Електронни четци - XIII

• 59 051
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
От седмица съм с нов Киднъл.
Много съм доволна.
И стария ми вършеше работа /пак Киндъл, но май 3 - този с клавиатурата/.
4-ката е по-компактен, по-лек, работата с 5-те копчета на менюто е много лесна.
И най-важното е, че копчето за прелистване е точно под палеца ми.
Страшно удобно  Simple Smile

# 196
  • ... рееща се.
имаше един по средата на книгата, а втория път е почти в самия край. Там, където дава първата и втората чернова на един примерен разказ. Главата се казва Допълнение Част Първа. На 96-тия процент е при мен. Втората чернова ми е като снимка. Има ли някакъв начин да се отварят, или трябва просто да си стоят отворени  newsm78
Може би нещо се е объркало при конвертирането Thinking Защото при мен се показват точно като изображения, не се налага да натискам нищо и нямам икони. Аз качвам книгите от компютър чрез Calibre и досега не съм срещала проблем. Програмата автоматично конвертира книгата във формат подходящ за Киндъл(.mobi). Препоръчвам с две ръце да я пробваш Peace

# 197
  • София, България
Ох, голяма мъка са ми новите програми. Но книгата си е в Моби, и аз наскоро открих, че това е най-добрия формат.

# 198
За мен fb2 е най-добрият формат.

# 199
  • Там, където ме обичат
Не си ги сортирала/подредила по колекции, за това е така. Горе над първото заглавие, даваш настрани и там ще видиш.
Mерси, но не разбрах.
Може ли малко по-подробно, като за хора, които трудно се преборват с нови програми.
Щото аз съм такава.  Embarassed

# 200
За мен fb2 е най-добрият формат.
Киндъл не чете fb2, затова се налага конвертиране във моби  Peace

# 201
Не си ги сортирала/подредила по колекции, за това е така. Горе над първото заглавие, даваш настрани и там ще видиш.
Mерси, но не разбрах.
Може ли малко по-подробно, като за хора, които трудно се преборват с нови програми.
Щото аз съм такава.  Embarassed
Над първото заглавие, което ти се показва има още един ред (в него са отбелязани общия брой книги и по какво са сортирани- заглавие, автор, колекции или най-новите първи), отиваш на него (със стрелката нагоре докато го стинеш) и даваш надясно, избираш Collections.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 09:38 от .Ели.

# 202
Здравейте  Hug
И предварително съжалявам за въпросите, но наистина имам нужда от помощ.
Колебая се между:
http://www.technomarket.bg/products/09122967/amazon-kindle-wifi-6-reader
http://www.technomarket.bg/products/09133814/amazon-kindle-paperwhite-6-2gb-wifi

Какво бихте ми препоръчали като уточнявам, че никога не съм чела на четец и до скоро си мислих, че никога няма да го правя.Аз клоня май към по-евтиния вариант, понеже все пак е на половин цена, а и не искам тъчскрийн.За подсветката разбрах, че евтиният вариант няма.
И още един въпрос - ако купя евтиният вариант ще мога ли да тегля книги от Читанката например и да ги чета без да конвертирам...или както там се казваше  Embarassed понеже това понятие го прочетох сега за първи път тук, докато четях темата  Embarassed Embarassed Embarassed
В смисъл, искам наистина нещо с което че ми бъде лесно, защото не съм сигурна, че ще се справя с конвертирането и т.н.  Embarassed

# 203
  • Варна
Карамел, въобще не се притеснявай от конвертирането. Става толкова лесно и елементарно с Calibre. Аз ползвам програмата да си прехвърлям книги на киндъла дори и когато са във формата на четеца. Казвала съм и преди, благодарение на програми за конвертиране поддържаните формати не е съществен критерий за избор.

Ако гониш цена и си се спряла на модела без подсветка, защо не поръчаш от немския амазон? Там е 49 евро + 4 лв за посредника някъде.

# 204
Ясмина Hug
Щеше ми се да го купя до края на деня, за това  Laughing
А и гаранцията ще е две години.
А пък да не говорим колко скарана съм с интернет пазаруването  Laughing

# 205
  • ... рееща се.
Момичета, тъй като Calibre явно е много страшна и лоша програма, реших да спретна едно „ръководство” набързо. Mr. Green Да не си помислите, че е нещо кой знае какво.. няколко скрийншот-а с малко упътвания. Ползвам Calibre на MAC, но не мисля, че има някаква фрапантна разлика с Уиндоус. От Читанката тегля в .epub формат, а и като цяло това е най-предпочитания от мен формат.
Един-два пъти ще са ви необходими, за да свикнете с цялата процедура, после всичко ще е машинално. Hug

Ръководството е само затова как да качим книга на четец, нищо повече. Без редактиране на автор, произведение, обложка и т.н.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 00:53 от n.y.x

# 206
Здравейте  Hug
И предварително съжалявам за въпросите, но наистина имам нужда от помощ.
Колебая се между:
http://www.technomarket.bg/products/09122967/amazon-kindle-wifi-6-reader
http://www.technomarket.bg/products/09133814/amazon-kindle-paperwhite-6-2gb-wifi

Какво бихте ми препоръчали като уточнявам, че никога не съм чела на четец и до скоро си мислих, че никога няма да го правя.Аз клоня май към по-евтиния вариант, понеже все пак е на половин цена, а и не искам тъчскрийн.За подсветката разбрах, че евтиният вариант няма.
И още един въпрос - ако купя евтиният вариант ще мога ли да тегля книги от Читанката например и да ги чета без да конвертирам...или както там се казваше  Embarassed понеже това понятие го прочетох сега за първи път тук, докато четях темата  Embarassed Embarassed Embarassed
В смисъл, искам наистина нещо с което че ми бъде лесно, защото не съм сигурна, че ще се справя с конвертирането и т.н.  Embarassed

99% от книгите в Читанка ги има в .тхт формат, който се чете от "по-евтиния вариант"

# 207
n.y.x
знаеш ли колко съм ти благодарна.... Hug
Така обяснено е лесно дори и за мен.

# 208
Да се похваля и аз с четец от няколко дни. След дълго умуване, в крайна сметка си взех един Pocket book basic touch. Интересно, че в Технополис беше по-евтин спрямо сайта на дистрибутора.
Доволна съм. Прочетох вече първата си книга на него. Онзи ден четох до 4 след полунощ.  Laughing Беше странно, че не ми се доспа. В последно време, ако чета книга късно вечер, много ми се доспива, независимо колко е интересна, а сега се изненадах от себе си, че нямаше нищо такова. Върнах се в младежките години  Sunglasses

# 209
  • Там, където ме обичат
n.y.x
smile3501 smile3501 smile3501
Толкова семпло и просто обяснено, че и аз го разбрах.
Искрено благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт