,може би защото проходи сравнително късно и се бяхме попритеснили,затова тази процедура с гърнето някак си я оставихме на заден план.
На обща храна е,по-вкусно му е и иска от нашата,отказах се от кухнята окончателно,бях го записала на частна ,носиха ни я в къщи,но на господинчото не му беше по вкуса и я зарязахме..

Незнам,,супер бързо лети това време,вие ще се връщате ли на работа живот и здраве след август месец?
Ще ги записвате ли на ясли?

Поздрави на всички Hug

# 518
Малкия 5ти ден е с температура , вдига следобед и презноща, 38 днес... пие АБ и куп други неща, раничките в устата мажа с гранофолин но още няма ефект, вчера ходихме и до спешното да ни видят ,казаха че трябвало време за да подействали.. утре пак ще ходим да ни види доки .. мисля и на хомеопат да го заведа., струва ми се че ще му избие някой кучешки зъб , или по скоро се надявам това да е причината за температурата... Много се измъчвам да го гледам болен ..  Cry

# 519
  • София
ох, да, много е тежко - една такава мъничка, невинна и свидна душичка - болна... обаче хепрес вирусите са навсякъде, моя доки каза, че до годинка - две всяко дете ги хващало, дори във въздуха ги имало при по-силен вятър. И Гушко имаше преди нещо като афти, което отдадох на ентусиазма за пъхане на всичко в уста, а доки каза че са херпеси и че на тая възраст излизали по лигавиците, а не по кожата на устничките.
Рали, дано бързо преборите вируса  Praynig
Теди, аз ще го мисля лятото... нека стане юни... направо не мога да си го представя - сигурно няма да се класираме за ясла...

# 520
Рали,не се ли повлия вече о антибиотика? Дано бързо да оздравее малката душичка.

# 521
Здравейте и от нас мили маминки Simple Smile Пожелавам на всички мъници бързо оздравяване!!!! Ние днес бяхме на консултация и последната ни ваксина, малчо е пораснал 78см. 10,300кг. Много рев беше много чудо,само като види докторката и почва..Би му ваксинката ,няма температура ,но за всеки случай давам Панадол. Днес му забели и пишката ,аз не успях да се справя и прибягнахме до доки... Боли го сега ,само се държи там... Ще правиме промивки и ще се мажеме с крем 1 седмица и пак ще ходиме при доки да го види... Simple Smile
Аз на ясла не мисля да го пускам. Направо на детска градина на 3г. живот и здраве. А иначе за работата,ще видя има време ,не ми се мислиииии  Joy

# 522
Рали,не се ли повлия вече о антибиотика? Дано бързо да оздравее малката душичка.

Наложи се да ни приемат в болница , защото се беше обезводнил, отказва да яде и да пие вода, венците се видяхме в чудо с какво да го мажем , водихме го и по зъболекари който са на мнение че АБ само усложнява нещата, херпеса е вирус и не се лекува с АБ.
Мажем с гранафолин, Напа , афтекс , лайка  , сега последно с килородна вода 1% ни казаха... Но иска време за да минат тези гадости в устата.
Това от нас дано скоро се приберем здрави вкъщи..  Confused
А вие се пазете че е пълно с вируси тука болницата е пълна, избягвайте контакти с непознати деца!

# 523
  • София
Rali, бързо оздравявайте!  Praynig   bouquet

# 524
Ееее,Рали, много съжалявам,че сте стигнали до болница. Бързо да оздравявате!

Общи условия

Активация на акаунт