119 СОУ

• 50 349
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Писах на лични.

# 31
  • София
За първи път чета/чувам такива отзиви за 119 СОУ.То винаги има недоволни,ама мнението на автора на темата е прекалено крайно,невярно и всъщност самото училище вече е едно ниво по-добро без такъв ученик.

# 32

Единствено съм склонна да се съглася за директора, много пиар, много нещо и всичко чудесно до момента, в който не се появи реален проблем, за който се иска реално решение, нещата започват да изглеждат много различно. За 2-3ма калпазанина, които провалят иначе чудесен клас, не взеха никакви мерки 2 години, при всички опити и настоявания и жалби и специално уредени родителски срещи по въпроса. На въпросните РС слушахме само неща от сорта на какво си мислим, че правят всъщност нашите деца и колко ни заблуждават, че са добрички, ама всъщност всички са еднакъв калибър каплазани. После беше влизано и при децата да им се говори за вашите родители какво си мислят като предприемат такива действия. Заради тези неща аз също нямам търпение да приключи този 7ми клас и да се махнем оттам.

[/quote]

Ето за това иде реч. И ние така, от 2 клас дойде ново дете изгонено от друго училище в района, с МНОГО проблемно поведение.  Целия 3 клас тормози не само нашите деца, а и останалите, тъй като родителите му го пращаха на всички лагери и екскурзии...познайте защо  newsm78.
Опитахме се да говорим със Стаматов - глас в пустиня.  Явно родителите на детето са я спонсори, я нещо друго. ...  Наложи се да тъсим връзки чак в регионалния и министерството, за да въздействаме на лустросания директор...да видим какво ще се промени от есента. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Дълбоко се замислете , защото на нас ни предстои важният 4 клас, след който твърдо сме решили да сменим училището.
Успех на всички и дано има повече родители, които да защитават правото на децата си.

# 33
Искам да споделя мнение относно столичното 119 СОУ "Михаил Арнаудов" . С няколко думи - едно прехвалено, но пропаднало училище. Изброявам 10 причини поради, които мисля така. Сами си правете изводи, няма да пиша романи.

1. Учителите са ОТВРАТИТЕЛНИ!
* Обиждат учениците, без основателна причина.
* УДРЯТ учениците.
* Допускат грешки. ( Това е човешко, но трябваше да отбележа )

2. Директорът е безотговорен и нагъл.

3. Базата е слаба.
- Има камери почти във всяка стая, а тоалетните са от старите.

4. Училището е твърде малко за толкова много ученици.

5. Няма никакви извънкласни дейности.

6. Абсолютно всички учители пушат. А покрай тях и 70 % от учениците след 7ми клас.

7. Прекалено много хвалят училището. Учителите го изкарват елитно, а вече няколко пъти се случва, ученици да влязат без приемен изпит. ( с връзки )

8
. Учителите имат наглостта да ЗАПЛАШВАТ учениците, заради тяхна собствена изгода, несвързана с правилника.

9. Изнудват учениците за екскурзии. Под изнудват имам предвид питат абсолютно всеки лично, и който откаже, бива "намрънкан".

10. На всяка родителска среща (а много често има такива), се искат пари за настоятелство. Около 20 лева. Също така от всички учебници са избрани най-скъпите. Бъдете готови да дадете 400 лева за една година, за смешно образование.

Според учителите след 8ми клас се учат Биология и Химия на английски. Няма такова нещо. Учениците и родителите биват ЛЪГАНИ. Скоро се пусна слух, че нямало да има френски език вече, а само руски.

Като заключение:
- Радвам се, че се преместих от това ОТВРАТИТЕЛНО "училище".

Абсолютно съгласна съм с мнението.
До момента се искат задължително по 25лв на ученик. Родителите ми не могат да платят тези пари по финансови причини, затова брат ми е подложен на системен тормоз от страна на учителите и класен ръководител, които всекидневно питат за въпросните пари и това дали няма те да бъдат платени от родителите ни.
Още повече, че в момента "причината" за тази непосилна за семейството ни сума е представена като "преки разходи" на една учителка, която пристигнала от Америка, за да преподава. Извинението на директора е- "Ами държавата само ѝ покрива разходите пътните и учебните, ние трябва да им покрием квартирата". И искат на всяко дете по 25 лв.
Смятах ги грубо 12 класа по 2 паралелки от приблизително 25 деца по 25 лв на човек, излиза сума, за която като заплата мога аз само да си мечтая.

От друга страна, в училището в момента са вкарали закон, в който след скандал с учителката им по Български език и литература- г-жа Данева, която системно заплашвала учениците със слаби оценки и крещяла обидни неща по адрес на учениците, се забраняват смартфоните в час, като преди часа се събират (забележете, за да не бъде записана учителката). Тъй като ѝ обещахме не гласно, че някой ден ще се появи в Интернет, ако продължи със заплахите.

Допълнително знам случай, в който въпросната искала да подстриже момче, което било с дълга коса, защото според нея така не можело да се ходи на училище.

Ако тормозът над децата продължи, ще се обърна към Министерство на образованието, защото това държание е безскрупулно и нагло от страна на училището.

Майки, съветвам ви да не записвате децата си там.

# 34
Здравейте!
Само едно нещо знам за 119 - в момента там има осем паралелки първи клас. Това е единственото, което ме притеснява, макар че реално не би трябвало, защото не учим там Simple Smile
Друго - разочарована съм, че и там децата от съвсем мънички псуват.
Лично аз, наскоро, бях в училище, което няма претенции за елитно и точно това псуване от малки деца ме отблъсна. Защото ако детето ми учи там, ще "носи" вкъщи думи, които не са от моя речник.
Убедих се, че няма смисъл да изолираме децата си - ще донесат тези думи и псувни ако не от училището, то от улицата. От някой възрастен шофьор дори.
Опитвах се да изолирам детето си, но явно това е невъзможно. Грозно е... но какво може да се направи?

# 35
  • София - Рим и обратно
Ще следя темата, защото това ни е кварталното училище, в което евентуално ще учи малката ми дъщеря, ако не влезе в някое от сдруженията.
Навремето не записах голямата в това училище, поради подобни отзиви за него, но пък имаше и много доволни родители от квартала впоследствие... Не знам.

# 36
  • София
Не е добре / аз смятам така  Grinning/ да се правят обобщения. Моето дете учи 6 години в 119 СОУ и не псува. Много от съучениците му/ в техния клас са по-голямата част/ също не псуват. Но има и от другия вид Joy......  Та, не е от училището....... Mr. Green
Също така, веднага мога да направя паралел между обучението в сдруженията и 119 СОУ/ малкият ми син е в едно от тях, според мълвата в най-доброто Simple Smile/. За обучението по езика, особено за дете на което му вървят езиците, нямам забележки. Но за другите предмети, в 119-то нещата са доста по-сериозни. Което пък не непременно води до по-добри резултати....
Всичко е относително - зависи от детето, зависи от родителите/ аз мисля, че без тяхното участие, няма сериозно обучение/, зависи от учителите, зависи от средата в класа.......

# 37
  • sofia
От втори до четвърти клас проблем е занималнята, т.е. няма място за всички. Само в първи клас са ок с целодневния престой. И е някаква страшна лудница в начален курс....поне за моите възприятия. Тази година приеха 7 или 8 паралелки първолаци.....къде ги набутаха - не знам.

Иначе за другото, както каза allbena, е относително.

# 38
Здравейте отново Simple Smile
Използвам темата, защото явно в 119 ще кандидатстваме за 1 клас наесен.

В момента учителки на 4 клас са:
Адриана Апостолова,
Светла Попхистова,
Теодора Иванова,
Нели Лисичкова,
Соня Йордакиева.

И, може би, ще има още една, за да станат шест паралелки. Някой има ли впечатления от някоя от тях?

# 39
  • където ми харесва
Само от Адриана.
Изключително добър педагог, много мило отношение към децата и съответно към родителите. Професионалист е.

# 40
Тази тема е за ужасно пропадналото 119-то СОУ! Laughing
Предлагам тук да се обсъжда именно тази част-пропадането на училището и съответно на учителите, а мненията за преподавателите да се споделят в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786042.0;topicrefid=19

Иначе, лични прекрасни впечатления имам от г-жа Адриана Апостолова.
Писала съм за тази страхотна и много добра преподавателка в други теми за 119-то СОУ!

# 41
Тук се изразяват изключително неаргументирани твърдения. Почти нищо от гореспоменатото в този парадиращ с ,,интелект" пост не е обосновано или истина. 119 неслучайно е спрягано за едно чудесно учебно заведение, но Вие ще кажете, че моето несъгласие също не е аргументирано с факти. Въпреки това може би имате нещо да кажете относно титлата на 119 като училището, приело най-много първокласници през изминалата 2014/2015 учебна година? Едва ли. И аз също така си помислих.
А, и не си обяснявам как това, че голяма част от учителите в 119 са активни пушачи, по някакъв начин влияе на фактът, че учениците след 7 клас са мързеливи и просто не разбират учебния материал.

# 42
Току - що погледнах сайта на това училище. Еми, уникален им е сайта, не съм виждала по-хубав училищен сайт. Ужасно много информация има на него, изглежда на много сериозно училище.

# 43
  • София - Рим и обратно
Да, те и от новините непрекъснато го снимат, май от това му идва цялата "елитарност". По-скоро директорът се грижи неуморно за пиар-а си, друг е въпросът колко е подплатена тая външна изява. Живея в квартала от години, всички деца около мен са учили или учат там, никой не знае точно защо е "елитно" това училище. Наслушала съм се на истори, училище като училище. Аз за моите деца се ориентирах към други.

# 44
  • София и Морето от време на време
Моля за мнения за гимназиалния етап. Синът ми сега завършва 7 клас и 119-то е у-щето, където иска да учи. Резюме до момента: Удобно ни е като местоположение - ще стига за около 20-30мин от къщи до там и след това вечер от там на тренировки. ОК се профилите - най-вече технологичен и природоматематическия. Има познати, които учат там, но са по-малки от него.
И тук вече идат въпросите, предизвикани и от мнения из нета ...
Отношението на учителите към учениците, както и между самите деца.
Пушене, пиене, наркотици - каква е средата?
Не ходят по екскурзии - ние достатъчно си ги водим - ще го дискриминират и подритват заради това??? и никой не взима отношение???

Общи условия

Активация на акаунт