сайта Booking.com

• 105 070
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше
.............
За България става въпрос, съжалявам, че не уточних.
И къде е този закон, ако смея да попитам? По закона за туризма хотелиера е длъжен да регистрира всеки гост, независимо дали е пеленаче. По същия този закон дължи туристически данък за същото това пеленаче. Преценка на хотела е до каква възраст няма да таксува децата. Има хотели не ги таксуват до 5 г. има такива които таксуват и едногодишните. Моят опит е, че понякога едногодишните генерират повече разходи на хотелиера от тригодишните. Така че четете политика на хотела най-долу.

Любимо ми е да резервират стая за двама и да се появят на рецепция с дете на 9 без предварително да са заявили, само и само да им излезе по-евтино.  Whistling

Оправи си цитатът! "По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше" - това не са мои думи.

Мои са. Да попитам автора, на дете на 2 години паспорт ли ще му иска, за българче питам? Малко са хотелиерите, които регистрират и двамата, дори да са длъжни. Деца на по 9 не обявяват, идват двама с резервация и цена за 1, най- честото са без закуска, а си мислят че имат включена в цената, но проблема според мен е в некорокното изрично изписване от букинг. Гледайте какво резерате, за да се спестят взаимно недоразумения.

# 316
За Genius уж днес получих такъв статут , но никъде не виждам до коя дата е годен и мога да използвам и къде мога да прочета какви са преимуществата, освен 10 % за първа нова резервация в хотел

Влез си в профила, избираш Genius и там пише.

И аз като Манди не ги използвам често и онзи ден като резервирах хотел видях, че и аз имам такъв статут.

Смъкна ми 10% като си влязох в профила от цената за определени стаи (точно тази, която ме интересуваше) и доста пари спестявам, че дестинацията е скъпа.

На мен не пише, че е за седмица.
Седи си 10% за следваща резервация, плюс че е безплатно да си Genious, имаш предимство при обаждания на кол-центъра и че имам право на безплатен късен чек-аут и ранен чек-ин и летищен трансфер.

Незнам дали за всеки е индивидуално.

Но до резервацията за хотела си седи само отстъпката за 10%, тоест в случая както каза Аделинда хотела си е решил това да предостави, което ме устройва отлично.

Джиниъс явно важи за кратък период, тъй като към 5-6 април получих такъв статут в профила в букинг, а вече няма и следа от него, а исках скоро да се възползвам....
Интересно при всички ли важи за някакъв период от 1 седмица  newsm78

# 317
  • София
Аз направих 5 посещения през 2015 г и тогава получих статуса. Важи ми вече 2 година. Peace

# 318
Джиниъс явно важи за кратък период, тъй като към 5-6 април получих такъв статут в профила в букинг, а вече няма и следа от него, а исках скоро да се възползвам....
Интересно при всички ли важи за някакъв период от 1 седмица  newsm78

важи за 1 седмица, ако са ви го дали за зарибявка без да сте изпълнили условията.

# 319
Явно има някакви промени в Букинг. До сега парите (когато съм имала резервация с предплата) са били теглени или блокирани от самия хотел. Вчера обаче имах случка с една карта. Трябваше да изтеглят сумата за скорошна моя резервация, а по сметката не бях оставила пари (дебитна карта). Та се наложи да говоря с хотела. Там ми обясниха, че те нямат достъп до номерата на картите ми и че парите вече им ги превеждат от Букинг.

# 320
  • Варна
Там ми обясниха, че те нямат достъп до номерата на картите ми и че парите вече им ги превеждат от Букинг.

Това е доста странно..  Thinking
Ако сайта Букинг тегли парите от картата ,как е сигурен, че това е именно вашата карта и всичко е наред с нея?
По принцип при настаняване се изисква да носиш и  покажеш картата от която са теглени парите или поне да представиш сканирано копие. При условие, че от Букинг не са изискали такова, кой им гарантира, че не ползваш да речем крадена карта?

# 321
Там ми обясниха, че те нямат достъп до номерата на картите ми и че парите вече им ги превеждат от Букинг.

Това е доста странно..  Thinking
Ако сайта Букинг тегли парите от картата ,как е сигурен, че това е именно вашата карта и всичко е наред с нея?
По принцип при настаняване се изисква да носиш и  покажеш картата от която са теглени парите или поне да представиш сканирано копие. При условие, че от Букинг не са изискали такова, кой им гарантира, че не ползваш да речем крадена карта?

Никой никога не ми е искал сканирано копие на карта и не бих го и дала абсолютно никога от съображения за сигурност. Нито пък при настаняване някой ми е искал да покажа картата с която вече съм платила. Като казвам никога, важи за всички начини при които съм правила резервация, не само чрез Букинг.

И написах, че е новост и за мен новата политика. Аз съм джиниъс от много, много години вече. Ползвам ги всяка година многократно. Новата практика много ми прилича на схемата на заплащане (когато в условията на резервацията е вменено предплата и гаранция с блокиране на средства) на AirBNB.

# 322
  • София
Само един  единствен път са ми искали картата, с която съм резервирала - в Прага.

# 323
  • София
Сайтът Booking.com е само посредник и не получава/превежда пари. Той работи заради комисионните, които хотелите му изплащат за услугата да ги свърже с гостите. Не бъркайте booking с туристическа агенция.
Вече работи и телефонна линия на български, така че ако имате въпроси или претенции, можете да се обаждате и пишете на български.

# 324
Сайтът Booking.com е само посредник и не получава/превежда пари. Той работи заради комисионните, които хотелите му изплащат за услугата да ги свърже с гостите. Не бъркайте booking с туристическа агенция.
Вече работи и телефонна линия на български, така че ако имате въпроси или претенции, можете да се обаждате и пишете на български.

Абе не мога да разбера защо не четете?!?!!?
Потвърдено и от хотел и от сайта.
Новост е!

И ми е обяснимо да вървят към промяна. В последните години имаше много оплаквания за злоупотреби с данни от КК именно при резервация в Букинг.

# 325
  • Варна

Откога? Преди месец се скъсах да звъня, след 15 минути се включиха на английски.  Crossing Arms

Никой никога не ми е искал сканирано копие на карта и не бих го и дала абсолютно никога от съображения за сигурност. Нито пък при настаняване някой ми е искал да покажа картата с която вече съм платила. Като казвам никога, важи за всички начини при които съм правила резервация, не само чрез Букинг.
А би трябвало да ти искат карта, така е по правилата.
Може би зависи от политиката на хотела, има не малко измамници.. Thinking

# 326

Кои правила или чии? Няма такива! Казвам ти го като доста запозната от първо лице и чисто професионално с банковите правила. Хотелите ги интересува да си получат парите. След като са инкасирани от картата изобщо не желаят нищо повече като информация.
Рядко, когато клиента идва от страна със съмнителна репутация или картите на банката издател също не са добре приети, се практикуват подобни методи. На мен никога не ми се е случвало измежду стотици пребивавания в хотели, апартаменти и т.н.

# 327
  • Варна
Скрит текст:

Кои правила или чии? Няма такива! Казвам ти го като доста запозната от първо лице и чисто професионално с банковите правила. Хотелите ги интересува да си получат парите. След като са инкасирани от картата изобщо не желаят нищо повече като информация.
Рядко, когато клиента идва от страна със съмнителна репутация или картите на банката издател също не са добре приети, се практикуват подобни методи. На мен никога не ми се е случвало измежду стотици пребивавания в хотели, апартаменти и т.н.
Навсякъде го има това правило, може би само в Агода, не, тъй като Агода взема парите от клиента, а плаща на хотела с тяхна карта.
Ето ти и цитат от Букинг:
Цитат
С дребния шрифт

При настаняване трябва да се представи кредитната карта, използвана при резервацията. Името на притежателя на кредитната карта трябва да съвпада с името на госта, който се настанява.
Именно защото хотела го интересува да си вземе парите, трябва да иска карта, а не след няколко месеца изтеглената сума да се оспорва. Нямам обяснение защо не са ти искали, явно не са се парили.

# 328
  • Milano
Явно има някакви промени в Букинг. До сега парите (когато съм имала резервация с предплата) са били теглени или блокирани от самия хотел. Вчера обаче имах случка с една карта. Трябваше да изтеглят сумата за скорошна моя резервация, а по сметката не бях оставила пари (дебитна карта). Та се наложи да говоря с хотела. Там ми обясниха, че те нямат достъп до номерата на картите ми и че парите вече им ги превеждат от Букинг.

Някъде в една от темите за Букинг бях срещала още един такъв пост.
Според мен е по-добре.

Никога не ми се е случвало и на мен да искат картата, с която е правена резервацията, независимо с Букинг или директно през хотела е направена.

В Лондон на два пъти даже не са ни поискали документите за самоличност.
Резервацията беше на мое име с моя карта.
Платихме с картата на мъжа ми без никакъв документ.
Верно, че имат моите данни ама може да не съм била аз гостенката.

Това с резервация през хотела.

В НЙ искат документ и карта само на този, който ще плаща, независимо от това кой е направил резервация и с коя карта.

В Италия и Испания се регистрират всички, в т.ч. и пеленачета.

Различни държави, различни изисквания.

Аз погледнах, че имам 4 резервации в Букинг миналата година - незнам защо съм станала genius, не съм и обърнала внимание ако са ми пратили уведомителен мейл.

Новост за мен е, че след като въведа номера на картата за гаранция вече не иска CVC код (миналата година ми го искаше).

# 329

Новост за мен е, че след като въведа номера на картата за гаранция вече не иска CVC код (миналата година ми го искаше).

Да, това също забравих да напиша. От скоро е също.

Общи условия

Активация на акаунт