Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 442
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Елинор, добре дошла! Много хубаво влизаш в нашата тема! Hug Личи си, че отдавна четеш какво обичаме. Laughing

Дами, моля утре за много стиснати палци сутринта, много моля! Ще отида да видя единственното помощно училище в София, което ми грабна очите и от което имам много добри отзиви от няколко майки. Марче, ако ме видиш да маам гащи из твоя район свиркай.

# 136
Елинор-добре дошла и от мен!  bouquet
Смърфи-браво,готова си вече.А за списъка-ами най-добре на листче с химикал в ръка. hahaha
Лус-радвам се за майка ти,а дано брат ти си намери работа и там се нареди всичко.
Скрит текст:
Аз питах. Confused  Wink
Ма ко-браво и за ягодките ,и за екскурзията на Шефа.  bouquet
Мони-как  си днес,действа ли антибиотика?
Моренка-показвай по често тази сладка Гушкан-оня ден останах  #Crazy много красиви очи има! Heart Eyes  А за рецепти -давайте,а дано си харесам и престраша да направя нещо. Mr. Green
Днес стоях вън на слънчице и се напичах .Тишина и спокойствие,цветя и дръвчета ухаят,страхотно беше! Heart Eyes

# 137
Моренка, браво на голямата щерка!

Ма ко - интересна рецепта! Аз ги правя само с картофи, сирене, малко лук, подправки и един белтък вътре. После ги овалвам в брашно, отгоре белтък и хайде в тигана. Засега никога не са ми се разпръсквали, .
Tук има три вида картофи: papa criolla, приличат на нашите пресни картофи, варят ги и после ги пържат; papa pastusa, тях ги използвам и за пържене, и за готвене; papa sabanera, те са предимно за супи и готвене.
Те това е! Искаш, не искаш с тези картофи трябва да се оправяш.  Laughing

# 138
  • София
Моренка, браво на щерката ти, големи резултати!

Писенцето, ти ме питала... Hug, благодаря!

Ма ко, наистина рецептата е интересна Peace

Смърфи, сложна ви е работата с картофите Laughing Laughing Laughing

Валенцето, fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed стискам палците! Понякога помощните училища са по-добри от частните!

# 139
Благодаря за топлото посрещане момичета! Hug
Морена, козуначената тема също я чета, не съм още готова да пиша там, срам ме да кажа, че от няколко години все пробвам да меся козунаци, но повечето опити са неуспешни. Но не спирам с опитите, все някога ще се получат и ще се похваля задължително! Много хубави са резултатите на дъщеря ти, тя зрелостничка ли е? Така се радвам на ученолюбиви деца, догодина и моя син ще завършва гимназия, не е отличник обаче той-средна хубост както се казва, но жив и здрав да е, ще видим как ще се справи с матурите и накъде ще поеме.
Вале, стискам палци да се нареди всичко, както е най-добре за детето и за вас! Поздравявам те за куража и борбата, нека всички родители на специални деца да са като теб, за да променят към добро и държавата и обществото! Пиша това, защото имам лично отношение, мои близки роднини са с дете със заболяване. Те не пожелаха да се борят тук, напуснаха страната, тъжно е и ми е мъчно, че живеем в държава, която е по-лоша и от мащеха за децата ни, а всички да я напуснем не можем.
Смърфи, благородно завиждам за пътуванията, така да обичам и аз да пътешествам, но в други континенти съм нямала възможност! Надявам се децата ми като порастнат да пътуват те, та покрай тях и аз може да намажа! На малкия мечта е в Америка да живее, дта ще му отида на гости!

# 140
  • София
Ели, пожелавам да ти се сбъднат мечтите. Praynig Hug

# 141
  • Fort Worth, TX
Кво става банда?
Ели, привет.Ние сме се позиционирали хоризонтално.
Мушкат, кво става.

# 142
  • при късмета
Сватя, браво на щерката, страхотни оценки
Луси, много се радвам, че майка ти е по-добре. Дано брат ти се уреди с хубава работа. Ластовичетата стегнаха ли си гнездото? Да снимаш малките тази година.
Сеньора, уби ме с тези сортове картофи  Joy Аз от сортове не разбирам, като се сварят ги разбирам какви са. Различавам само дали са по-сипкави или по-водни. Утре, ако в магазина не ми отговорят на въпроса какъв сорт са кртофите, не купувам  Crossing Arms ще убия продавачката с този въпрос  Joy
Днес стоях вън на слънчице и се напичах .Тишина и спокойствие,цветя и дръвчета ухаят,страхотно беше! Heart Eyes
Завид, завид
Вале, всички възможни палци стискам
Картофените кюфтета са голяма занимавка по тази рецпта, но после няма наяждане. Днес направих малко, обикновенно като се хвана правя като за казарма, половин ден отива. Който е ял мои картофени кюфтета, при всеки повод ме моли да правя. Правила съм ги по чуждите къщи не знам колко пъти.
Смърфи, обещала съм ти, ама като си дойдеш
Елинор, мен момичетата тук ме научиха да правя козунак. Марчето, Валето и Морена винаги отговарят като питаш
Креми, рано сте се хоризонтирали
Калинке, след половин час шефа ще е легнал. Да сипеш по нещо, че съм страшно уморена

# 143
 wavey тук съм не съм ви изчела в някаква дупка съм дано изляза бързо   , видях че Валето има нужда от палци  fingerscrossed
Елинор добре дошла  Hug
Това е ставам че много ми е зле.

# 144
  • при късмета
Джейми  spoko

# 145
Хаха, Ма ко, в БГ сортовете на картофите са по-скоро в кой район са гледани! Макар, че докато търсех снимки попаднах на едни чартове, леле мале колко вида и сорта картофи има по света, сигурно са стотици. Абе уж един прост картоф, ама като не ти станат хрупкави пържените картофи, се чудиш къде си срешила.  Wink А баща ми, който си е много добър кулинар, винаги си разпитва продавачите на пазара откъде са и какви са картофите, защото има картофи за готвене и за пържене. Вкъщи винаги има два вида картофи.  ooooh! Нашите живеят на две пресечки от Краснодар, цвнтралният пазар на Бс и там си го познават. Може да прекара половин ден, обикаляйки из щандовете.  Laughing

Джейми, ама болна ли си или нещо ти е притеснено?

Валенце - стискам и моите палци! Дано всичко е за добро!

# 146
Вале  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower  Praynig Ще се нареди всичко!
Смърфи има един лаф - "техника е от женски род, за това прави номера"  hahaha Пиша си бяла риба и каперси, че сметана купувам редовно за спагетите  hahaha пилето ми е на една цена охладено и на грил - та взимам на грил и го хапваме със задушени зеленчуци. Лилави картофи за първи път виждам  #Crazy
Морена браво на щерката   bouquet Граха ще е със теле при мен. Муса си го записвам - те такова чудо не съм правила, но пък имам продуктите - ако може и сами да се омесят... Купувам едни печурки - 6 гъби са 500гр - та в тях разчиствам хладилника от сирена. Не съм панирала. Лучена яхния със сушени сини сливи и маслини - обожавам, но само аз го ям и не правя...
Писенце и аз чакам слънце за напичане...ама няма  hahaha
Лус аз те питах за независима република Донецк - четох, че са се отделили от Украина. нещата с майка ти се подобряват и не се е отказала да идва при теб нали? Дано брат ти си намери работа  Praynig
Елинор не се притеснявай - тук можеш да се похвалиш дори и да не са станали идеални - аз съм жив пример  hahaha ама ме търпят момичетата. Все някой ден може да постигна замислената форма  hahaha Децата ще си хванат пътя един ден и тогава идва нашето време - купон до дупка  Joy Joy Joy /само дето ще съм с памперс и бастуни, ама се ще намеря някоя мераклийка да издухаме пенсията  hahaha/
Креми дръпна ли филма?
Джейми  Hug Hug Hug  bouquet
Ма ко сипвам веднага и аз пристигам сле половин час.

Малкия до сега прави кошница за великденски яйца, издуха две яйца и каталяса  Joy до петък трябва да ги декорира, че ще имат изложба с награди  hahaha Слагам вечерята, че да изстрелям малкия в кревата.

# 147
Калинка, аз сметаната я използвам като правя свински пържоли на тиган, пак с бяло вино, гъби, мащерка и сметана. Стават трепач. И имах останала малко в хладилника снощи и я използвах.

По принцип филетата риба се посоляват, ако обичате малко черен пипер също, набрашняват се от двете страни, след това се запържват в тиган за по няколко минутки и се вадят. В тигана се слага бучка масло, мнооого ситно нарязан червен лук или лук шарлот, малко да се задуши, сипва се около 200 грама бяло вино, две лъжици нарязан копър, малко каперски и сок от половин лимон. Връща се рибата вътре, малко трябва да се посгъсти соса и готово. Снощи пропуснах лука, че нямах, ама пък сложих сметана. Пак стана много вкусно.

# 148
Сега се прибрахме от детски РД. Ще ви чета докато приспивам фъстъците.

# 149
  • София
Добър вечер, прекрасни!  Hug
Тук съм си вече, цял ден не съм спряла, точно като "Лудото Ленче" съм си.  Mr. Green Давам отчет: станах, дълго време пих зашематена кафе, прочетох ви но не мога сутрин да говоря, камо ли пък да пиша.  Mr. Green Подредих из къщичката де що имаше да оправяне,  пържих кюфтаци + пресни картофи, ягоди за десерт и хукнах да си диря късмета... Simple Smile  У разсадникЪ да си взема китките и да купя още. Направих ги, но ме схвана кръста,  #Cussing out... ooooh! как ще меся козунаци след седмица изобщо не ми е ясно. Кой ще ми помогнеееееееее... newsm78

Ели, добре дошла!   bouquet Това е представяне! Няма шест - пет сериозна работа, което ми говори, че ще останеш при нас. Добре се е представила  девойката,  има и почерпка, така се прави!! Бъди убедена , че и теб ще те научим да месиш козунаци , а и други работи.. Simple Smile Записана си У тефтеро, няма мърдане!!  Simple Smile

Моренка, това дете е прекрасно! А честито, а ти само за Гушкан ни говориш.
Аз правя шоколадов мус но по друг начин, по-лесен е, фръц.. Simple Smile

Синьора, / аз искам така да те наричам, много ми е приятно, а и ти отива, ако нямаш против разбира се. Направи ми забележка, ако те дразни и спирам./, разбирам че си готова  с всичко.  Кога тръгвате? и онази работа дете не е станала нали знаеш, "повторението е майка на знанието."..Давай отново и ще го завършиш. Ти си можеш, зная аз.

Вале, стискам всичко палци за вас. Всички!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower fingerscrossed Къде е това училище около нас??

Людачка, как си, мила?? Пожелавам брат ти да си намери работа , мама да е добре и да дойде да се видите, и всичко да е наред.

Нощни , няма я. Нали си добре.. Simple Smile

Креми, много готвене му хвърляш, кой ще го яде това, ти нали не прекаляваш с нещо повече? Пази се!

Калинче, ти сипа по едно и избяга, къде си бре, жена. Чакам смехотерапия тази вечер, щото ме боли и гърбЪ,..

Джейми,  Hug Кажи две думи и да ти минава бързо лошото настроение и дупки разни.

Писе, ще ги снимам китките и ще ти ги покажа, задължително! Да видиш какви съм ги сътворила.  Simple Smile Имам снимки от миналата година, но нещо не мога да ги кача, да видиш каква е красота от цвят  до цвят, ама ще се мъча да ги прехвърля и покажа. Тази година съм на сакъз, мушкато и петунии каскадни, защото на Креми ги видях и завидях .. Simple Smile Насадих и черна петуния, като кадифе е, даже има и цъфнала вече.

Хортензия, къде е, тити ще дойде по-късно, също и Контеска.  Hug
Чакам ви!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт