Електронни четци - XIII

• 58 288
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Не мога да използвам речника - имам качен речник, но когато избера думата ми дава, че няма връзка с него. Трябва ли да направя нещо допълнително, какво не е наред?

# 106
  • София
Здравейте! Не мога да използвам речника - имам качен речник, но когато избера думата ми дава, че няма връзка с него. Трябва ли да направя нещо допълнително, какво не е наред?

С какъв четец си?
С повечето Киндъли се действа по следната схема:
Цитат
Свалете файла и го копирайте в директорията documents (Kindle 2 и 3) или в documents/dictionaries (Kindle 4 и Touch). След това вървете в началния екран (Home) и натиснете бутон Menu. От там изберете Settings, после пак натиснете бутон Menu. Трябва да имате опция Change Primary Dictionary. Ако нямате такава опция изберете "Restart" и след това трябва да се появи. От там избирате English-Bulgarian Dictionary и готово.

С Пейпъруайт се оказа малко по-различно:
Menu (тъч бутонът с три хоризонтални линии най-вдясно) > Settings > Device Options > Language and Dictionaries > Dictionaries > и оттам вече избираш кой речник да ползва и му слагаш отметка и натискаш ОК.

За целта обаче речникът трябва да е във формат .prc

# 107
Благодаря! Киндъла ми е Paperwhite, а речника беше вграден. Ще опитам и пак ще пиша. Simple Smile

# 108
Благодаря, Адри още един път! Успях да си активирам и английския и френския речник!

# 109
  • Там, където ме обичат
Благодаря, Адри още един път! Успях да си активирам и английския и френския речник!
Tъкмо щях да питам дали има френски речник.  Peace
Освен английски и френски, какви дт=руги речници има Пейпъруайт?

# 110
Има немски, испански, португалски, италиански и няколко с йероглифи!  Rolling Eyes

# 111
  • Там, където ме обичат
Има немски, испански, португалски, италиански и няколко с йероглифи!  Rolling Eyes

Супер!

# 112
  • Там, където ме обичат
Пристигнал ми е Киндъла newsm44
Трябва ли като телефоните да го включа да се зарежда 1 денонощие?

# 113
  • София
Аз моя го зареждах докато му се напълни батерията - около час и нещо. Изкара близо месец, при положение, че четох всяка вечер поне по час, с включена подсветка  Peace След второто зареждане кара вече втори месец, но и чета доста по-рядко, защото не ми остава време Sad

# 114
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
foxysilver, да го ползваш с удоволствие! Зареди го.
Моят киндъл изкарва по около 3 седмици, при положение, че чета доста - по около 2-3 часа на ден, често дори повече. Почти не ползвам подсветката, защото не чета на тъмно, а когато я ползам е на не повече от 5-7 степен. Научих се обаче да не го оставям в стенд-бай режим, когато не чета, както и да изключвам подсветката, защото така батерията пада по-бързо.  Peace

Пристигна ми калъфчето и съм много щастлива! Много ми харесва!  Grinning

# 115
Някой да знае дали има сервиз на NOOK(купен от ASDA) в София?

# 116
  • Там, където ме обичат
foxysilver, да го ползваш с удоволствие! Зареди го.
Моят киндъл изкарва по около 3 седмици, при положение, че чета доста - по около 2-3 часа на ден, често дори повече. Почти не ползвам подсветката, защото не чета на тъмно, а когато я ползам е на не повече от 5-7 степен. Научих се обаче да не го оставям в стенд-бай режим, когато не чета, както и да изключвам подсветката, защото така батерията пада по-бързо.  Peace

Пристигна ми калъфчето и съм много щастлива! Много ми харесва!  Grinning
Reiny, Адри́  благодаря ви.  bouquet
Рейни, какво е калъфчето ти?

# 117
foxy, такова е:

Не е нищо особено, но качеството е чудесно и ми харесва. Пък по-нататък може да си взема и друго.  Grinning
Ти какво си хареса?

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 14:07 от Reiny

# 118
  • София
И аз се обзаведох с калъф  Heart Eyes Взех си този от китайците. Дойде за 2 седмици и съм страшно доволна. Качеството е чудесно и е супер компактен. Автоматично слийпва и "събужда" Киндъла при отваряне и затваряне.

# 119
И аз се обзаведох с калъф  Heart Eyes Взех си този от китайците. Дойде за 2 седмици и съм страшно доволна. Качеството е чудесно и е супер компактен. Автоматично слийпва и "събужда" Киндъла при отваряне и затваряне.

Моят също има тази функция за събуждане и стенд-бай. И аз го поръчах от ибей, но от английския и дойде за няколко дни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт