Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 438
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Fort Worth, TX
Добър ден.Прибрах се от тичане и пак на печката.Отново ориз със зеленчуци, пил.месо с гъби и топено сирене и една мусака ще направя.После ще купя спанак и баничка със спанак ще им спретна.В Пловдив пекна слънчице.След малко ще ходим на пазар със Сашо.До после.
целувки

# 121
Пак цъфвам на компа да изпуша едно кайве  Joy тук е напекло страхотно слънчице, та ще простирам на двора и ще мия прозорци  hahaha hahaha hahaha

Ма ко  hahaha Hug нормално е - довечера ще си пушка  Peace
Вио стягай се - тъй ще е - това е изразяване на личноста и бунт срещу авторитета. На моя кратун първата реакция като кажа нещо е "не". С времето изградих манипулативна техника да го завъртам, да възбуждам любопитството му и сам да изяви желание да свърши и най-досадното нещо. Лошото е, че се учат бързо и на моменти се усещам, че и той ме превърта  hahaha
Креми ти менюто на ресторант направи  #Crazy
Само картофи за салата трябва да сваря, че има наденички от вчера и да залея бишкоти с кис.мляко+лимон за десерт.
Усмихнат ден за всички   bouquet ще ви нагледам на следващата фас пауза.

# 122
И тук пекна, сега ще легнем да дремнем с малките и после по разходки.
Направих сандвичи на всички деца, с които се събираме навън, дано да ги харесат   chef
Лейдибърд, знам го това, ама все ми се струва, че още е малък...Ама май не толкова малък вече  ooooh!

# 123
  • при късмета
Вио, радвам се, че се появи. Тук на 30-40 км. има едно село Горна Малина. Обявено е като аквапарк, като му гледах сайта на това чудо и имат много други развлечения. Пейнтбол, ВИП риболов, водни някакви работи, понита и разходки с каручки. Те ще се разхождат с каручките, ще ходят при конете и понитата, какво друго ще правят не знам, имат обяд и аниматори. За повечето неща ще са малки ми се струва.
За Ванко, точно си му е време на "не"то. Сега ще се опитва всячески да пречупи наложените ограничения. Някои са много хитри. Спокойно си дръжте на вече наложените неща и не размивайте границите. Ще мине
Слагам ви обяд и отивам за ягоди и съндъчета. Бременни и на диета да не отварят  Laughing

Скрит текст:

# 124
Ха здравейте  smile3546
Свърших всичко по план, само дето аз мия прозорци - то вали, пече, пак вали  hahaha
Лус тм със сигурност е добър в анализите, ама на мен ми убягват доста неща  hahaha
Вио разликата между нас и децата е в размера и натрупания опит - всичко друго е общо - и инатите, своенравието, упоритоста, любопитството... любимата ни фраза към децата е "не пипай", но така и те, и ние опознаваме нещата - като влезеш в магазин и ти искаш да пипнеш и разгледаш  hahaha, вероятно ти също като ти се каже нещо, дето не ти утърва - реагираш  hahaha Туй е положението - всички се въртим на един огън  Joy Първо ги караме да се научат на подчинение, после пък сами да вземат решения  Joy Приемай го от веселата страна и насочвай посоката - от ядове полза няма  Hug
Ма ко изградинарства ли се? Ама и на теб ти е време да прибираш Шефа - ще чакам разказ от негово лице. Тез кюфтаци ги планувах за петък  hahaha много апетитно изглеждат   bouquet
Морена и Джейми се изгубиха  newsm78

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 15:58 от Ladybird_

# 125
  • София
Калинка, много си права за децата...

Взимам от кафенцето, че много ми се спи...

# 126
  • при късмета
Взех си най-после детето. Много изморен, но доволен. Само той не е спал в автобуса (изобщо не се съмнявам) и пристигнаха, точно като се унасяше. Тръгнали са в 9.30 и си пристигаха пред градината в 16ч. това си е цял ден. Яздил, били на дискотека, играли някаква пиратска игра, доволен е. Даже пеша се прибрахме от градина, мина още 2 км.
А аз си отдъхнах.
И ягоди си купих и посадих, до видим как ще ги изгледам. Нощни, сега трябва да ги оставя ден-два на сянка, нали? Поляла съм ги.
И на мен ми се спи, Люси и то много

# 127
Здравейте момичета,

Отдавна влизам във вашата тема и ми е много приятно да ви чета, много сте позитивни и макар и виртуално се усеща истинско приятелство между вас! Бих желала и аз да се присъединя към вашата групичка, усещам нужда да си поговоря с някого, понеже отскоро съм домакиня, досега все съм ходила на работа и малко трудно преживявам тази промяна в живота си. Ще кажа и няколко думи за себе си.
Казвам се Елеонора, на 38 години, семейна с двама сина тинейджъри на 17 и 15г.  Живеем в Бургас. Имаме си и домашен любимец-персийска котка.
Обичам да готвя, но много са ми капризни мъжете вкъщи и злояди и не оценяват често кулинарните ми изяви, но аз не им се давам, та сега откакто съм си вкъщи съм качила няколко килограма и ще трябва да почна диета. Е,  още съм на етап мислене и мрънкане като видя кантара, но изпълнението ще почака сигурно след празниците! Heart Eyes От вашата тема съм изпробвала няколко рецепти и много ми харесаха, като например баницата на Морена, кифличките на Марчето ги правя всяка седмица-много са сполучливи, поздравления!
Това е накратко, ако се интересувате повече за мен може да ме питате, за да не досаждам повече и пиша неща, които може да не са интересни за вас. Ще се опитам да ви изпратя и виртуална почерпка, каквато е традицията ви, дано се получи, че не съм го правила досега Embarassed
- следобедното кафе, малко късничко го пия, но биологичният ми часовник  още е на старото часово време!
- много обичам сладкиши, пристрастена съм към шоколада и всичко сладко и тестено Embarassed

и последно питие по избор, аз съм фенка на вино и бира, твърдия алкохол не ми понася, може да е от ЕГН-то, на младини в студентските години съм си пийвала порядъчно, сега от една малка ракия ми се замайва главата.

Това е от мен засега! Ще се включвам отново ако ме приемете във вашите редици и ме впишете в домовата книга!

# 128
  • Sofia
УАУ! Впечатляващо представяне от всякъде, Ели, по учебник - домакинси, по бг-мама разбира се.  Grinning
Добре си ни дошла! Благодаря за почерпката!  Hug
Чувствай се сред приятели!  Grinning
Радвам се, че и у вас се наслаждавате на баничката ми.  Hug
Ела и в козуначената тема, ако искаш.

# 129
Опссссссс - почерпка - НЯМА ДА ПЕЯ  hahaha ЩЕ ЯМ  hahaha
Елинор - добре дошла от мен   bouquet Имам забележка - не намесвай ЕГН-то  hahaha обаче аз като се замислих, ако си обърна последните две цифри на годината на раждане ще стана по-млада и от Тити  hahaha
Ма ко  Hug  bouquet сега можеш да вирнеш краката, да удариш едно питие с няколко гвоздея и да се наспиш сладко  Peace Шефа е ШЕФ   bouquet
Морена ти какво сготви? Почвам да правя меню за другата седмица та събирам идеи  hahaha За сега са само кюфтаците на Ма ко и нещо с коприва ще мисля, че вече излезе из градината.

# 130
  • Germany
Елинор, добре дошла и от мен Simple Smile

# 131
Привет и от мен, момичета!   bouquet
Кой пита за яке? Ами изрових едно, което съм го забравила тотално, че съм го взела. Така, че вече си имам чепици и яке. Сега правя програмата, ама ми заби лаптопа снощи и това, което го правех няколко часа изчезна. Сега отново ще го правя, защото повторението е майка на знанието, хаха. А да не съм гърмяно куче, да не знам да си правя автоматичен сейф на няколко минути, знам и правих, ама Мак-а не беше на това мнение.  Sad

За снощи правех филе от бяла риба на тиган с копър, каперски, бяло вино и маааалко сметана. Готвих и пиле с пресен грах, така че и за днес имаме ядене. Wink

Аз не разбрах какви са кюфтетата на Ма ко? За какво ти е ориз за тях?  newsm78

Добре дошла на Елинор!   bouquet

# 132
  • София
Елинор, добре дошла при нас! Добре се представи и почерпката е супер! Hug

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 20:15 от luss

# 133
  • при късмета
Елинор, добре дошла   bouquet мерси за почерпката
Смърфи, кюфтетата са картофени. Слагам една малка шепа ориз, сварен отделно. Количеството зависи от това какви са картофите. Ако са много лепкави(както бяха днешните) слагам ориза много добре отцеден. Това държи тестото да не е на каша. Ако картофите са много сухи, слагам ориза недобре отцеден. Другото е яйца, сол, чер. пипер, ронена чубрица и магданоз. И при пърженето ползвам само яйце. Без галета или брашно. Това ми е специалитета.  bowuu
И якето отпадна като ангажимент, приятно ти изкарване  Hug
Калинка, рано ми е за питиа, ама ми се ще да вирна краката  Laughing Няма да е сега обаче. Шефа вечеря, ама мъжо още не се е прибрал и ние още не сме вечеряли.

# 134
  • Sofia
Калинка, граха с пиУе от вчера доядохме днес и за вечеря е доматена супа (нали ни е любима).
Утре пак трахана (искат ММ и Гушкан, пък и аз нямам против Simple Smile ). После, вероятно други ден - лучена яхния с пиле. Планувани за след това - панирана кладница и хоки отново.
Ахаааа и ти отпадна от пеенето.  Laughing

Ауу, ама съм шматка! ooooh!
Имам си повод за радост, та малка почерпка и от мен.  Шоколадов мус

Голямата щерка има:
5.40 на класното по немски
6 на класното по български
5.50 на пробните матури по български и английски

Ох... пък, ако ви оставя някой път писанието си без редакция, ще изглежда точно като онова, което някой беше пуснал, с  разбърканите букви в думите, та и някои изядени...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт