Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Поздравления за телевизора, радея! bouquet И на мен ми се искаше да е по-късно този телевизор, и да си има истинско детство, обаче не знам дали ще ми се получи, защото всеки ден гледаме поне по три серийки Маша и мечокът. Дано като време остане с това занапред  Crazy
Със сладкото сме добре, когато сме сами, има ли баби при нас, всичките ми усилия отиват на вятъра....
Все още пие АМ вечер и веднъж се буди през нощта.
Давам вигантол по капка, но скоро не съм ходила на педиатър да поразпитам това - онова... вие давате ли все още вит.Д?
И нещо друго специално исках да ви питам - как запазвате гумените играчки за баня да не мухлясват отвътре? Досега съм изхвърлила поне около 10  Sad При все, че ги изваждам от банята след къпане, явно вътре остава вода, която не мога да изкарам...
Вигантол и аз давам по 1 капка.Педиатърката ни каза до 3г. всяка зима.На големия давах само първата година.Тогава неговата педиатърка каза, че няма рахит.На 1г. и 9м. си счупи ръчичката и когато ходихме при ортопеда да го гипсира ни попита дали не е прекарал рахит, понеже гърдичките му са хлътнали навътре( тип обущарски).И затова сега на малкия давам витамин Д.И на големия от време на време, ако не е излизал навън.

# 571
За сладкото ЛЛ казва НЕ, при хиперактивни деца да се ограничава до минимум, дори стафиди да не давам. За протокола Йешим е хиперактивно дете, а има ли кой да я забавлява - си показва всички магарии. Обаче аз си похапвам скришно и понякога ме хваща, давам да си вкуси, за да няма big скандал между нас.

Много обича да чопли и щипка гушката на мама и лицето докато се приспиваме. Онзи ден щеше да избоде окото на дядо си, каза "ОКО" и боцна човека докато не се е усетил Sad. Не осъзнават още, че причиняват болка, всъщност вече смятам, че ме разбира като й обяснявам, но си прави каквото си иска. Идва да ме цунка за извинение, като се разсърдя. Понякога умишено ме плясва или щипва и започва едно имитиране на плач, присвива очи, покрива с ръце лицето и хълца... абе голяма актриса Simple Smile изумява ме с поведението си.

А и друго да споделя, много се ядосвам на майки, които като излязат на площадките с децата и започват да вадят разни лакомства и да хранят децата си. Моята първа кипра прави една миловидна физиономия и си изпросва от всичко. Опитвам се да я спра и обяснявам на майката, че не е гладна и не й разрешавам ... снакс например, но без успех. Много са "мили" и "щедри" жените. Да не говорим, че децата падат на всяка трета крачка и се задавят, ако имат нещо в устата. Просто някои хора смятат площадката за игра за закусвалня. Така, че моля ви чуйте този призив Simple Smile може и да успея да променя нещо.

# 572
  • София
А и друго да споделя, много се ядосвам на майки, които като излязат на площадките с децата и започват да вадят разни лакомства и да хранят децата си. Моята първа кипра прави една миловидна физиономия и си изпросва от всичко. Опитвам се да я спра и обяснявам на майката, че не е гладна и не й разрешавам ... снакс например, но без успех. Много са "мили" и "щедри" жените. Да не говорим, че децата падат на всяка трета крачка и се задавят, ако имат нещо в устата. Просто някои хора смятат площадката за игра за закусвалня. Така, че моля ви чуйте този призив Simple Smile може и да успея да променя нещо.

По принцип не стоиме по градинките, но се е случвало да го "почерпят" не се сърдя нищо не обяснявам на отсрещната страна.Все пак еднократно пробване няма да му навреди. (все пак не са наркотици) Wink А иначе мисля че имам фобия да не се тръшне болен, не го водя по магазини, отлагам ваксина, питам ако ходим на гости дали някой е бил болен и такива работи.....

# 573
хиперактивност е диагноза, не го използвай просто така Simple Smile Нормално е децата на тази възраст да са по- буйни и палави. С възрастта това се засилва обаче, забелязвам. Това е признак на здраво дете и бъдещ успял човек!!! Simple Smile
а за забранените храни в лъскави опаковки- давам с мярка, няма как да не давам покрай баткото.

# 574
  • София
По принцип не стоиме по градинките, но се е случвало да го "почерпят" не се сърдя нищо не обяснявам на отсрещната страна.Все пак еднократно пробване няма да му навреди. (все пак не са наркотици) Wink А иначе мисля че имам фобия да не се тръшне болен, не го водя по магазини, отлагам ваксина, питам ако ходим на гости дали някой е бил болен и такива работи.....
[/quote]

Примерно аз не му давам солети, но веднъж едно момиченце на люлките ядеше и му даде. Беше време за обяд и съответно той отиде пак при нея и тя пак му даде. Бяха много сладки двамата, тя беше колкото нас горе-долу и му казваше ам ам. Накрая дядото като си я прибра в количката да си вървят и нашият тръгна след тях.  ooooh!
А твойто никак не ми звучи като фобия, и аз внимавам с магазините, питам кой здрав, кой болен, като чуя някое детенце да кашля стоим по-настрана. И накрая последният вирус го хванахме от детската консултация. Добре че мина само с едната хрема.

# 575
  • София
Есе още не се е разболявал този сезон  Praynig и се моля да не се случи.
И все си мисля, че това моето не е нормално( с болестите) иначе го раздавам по ларж- ходи в локвите, рита сняг, играе с пръчка навън...

# 576
Здравейте,ние изкарахме пневмония,беше много тежко,но сега вече е добре дребния.
За сладкото-моя не е фен,едва му пробутвам по някой плод.Веднъж си похапвах шоколад,той дойде и ми направи грешнаа физиономия,дадох му 1 троха.Лапна я,потресе се и започна да плюе.Днес баба му го почерпи бисквита(купена),отхапа малко,после пак и го изплю...   
Единственото ни прегрешение са солетите,много ги харесва,също така много обича да гризе сухар.Снакс,чипс,зрънчо не е опитвал.Няма и да бъде скоро.Сега му правя домашни пуканки ,много са вървежини(когато таткото  поостави и за нас   Laughing  )
Иначе си хапва от ДК взех и картата н братовчедка му,т си имаме за цял ден храна    Mr. Green
Научи се и той да скубе,и когато ме оскубе и разроши казва-ку-ку,и аз го питам "мама ку-ку лие?"  и той много весел и щастлив -"дааааааааааааааааааааааааааа"     hahaha

# 577
  • София
bartz23, радвам се, че сте оздравели.
с храната ние нямаме проблеми, единствения такъв до момента беше, бабите бяха мераклии да радват детето със сладко  ooooh! обаче модата мина, както се казва, сега си го храня добре. купувам солети от биомагазина на опашката на коня - грахамови, от спелта и лимец. купувам и рообар, все още не съм започнала да му правя домашни, защото му давам рядко по половин роо и ми е по-лесно да купувам. в събота понякога пазарувам от биопазара на римската стена, има хубави неща.
притеснява ме забелването на главичката - от преди 2-3 месеца започнахме и почти бяхме успели - в смисъл, излизаше почти цялата главичка. явно някой път е дръпнато по-силничко, защото сега малкия не дава - нито на баща си, нито на мен, да пипаме.
иначе вкъщи е голям дивак - тича, палавее.... навън му е интересно и повече гледа.
Шенел, на толкова ранна възраст едва ли може да се говори за "хиперактивност" ... в чисто диагностичен план няма как да се разбере това, за диагнозата е нужно 5 или 6 критерия от изброените в Диагностичния справочник, а сега за нашите само 2 до 3 критерия са релевантни.,.. Високата активност не е хиперактивност! Трябва да има и когнитивен дефицит, или дефицит на вниманието примерно, а от писаното от теб това едва ли важи за твоята мома.
Количката вече я прибрахме - нашия не иска да се качва в нея. Може би сега ще му купим колело...? Играе предимно с конструктора и с дребни играчки, разглеждаме книжки. Вечер му разказвам приказка  Heart Eyes

# 578
  • гр.Пловдив
МаМиНкИ 4470 4470 4470

Надниквам да ви видя,а само Marisha е писала преди 5 дни Laughing
Как сте,слушат ли бебчовците?

Говорят ли вече?Коцето знае само 4,5 думи,иначе всичко друго е викане и мучене Mr. Green

Ще взимаме и ние колело,но няма да е от онези пластмасовите триколки,а хубаво алуминиево-поне да го таралянка повече време-по 180лв са,тези дни ги гледахме Crazy
Водите ли ги на площадки?

По колко см и кг са вече-аз вчера го мерих нашия-86см и 12кг-слабичък е...пие си АМ и това е,по 180мл сутрин и вечер Crazy

Тези дни мисля да го подстиргвам при фризъорка,ама как ще стане не ми е ясно... ooooh!
човека има 16 зъба,правим опити да му ги мия,но пак е трудна задачката.....с гърнето сме до под кривата круша-ще чакам лятото и ще го пахам пампито изведнъж и завинаги,но поне като е топло да съхнат бързо гащите и да не настине....

С бибчето са си първи дружки-и там го давам либерално-нека се почувства още малко бебенце Mr. Green Mr. Green

Цялата къща е обърната на кочина-човека разхвърля мощно всичко по пътя си,книжките са на хвърчащи страници,изобщо не може да се заиграе с нещо повече от 5 мин ooooh!Върви след мен и ме преследва,дебне ме и отваря шкафове и гардероби..изобщо луда работа..

Болен се разболява да се пусне ТВ-то-уж гледам да не се заглежда,но му се събира по около 1ч на ден Sad

Поздрави на всички и весели празници Hug  bouquet

# 579
  • гр.Пловдив
Цитат
притеснява ме забелването на главичката - от преди 2-3 месеца започнахме и почти бяхме успели - в смисъл, излизаше почти цялата главичка. явно някой път е дръпнато по-силничко, защото сега малкия не дава - нито на баща си, нито на мен, да пипаме.

Marisha ,аз не забелвам PeaceСлед много четене по въпроса на бг и чужда литература,  консултации с доста медицински лица,а и не на последно място тук във форума има страхотни теми за и против забелването лично аз  стигнах до извода че,забелването ще стане от само себе си и когато му дойде времето или хайвана сам ще си я забели Mr. Green

Но,всяка майка си преценява за нейното дете разбира се Hug

Цитат
Ражда ви се момиченце. Радост вкъщи. Роднини и приятели ви поздравяват и едновременно с това питат: „От кога започна да й почистваш вагината?”, „Разтваряш ли редовно срамните й устни”, „Обираш ли всичката мръсотия?”… Струва ви се скандално? Струва ви се възмутително?

Ражда ви се момченце. Радост вкъщи. Роднини и приятели ви поздравяват и с това питат: „От кога го забелваш?”, „Почистваш ли всичката мръсотия изпод кожичката?”, „То може да плаче, но бебетата не ги боли”.

Странно нещо е обществото и идеите и представите, които го движат. Интересно е как приемаме за скандално и едновременно с това нормално едно и също нещо приложено към различни членове на това общество.

Така нареченото „забелване” представлява насилствено разлепване и издърпване на препуциума (кожичката) на главичката на пениса при малките момченца. За мнозинството от родителите и педиатрите това е „нормална” процедура, без която момчето би било застигнато от редица инфекции на пикочните пътища, сексуални проблеми и по принцип без нея мъжкият член е “мръсен”.

В действителност това е нова процедура при отглеждането на момченцата, възникнала преди малко повече от сто години, едновременно с медикализирането на бременността, раждането и отглеждането на децата.

Какво представлява препуциума, какво е нормалното развитие на детския пенис и защо не трябва да се дърпа кожичката на главичката му?

При раждането и през по-голямата част от детството препуциума е здраво сраснал към главичката на пениса. Тази кожичка се отпуска само в моментите когато от там трябва да премине урината и е един вид сфинктер. По време на растежа кожичката постепенно се отпуска и отделя от главичката. При някои от момченцата това е дълъг процес, докато при други може да се случи отведнъж, но дори да има пълно отлепване това не означава автоматично, че препуциума може да се отдръпва изцяло над главичката. При този процес се отделят мъртви клетки, които са известни под името „смегма” или това, което други наричат „мръсотия”. Но тя е там по точно определена причина – да подпомага процеса на отделяне на препуциума от главичката. Не е нужно да дърпате и чистите смегмата, тя ще бъде изхвърлена естествено.

През детството и съзряването на юношата в организма му се отделят хормони, под чието влияние тъканта, от която се състои препуциума се изменя, става по-еластична и позволява на проявяващия интерес към гениталиите си младеж сам да започне да отдръпва кожичката. По своята същност отдръпването на препуциума служи за получаване на сексуална наслада от полов акт или мастурбация.

Според най-нови проучвания едва 50 % от момчетата могат да отдръпват кожичката на пениса си на десетгодишна възраст. Останалата половина е способно да отдръпва препуциума си между десетата си година и излизането от пубертета. Това е противно на остарялата информация, на която можете да попаднете и с която ще ви убеждават, че трябва да забелвате пениса на няколкомесечното си бебе.

Погрешно е и схващането, че ако не забелвате, момченцето ви ще страда от инфекции на пикочните пътища. Напротив, именно насилственото забелване нарушава естествената флора, способства проникването на бактерии, обезобразява незрялата тъкан, уврежда сложни структури и би могло да доведе до дългосрочни усложнения.

За съжаление много от нашите педиатри не са информирани за гореспоменатите изследвания по отношение на развитието на детския препуциум. Ето какви са препоръките в някои други страни:

- Американска академия по педиатрия – позицията на Академията е, че през първите няколко години от живота на момчето препуциума сам ще се отдели от главичката на пениса. Случва се, но много рядко това да стане скоро след раждането или дори преди него. Отделянето е индивидуално за всяко дете. Може да отнеме няколко седмици, месеци или години. Щом веднъж стане, кожичката може да бъде отдръпвана назад от главичката на пениса. Повечето момчета ще могат да отдръпват преди да са навършили 5 години, но други няма да го правят преди годините на пубертета (Академията все още се придържа към данните от по-стари проучвания от началото на 90-те години). Отдръпването никога не трябва да бъде насилствено. Докато не се е отделил напълно, не трябва да се правят опити препуциума да бъде отдръпван насилствено. Насилственото отдръпване на кожичката, преди да е готова за това, може да причини силна болка, кървене и разкъсвания на кожата.[1]

- Британската асоциация на педиатрите уролози – в свое изявление относно справяне с различни състояния на препуциума заявяват: „При раждането си почти всички момчета имат слепнал препуциум. Вътрешната страна на препуциума е захваната за главичката на пениса. Тези сраствания постепенно изчезват и формират смегмени перли – бели „кистички” под кожичката, които се изхвърлят. Кожичката на пениса не се отдръпва преди двегодишна възраст, след която се разпъпва като цвете т. нар. физиологична фимоза. Процесът на отдръпване е спонтанен и не изисква манипулация. Мнозинството от момчетата ще могат да отдръпват кожичката си до навършване на 10 години, а 95 % до 16-17 години.[2]

Следва да се прави разлика между

физиологичната фимоза и истинската фимоза

Както прочетохте в изявлението на Британската асоциация физиологичната фимоза или прилепналост на кожичката към главичката на пениса е нормална. За да се постави диагноза за истинска „фимоза” лекарят трябва да се опита да отдръпне кожичката, което не би трябвало да прави при едно малко дете, защото краен срок за отдръпването й в детската възраст няма и единствено момчето има право да извършва тази манипулация. За истинска фимоза може да се говори тогава, когато излязъл от пубертета мъж не може да отдръпне препуциума си или внезапно е престанал да може да го отдръпва и чувства неудобство при сексуален акт. Ако сексуалната активност бъде възпрепятства, мъжът трябва да потърси консервативно лечение. 90% от мъжете с това рядко състояние могат да поправят проблема с употребата на стероиден крем и упражнения за разтягане. Стероидния крем имитира ефекта от хормоните през пубертета и позволява кожата да стане по-еластична. Мъжът обикновено нанася крема няколко пъти дневно и използва мануални упражнения за разтягане докато се къпе. Мъжете трябва да бъдат предпазливи към всеки доктор, който препоръчва операция или обрязване преди да е опитал по-консервативно лечение.

В случай, че тази информация относно нередността на „забелването” не ви е била достатъчна, в интернет можете да откриете още много научни статии и изследвания относно развитието на детския препуциум, физиологичната и патологична фимоза, хигиената при незабелваното дете и как да го предпазите от невежи лекари и „компетентни” съвети и намеса на роднини. И когато ви се роди син и понечите да го забелвате, се замислете дали Природата е толкова глупава, че да създаде цяла една половина от човечеството с „дефект” или просто е измислила предпазен механизъм, който не разбираме и нарушаваме.

Цитирани са становища на: Американската педиатрична асоциация;

Изявление на британската асоциация на педиатрите уролози

# 580
И аз така бях чела много и не пипахме, докато  на 3 години не се появи проблем с баткото и го заведохме на на нефролог. Лекаря така ни се скара, че не сме го забелели и го забели зверски, много боля и 10 дена го мазахме и забелвахме всяка вечер, но проблема се реши. Детето не ни дава да му пипмнем вече чурката.
Мой роднина, затова че не са му я забелели като бебе, сега има проблем на 30 годинини. Аз съм ЗА забелването вече. Не виждам защо нашата медицина трябва да се отхвърля.

# 581
  • София
Аз се старая да съм в "златната среда"... май истината най-често се оказва там някъде... до годинка не го пипах - виждах, че главичката е като пръстенче, доста по-голяма от кожичката накрая - беше ясно, че е излишно да забелвам. Никога не съм насилвала нещата, на годинка и 2 месеца на трети-четвърти опит главичката се показа почти цялата - сама, без малкия да мрънка, без болка. След това обаче още 2-3 пъти успях с тази процедура, и от тогава Гушко не дава  newsm78
Хем не искам да го насилвам, хем се притеснявам...
Миряна, случайно попаднах на снимки на питките ти  Peace адмирации, майсторка си   bowuu

# 582
# 583
  • гр.Пловдив
Незнам и аз вече с тези пишки,явно при всяко дете едни и същи неща се случват по различен начин...

Пример-мъжа ми и той се чуди човека и не може да вземе решение,защото  е забелван щателно от бебе,обаче като е станал на 8 г  му е залепнала яко главичката  и се е стигнало до 2,3 оперативни кофти интервенцийки,които му държат влага и до днес CryЗатова не смее нищо да каже-да се пипа ли или да не се пипа тази прословута кожичка...Явно няма гаранция за нищо..
Аз онзи ден издърпах,за да видя дали се показва главичката и промих с реванол,но го правя рядко Confused

# 584
МаМиНкИ 4470 4470 4470

Надниквам да ви видя,а само Marisha е писала преди 5 дни Laughing
Как сте,слушат ли бебчовците?

Говорят ли вече?Коцето знае само 4,5 думи,иначе всичко друго е викане и мучене Mr. Green

Ще взимаме и ние колело,но няма да е от онези пластмасовите триколки,а хубаво алуминиево-поне да го таралянка повече време-по 180лв са,тези дни ги гледахме Crazy
Водите ли ги на площадки?

По колко см и кг са вече-аз вчера го мерих нашия-86см и 12кг-слабичък е...пие си АМ и това е,по 180мл сутрин и вечер Crazy

Тези дни мисля да го подстиргвам при фризъорка,ама как ще стане не ми е ясно... ooooh!
човека има 16 зъба,правим опити да му ги мия,но пак е трудна задачката.....с гърнето сме до под кривата круша-ще чакам лятото и ще го пахам пампито изведнъж и завинаги,но поне като е топло да съхнат бързо гащите и да не настине....

С бибчето са си първи дружки-и там го давам либерално-нека се почувства още малко бебенце Mr. Green Mr. Green

Цялата къща е обърната на кочина-човека разхвърля мощно всичко по пътя си,книжките са на хвърчащи страници,изобщо не може да се заиграе с нещо повече от 5 мин ooooh!Върви след мен и ме преследва,дебне ме и отваря шкафове и гардероби..изобщо луда работа..

Болен се разболява да се пусне ТВ-то-уж гледам да не се заглежда,но му се събира по около 1ч на ден Sad

Поздрави на всички и весели празници Hug  bouquet

Все едно е описан моя юнак.С разликата, че ние знаем думичката "мама", ако сме на зор.Пишлето и аз не го забелвам.На големия също не забелвах.Мои приятелки с момчета също не са забелвали и казват, че сами се справят, когато му дойде времето - при някои на 5-6г.

Общи условия

Активация на акаунт